10 beneficii ale învățării unei a doua limbi de la o vârstă foarte frageda - chiar mai devreme decat credeai
Nu contează câți ani are copilul tău, nu este niciodată prea devreme să-i deschisi orizontul cu universul unei noi limbi de cumunicare. De fapt, puteti să începeți să-l expuneți la o nouă limbă cat mai devreme pentru ca el să se simtă confortabil cu ea pe parcursul copilăriei. Înainte de zece-douăsprezece luni, bebelușii pot înțelege sunetele din orice limbă. Puteți face acest lucru cântând copiilor mici melodiile lor preferate și cântând muzică într-o altă limbă, ceea ce îi va ajuta să-i expună la noua limbă.
Cu cât un copil vorbește mai multe limbi, cu atât creierul său încearcă să rămână sănătos. Vorbirea unei alte limbi îl va ajuta pe copil să-și folosească creierul și să-l mențină activ mai mult timp datorită efortului suplimentar necesar pentru a vorbi a doua limbă. De asemenea, îi poate ajuta cu abilități de luare a deciziilor, ceea ce îi va ajuta să facă alegeri mai bune de-a lungul vieții.
In lumea globalizata de astăzi, capacitatea de a vorbi două sau mai multe limbi este un avantaj serios.
Pe lângă faptul că poți comunica cu oameni din culturi diferite și să-i înțelegi, învățarea unei noi limbi poate debloca oportunități care altfel ar fi fost imposibile. De aceea este vital să încurajăm copiii să învețe o a doua limbă la o vârstă fragedă.
Specialistii sunt de parere ca primii 3 până la 4 ani de viață sunt considerați cel mai bun moment pentru copiii mici să învețe o a doua limbă, deoarece atunci mintea lor absoarbe în mod activ informații noi. Este, de asemenea, vârsta la care creierul lor se dezvoltă într-un ritm rapid, iar puterea lor de memorie este cea mai puternică.
Cele 10 beneficii ale învățării unei a doua limbi la o vârstă fragedă
1. Abilități de memorie îmbunătățite
Creierul uman este capabil să stocheze o cantitate masivă de informații . Poate memora o bibliotecă plină de cărți și poate recunoaște numele și fețele oamenilor pe care tocmai i-am întâlnit o dată sau de două ori.
Învățarea unei limbi străine, mai ales în copilărie, ajută la construirea de conexiuni neuronale mai puternice între partea dreaptă și stângă a creierului, ceea ce are ca rezultat abilități de memorie mai bune. Cu o capacitate crescută de a memora informații, cursanții își vor putea aminti lucruri din viața lor de zi cu zi mult mai ușor, fără să încerce. De aceea, copiii bilingvi sunt mult mai buni la rezolvarea problemelor, planificarea și concentrarea.
2. O mai mare înțelegere a altor culturi
Invățarea unei a doua limbi la o vârstă fragedă îi ajută pe copii să înțeleagă alte culturi și valori. Se spune că un copil care cunoaște mai multe limbi poate înțelege cu mai multă ușurință mesajul diferitelor culturi și poate percepe cu ușurință intențiile lor.
De asemenea, îi poate menține pe copii deschiși către alte rase și naționalități și le poate permite să accepte diferențele dintre diferitele culturi ca pe ceva pozitiv și normal.
3. Abilități de ascultare îmbunătățite
Se stie că un copil care învață o a doua limbă la o vârstă fragedă va fi capabil să asculte cu mai multă claritate . Acest lucru îi va ajuta să învețe mai bine și să le fie mai ușor să înțeleagă întrebările și răspunsurile oamenilor din jurul lor.
Ei vor putea să caute punctele principale din discursul cuiva și să înțeleagă mai mult din ceea ce spune. De asemenea, vor putea să-i urmărească pe alții mai ușor și să învețe mai multe despre țările străine.
4. Încrederea în a învăța mai multe limbi mai târziu
Învățarea unei a doua limbi la o vârstă fragedă le va oferi cursanților mai multă încredere pentru a învăța mai multe limbi mai târziu în viață. Îi va ajuta să înțeleagă mai bine gramatica, pronunția și vocabularul.
Ei vor fi capabili să comunice cu fluență și să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor, ceea ce îi va face dornici să învețe alte limbi. Acest lucru le poate deschide oportunități grozave mai târziu în viață.
5. Vocabular mai variat
Un copul care învață o a doua limbă în copilărie va avea un vocabular îmbunătățit. Ei vor putea înțelege mai mult din ceea ce aud și spun și vor putea vorbi cu ușurință în limba pe care o aleg. De asemenea, au tendința de a învăța cuvinte noi în fiecare zi, ceea ce îi va ajuta să dezvolte un vocabular mai larg la o vârstă mai fragedă.
6. Ajută la îmbunătățirea abilităților sociale
Un copil care învață o a doua limbă la o vârstă fragedă poate dezvolta abilități sociale mai bune și poate cunoaște mai multe despre lumea din jurul său.
De exemplu, pot fi mai încrezători în vorbirea lor și pot înțelege mai bine pe ceilalți. Copiii vor putea pune întrebări mai bune oamenilor din jurul lor, ceea ce îi va ajuta să învețe mai multe despre alte culturi. De asemenea, îi poate ajuta să-și facă noi prieteni în cerc din alte țări.
7. Cuvântul scris este mai ușor de înțeles
Invățarea unei a doua limbi poate ajuta copiii să dezvolte cu ușurință abilități mai bune de comunicare scrisă. Pe măsură ce cresc, vor putea înțelege texte scrise în limba aleasă de ei. Le va fi mai ușor să citească, să scrie și să se exprime clar.
8. Încredere mai mare
Învățarea unei alte limbi în copilărie sporește încrederea deoarece copiii pot folosi limba pe care doresc să o exprime mai ușor.
Ei vor putea comunica cu mai multă fluență și nu vor fi nevoiți să ceară ajutor de la părinți pentru a înțelege cuvinte noi. Acest lucru va fi bun pentru stima lor de sine și îi va face să se simtă mai bine cu ei înșiși.
9. Întârzierea debutului declinului mental
Declinul mental este o problemă comună la bătrânețe. Se spune că putem încetini îmbătrânirea creierului continuând să învățăm lucruri noi și fiind mai activi cu creierul nostru.
Cu cât un copil vorbește mai multe limbi, cu atât creierul său încearcă să rămână sănătos. Vorbirea unei alte limbi îl va ajuta pe copil să-și folosească creierul și să-l mențină activ mai mult timp datorită efortului suplimentar necesar pentru a vorbi a doua limbă. De asemenea, îi poate ajuta cu abilități de luare a deciziilor, ceea ce îi va ajuta să facă alegeri mai bune de-a lungul vieții.
Acum că știți care sunt beneficiile pe care copilul le poate obține în urma învățării unei alte limbi, trebuie să luați măsuri și să acordați prioritate învățării unei a doua limbi. Părinții multilingvi au marele avantaj că îi pot învăța ei înșiși pe micuțul lor o a doua limbă încă de la nașterea bebelușului. Cu toate acestea, pentru acei adulți care nu sunt multilingvi, există încă multe opțiuni de luat în considerare.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 5 comentarii
Fetita si baietelul meu de 5 respectiv 7 ani nu au voie sa foloseasca internetul. singurele activitati permise la calculator pentru ei sunt jocurile educative piticlic pentru copii unde am siguranta ca invata si se joaca in acelasi timp.Mi se pare aberand si iresponsabil sa lasi un copil atat de mic sa navigheze pe internet mai ales sa acceseze continut care nu e educativ si nu-i foloseste in dezvoltare. Numai bine!
Unii parinti nu isi dau seama ca isi pot pune in pericol chiar pe propii copii ..... !! Va multumesc !! :* :*
as vrea sa stiu si eu cati parinti sunt de acord cu calculatorul?cati lasa copii de 6 ani la calc,si cati nu si de ce? va multumesc
Macar acolo, in Japonia, se iau masuri asupra acestui lucru. La noi inca se taraganeaza masurile care ar trebui luate in acest sens, sunt multi parinti care nu realizeaza aceste pericole, multi nu au auzit de kituri de parental control (cum e Smart Guard-ul sau altele)si considera ca Internetul e doar o alta sursa de informatie pentru copilul lor, omitand ca e o sursa si de informatii neadecvate sau un mediu unde sunt destule pericole care pot deveni palpabile....
Ma numesc Cristian si sunt elev in clasa I C.Sunt din orasul Borsa. Judetul Maramures.Am 7 ani.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII