Dieta de vara


Stiri si Noutati

De ce apare osteoporoza?

Desi nu se cunoaste exact care este cauza osteoporozei, stim cum apare ea. Osul este un tesut viu, dinamic, in continua schimbare. Pentru ca oasele sa ramana…

Transfuzie intrauterina fetala

Transfuzia intrauterina fetala este singura metoda care contribuie la mentinerea in viata a unui fat care sufera de anemie severa, ajutandu-l sa atinga…

Scorul ROMA in cancerul ovarian

Cancerul ovarian are cea mai mare rata de mortalitate din toate cancerele ginecologice. Scorul ROMA: un nou instrument in evaluarea riscului de malignitate in…

Articole recente

Implantul cohlear: daruieste copiilor fara auz bucuria sunetelor

La spitalul Baneasa, in parteneriat cu specialistii Clinicii Urechii, s-a efectuat primul implant cohlear la o fetita de 10 ani. Emilia (stanga) impreuna cu…

5 Intrebari si raspunsuri despre celulele stem

Tocmai pentru ca stim ca aveti multe intrebari despre aceasta investitie de sanatate pentru puiul din burtica, am invitat alaturi de noi pe Dna Ionela Horeanga,…

Tratamentul piciorului stramb varus equin prin metoda Ponseti

Piciorului stramb varus equin este cea mai frecventa anomalie de dezvoltare a piciorului, copilul nascandu-se cu piciorul adus in interior.

Dieta de vara

30/7/2012

Dieta de varaVara apetitul este mai scazut, deci este sezonul cel mai potrivit pentru o silueta dorita. Cantitatile consumate vor fi mult mai mici decat iarna, in plus, facem mai multa miscare in aer liber, deci balanta energetica este de obicei negativa.

Vara apetitul este mai scazut, deci este sezonul cel mai potrivit pentru o silueta dorita. Cantitatile consumate vor fi mult mai mici decat iarna, in plus, facem mai multa miscare in aer liber, deci balanta energetica este de obicei negativa. Diferenta fata de alimentatia din alte sezoane este ca avem nevoie de mai putine grasimi (carne, branzeturi grase, prajeli), si ca aportul de lichide trebuie sa fie mai mare  datorita pierderii apei si a mineralelor prin transpiratie.
 
Ce trebuie sa se gaseasca in farfuria ta

Culoare portocalie: ardei gras (portocaliu), caisa, piersica, pepene galben, morcov, rosie (portocalie)
Culoare rosie: capsune, fragi, mure, sfecla rosie, prune, afine, rosii
Culoare verde: legume verzi, salate, castraveti, ardei, dovlecei, vinete
Culoare alba: carne alba (curcan, pui, peste, crustacee si fructe de mare, lactate proaspete, cat mai slabe
Culoare galbena:  40-60g de paine sau cereale integrale la micul dejun ofera energie, satietate. Ele contin fibre, vitamine (B, E), acizi grasi nesaturati, proteine, carbohidrati buni.
 
Sfaturi
 
Evitati mancarurile extrem de condimentate (piper, ardei iute) care vor accentua pierderile de apa si minerale prin transpiratie. De asemenea, consumati alimente cat mai mult in stare proaspata pentru prezervarea vitaminelor si mineralelor.
 
In perioada de canicula, trebuie sa aveti mai multa atentie la consumul de alimente perisabile (oua, lactate proaspete) care pot deveni mediu de cultura pentru anumite bacterii - Salmonela, E. Coli, Campilobacter, Listeria. Le puteti inlocui cu leguminoase (linte, humus, mazare, fasole boabe), cu  nuci, migdale crude, pentru a satisface nevoile proteice ale organismului.

Va recomandam sa cititi mai multe despre Dieta de vara AICI  

Forumuri specializate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Va recomandam sa cititi si: Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)