Ajutoare naturale impotriva insomniei

Ajutoare naturale impotriva insomniei

Ajutoare naturale impotriva insomniei

Unele femei sufera de insomnie grava reusind sa traiasca cu doar cateva ore dormite pe noapte. Si totusi, lipsa somnului poate duce la probleme mari de sanatate.

 

Iata o serie de solutii pentru persoanele care au nevoie de somn dar nu doresc sa ia medicamente...

in acest articol veti citi mai multe despre:
Valeriana combate insomnia si nervozitatea
Musetelul lupta impotriva insomniei
Melatonina este un hormon care este produs de glanda pineala din creier
Terapia cognitiv comportamentala (CBT)
Programele de CBT pentru insomnie pot include urmatoarele tehnici

Care sunt optiunile pentru oamenii care nu doresc sa ia medicamente pentru somn, dar tanjesc dupa un somn de noapte bun? Iata cateva optiuni naturiste.

Valeriana combate insomnia si nervozitatea

Valeriana este un supliment alimentar care a fost folosit inca din antichitate pentru a combate insomnia si nervozitatea. Desi multi oameni folosesc Valeriana pentru a putea adormi, eficienta sa in tratarea insomniei nu a fost dovedita in studii bine concepute stiintific.

Musetelul lupta impotriva insomniei

Musetelul, ca si valeriana, este un remediu traditional naturist, care a fost folosit inca din antichitate pentru a lupta impotriva insomniei si a unei game largi de afectiuni. Musetelul este vandut in forma de ceai, extract si unguent. Acesta este disponibil pe scara larga in magazinele alimentare de sanatate si supermarket-uri. Eficacitatea sa ca ajutor impotriva insomniei nu a fost cercetata pe larg la om, dar in studiile efectuate pe animale s-a dovedit a fi un sedativ usor.

Melatonina este un hormon care este produs de glanda pineala din creier

Se considera ca melatonina joaca un rol central in reglarea ritmurilor de somn si circadian. Melatonina sintetica este un supliment alimentar popular, vandut ca somnifer, dar si antioxidant. Exista dovezi ca aceasta regleaza tulburarile de ritm cum ar fi jet lag (sau desynchronosis - poate aparea atunci cand oamenii calatoresc rapid de la est la vest, sau viceversa pe un avion cu reactie; este o stare fiziologica care supara ritmul circadian al organismului) si tulburarile de somn, dar nu a fost dovedita eficienta sa in tratarea insomniei sau imbunatatirea calitatii somnului.

Desi cercetarea stiintifica nu a dovedit eficacitatea acestor somnifere naturale, nu inseamna ca acestea nu va vor ajuta sa dormiti, spune specialista in probleme ale somnului Lisa Shives, purtator de cuvant al Academiei Americane de Medicina a Somnului. "Cercetarea nu a fost robusta", spune ea, unii dintre pacientii mei au gasit aceste suplimente alimentare eficiente. "Oamenilor le place sa se autosugestioneze" subliniaza ea. "Cercetarile arata ca medicamentele prescrise pentru somn, nu sunt chiar eficiente in tratarea insomniilor, asa ca, daca pacientii mei au gasit ca somniferele naturiste ii ajuta, nu-i descurajez."

In cazul melatoninei, medicii nu recomanda parintilor sa o administreze copiilor, in special baietilor, deoarece exista dovezi ca aceasta poate afecta nivelul de testosteron.

Asigurati-va si consultati medicul inainte de a lua orice supliment alimentar. Unele suplimente pot interactiona cu alte medicamente sau au efecte adverse neprevazute.

Ad-Extra3:

Terapia cognitiv comportamentala (CBT)

Terapia cognitiv-comportamentala, sau CBT, descrie o varietate de terapii, care modifica modelele de gandire si comportament. CBT a fost utilizata pentru a trata in mod eficient alte boli, inclusiv depresiile, fobiile si tulburarile de alimentatie.

Atunci cand este utilizata pentru tratarea insomniei, CBT ajuta pacientii sa-si modifice gandurile si comportamentele care perturba somnul si declanseaza insomnia. Un program de CBT include, de obicei, de la sase pana la opt sesiuni de jumatate de ora de somn, cu un terapeut.

Programele de CBT pentru insomnie pot include urmatoarele tehnici:

 - Igiena somnului ajuta pacientii sa isi imbunatateasca obiceiurile de zi cu zi legate de somn, sfatuindu-i sa mearga la culcare si sa se trezeasca, la aceeasi ora in fiecare zi, sa evite cafeina dupa-amiaza tarziu si seara, sa monitorizeze alimentatia pe timp de noapte si sa se angajeze in activitati de relaxare inainte de culcare, de exemplu.
 - Controlul stimulilor ajuta pacientii sa dezvolte starea de calm, sa faca asocieri cu patul si dormitorul. De exemplu, pacientii sunt consiliati sa elimine televizoarele si calculatoarele din dormitor si sa utilizeze patul doar pentru somn si relatii sexuale.
 - Restrictia somnului limiteaza numarul de ore petrecute in pat, care ajuta la cresterea eficientei somnului.
 - Terapia cognitiva ajuta pacientii sa inteleaga si sa contracareze gandurile negative si conceptiile gresite care ii impiedica sa doarma.
 - Tehnicile de relaxare ii ajuta pe oameni sa se relaxeze cu imagini ghidate, meditatie, respiratie profunda si relaxare musculara.
 - Biofeedback-ul ajuta pacientii sa identifice si sa invete sa controleze factorii fiziologici, care ar putea impiedica somnul.
 
S-a demonstrat ca CBT trateaza in mod eficient insomnia, chiar si pentru persoanele cu probleme de somn pe termen lung, sustine experta Miran.

Insomnia in timpul sarcinii

Multe gravidute sufera de insomnii intermitente sau cronice in timpul sarcinii. Sunt multe motive pentru care va poate fi greu sa alunecati in lumea viselor in timpul sarcinii. Printre cele mai comune probleme sunt urinarea frecventa, prea multele preocupari din mintea dumneavostra, stresul, carceii, incapacitatea de a va gasi o pozitie confortabila. Din fericire, exista niste strategii simple pe care le puteti adopta spre a depasi oricare dintre aceste probleme. Iata sfatul de de Desprecopii.com.

autor:  redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu, Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2018

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII