Cum scăpam de kilogramele in plus, după nașterea bebelușului - sfaturi din tranșee
Mami, nu ești singura mămică care dorește să scape de kilogramele în plus după sarcină.
Dacă îți dorești să revii la o formă fizică mai bună și să scapi de kilogramele acumulate în timpul sarcinii, poți obține rezultatele dorite cu determinare și răbdare. Înțelegem că timpul este prețios și că găsirea momentelor pentru exerciții regulate poate fi o provocare.
De la Desprecopii.com, îți oferim câteva sfaturi utile. Începe cu mici pași, cum ar fi plimbările în parc cu bebelușul, sau sesiuni scurte de exerciții acasă. Alege activități care îți plac și care să se potrivească cu programul tău încărcat.
Combinați exercițiile cu o alimentație echilibrată și sănătoasă și vei obține rezultate. Amintește-ți să fii răbdătoare cu tine însăți și să te concentrezi pe progresul făcut, nu doar pe rezultatele imediate.
Cu perseverență și dedicare, vei reuși să îți atingi obiectivele pentru o formă fizică mai bună și să te simți mai bine în pielea ta. Încurajăm toate mămicile să aibă grijă de sănătatea lor și să se bucure de fiecare moment al călătoriei către o viață mai sănătoasă! 🤸♀️💪🌟
Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare
Exercitiile fizice si efectele pozitive dupa nastere
Experienta mamicilor de pe Desprecopii
Mama care face miscare acasa
Mama sportiva care ia copilul cu ea
Mama care danseaza
Mama care joaca tenis
Mama alergatoare
7 sfaturi pentru mamici pentru a fi din nou in forma
Efortul fizic va afecta capacitatea de alaptare?
Exista semne fizice ale faptului ca poate incerc sa fac prea mult
Care este cea mai buna cale de a scapa de kilograme dupa nastere ?
Sfatul de la Desprecopii: Aveti rabdare cu corpul dvs.
200 de Diete - tu pe care o alegi?
Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare
Dar daca sunteti o mamica ocupata, trecerea brusca la exercitii fizice regulate poate fi dificila – oricat de motivata ati fi.
A gasi timp pentru asa ceva poate fi cea mai mare provocare:
- Cum veti face sa strecurati exercitiile fizice intre programarile la pediatru, petrecerile celor mici si exigentele profesionale?
- Cand gasiti putin timp liber, in mod sigur aveti o lista lunga de treburi care va solicita atentia – ceea ce face greu de justificat decizia de a lasa totul in urma si a merge la sala.
Iata si cateva rezultate ale unor sondaje referitoare la simptomele de dupa nastere - facute pe forumul mamicilor Femina Intim (chiar si la un an dupa nastere):
70 % dintre mame spun ca nu au chef de nimic
50 % dintre mame au inca dureri de spate
66.6% dintre mame isi fac griji pentru ca le cade in continuare parul
40% dintre mame au probleme legate de somn
55 % dintre mame sufera de dureri de cap mai mult decat inainte de sarcina
40 - 50% dintre mame se plang de lipsa de concentrare si capacitatea de luare a unei decizii si in plus isi fac "ganduri negre"
50% dintre mame spun ca au mai putin interes in sex, decat inaite de sarcina.
10 % dintre mame sufera de depresie post-partum.
Exercitiile fizice si efectele pozitive dupa nastere
Dar exercitiile fizice au o multime de efecte pozitive, de la prevenirea cancerului la o sanatate mentala mai buna si mai multa energie. Iar mamele au nevoie de exercitiu fizic regulat, la fel ca toti ceilalti – poate chiar mai mult decat ceilalti, avand in vedere provocarile vietii de parinte.
Daca sunteti o proaspata mamica, a fi din nou in forma va va ajuta sa recapatati senzatia controlului asupra corpului si vietii dumneavoastra.
Pentru mamele experimentate, exercitiul fizic poate oferi o descarcare de stresul pe care il implica faptul de a fi parinte.
Experienta mamicilor de pe Desprecopii
Exercitiul fizic nu numai ca le-a imbunatatit sanatatea, dar le-a ajutat si sa se socializeze si sa aiba mai multa incredere in propria persoana.
Faptul de a fi active le-a facut sa-si iubeasca mai mult corpul, punandu-le contact cu lumea naturala, si le-a facut sa se simta ca au realizat ceva.
Ad-Extra3:
Mama care face miscare acasa
Ana recunoaste ca in timpul sarcinii, „am facut tot ce nu trebuia“. Nu a facut exercitii fizice si a facut alegeri gresite in privinta alimentatiei. Dupa ce s-a nascut fiul ei, in august anul trecut, Ana a fost oripilata sa descopere ca a luat 33 kg in timpul sarcinii.
„Toti erau siguri ca voi avea un bebe urias“, isi aminteste ea cu regret, „dar a avut 3 kg si 800 g. Eu eram cea uriasa!“.
Imediat ce a fost posibil, Ana a inceput exercitiile fizice: ea alearga pe banda si face exercitii Pilates – un program axat pe forta si flexibilitate – acasa. Azi, ea „raporteaza“: „am dat jos 11 kg si pot face din nou o genuflexiune completa!“.
Mama sportiva care ia copilul cu ea
Sportiva convinsa, Simona era nerabdatoare sa inceapa exercitiile fizice imediat ce era posibil dupa ce a nascut-o pe fiica ei, Andina. Dar cum sa faci miscare cand ai un nou-nascut? Dupa ce cercetat un pic, Simona a descoperit o solutie pe care mamele o pot adopta, cu tot cu copiii aflati in carucioare sau in scaunele de masina. Sinmonba spune ca Andina se bucura de aerul curat si de companie – la fel ca si ea. Azi, Simona se pregateste sa devina instructor pentru programul de gimnastica al mamelor de nou-nascuti.
Mama care danseaza
Janette este director la o firma in Bucuresti, deci trebuie sa se mentina in forma, iar una dintre caile in care face asta este sa danseze jazz. Pentru Janette, jazz-ul reprezinta mai mult decat un exercitiu binevenit – ii ofera compania unei comunitati si un mod de a elimina din stresul de la birou.
Mama care joaca tenis
Andreea este o mama casnica a doua fetite si are sotul student, deci timpul si banii sunt factori importanti la alegerea unui plan de fitness. Andreea si sotul ei au inceput de curand sa joace tenis din nou, desi nu mai jucasera din liceu. „Mi-ar placea sa iau lectii de tenis, dar financiar si ca timp nu este posibil. Deci deocamdata, avem rachetele noastre destul de ieftine, cateva mingi de tenis si ne simtim minunat“.
Mama alergatoare
Inainte de a avea copii, Marina alerga uneori, dar nu prea mult. Dupa ce s-a nascut al doilea fiu al ei, ea s-a decis sa alerge din nou. „Aveam mereu intre 5 si 8 kilograme in plus si nu-mi placea lucrul asta“, isi aminteste ea. Marina a inceput incet: mai intai s-a inscris la un cros ca sa se distreze. Apoi, a biruit o alergare de 18 km si dupa aproape sase luni s-a inscris sa alerge jumatate de maraton cca 24 km. Dupa ce a reusit si asta, a decis sa ridice stacheta si a alergat maratonul, cca 48 km, dupa cateva luni de alergare cu prietenii. Azi alergarea este o parte obisnuita a vietii ei. „Nu ma consider consider un atlet exceptional, dar acum am mult mai multa inceredere sa infrunt noi provocari“, spune ea. „Stiu ca pot face un efort si pot reusi“.
7 sfaturi pentru mamici pentru a fi din nou in forma
1. Gasiti o cale simpla
Daca regimul de exercitii fizice este prea complicat, consuma prea mult timp sau este prea scump, nu il veti putea urma.
Janette: Programul meu haotic de munca m-a impiedicat sa fac miscare in mod regulat. Mersul pe bicicleta pana la serviciu este pentru mine cea mai simpla metoda de a integra exercitiile fizice in rutina zilnica. Bicicleta a devenit mijlocul meu de transport favorit. Desigur, nu toti pot merge cu bicicleta la serviciu, dar puteti face alte lucruri, ca mersul pe jos pana la magazin sau la scoala, in loc de a lua mereu masina.
Ana: Este important sa ai un program de exercitii fizice care nu te intimideaza. Eu alerg pe banda ca exercitiu cardiovascular, cate 20 de minute de cinci ori pe saptamana, si fac exercitii Pilate cate 20 de minute de cinci ori pe saptamana. Trebuie sa fiu cinstita – nu-mi plac exercitiile fizice si nici nu pot spune ca abia le astept, dar nu sunt greu de facut si am putut sa-mi urmez programul fizic.
Marina: Cel mai grozav lucru in privinta alergarilor este ca doar iti pui adidasii si pleci. Eu alerg de trei sau de patru ori pe saptamana, dar distanta variaza, in functie de timpul pe care il am. Uneori alerg numai 3,5 km (cam 20 de minute). La sfarsitul saptamanii, cand am mai mult timp, pot alerga a 10 km sau 14 km (cam o ora-o ora si jumatate).
2. Luati si copiii
Ana: Fac plimbari cu copilul in rucsacul (portbebeul) din fata ori de cate ori pot. Vom face si cate un drum la magazin sau la posta. Baietelului meu ii place – sa fie in miscare, acolo sus, si sa vada tot ce se intampla.
Janette: Luam copilul cu noi la dansul jazz in fiecare duminica. Eu si sotul meu dorim sa il expunem la cultura, limba si muzica americana. Stie deja cateva cuvinte. Si ii place sa fie acolo si sa ne priveasca dansand.
3. Faceti miscare cu inca unul sau doi prieteni
Marina: Cand m-am hotarat sa alerg jumatate de maraton, m-am antrenat impreuna cu alte doua mamici. Ne-am motivat una pe alta, iar cand am terminat, am decis sa ne antrenam pentru un maraton complet. A fost o cale care mi-a sustinut moralul. Obisnuiam sa facem alergari lungi in fiecare saptamana si sa vorbim despre vietile noastre, despre copii si despre serviciu in timp ce alergam kilometri intregi.
Simona: Am inceput sa revin in forma impreuna cu alte cateva prietene, cand copilul cel mai mic avea un an. Am format un club de gimnastica al mamelor. Obisnuiam sa ne intalnim pentru a ne plimba sau a alerga cate o jumatate de ora de cateva ori pe saptamana. In unele zile era singurul lucru care ma scotea din casa – altfel ar fi trebuit sa gasesc o scuza sa nu ma duc daca ma astepta cineva“.
4. Stabiliti un scop
Janette: Dupa ce s-a nascut baietelul meu, am avut un scop personal: am vrut sa pot sa intru din nou in hainele dinaintea sarcinii cand voi reveni la munca. Mi-am luat sase luni libere, iar cand a sosit momentul sa revin la munca, pantalonii chiar ma cuprindeau!
Ana: M-a ajutat foarte mult sa am o inregistrare vizuala a progreselor mele si un scop catre care ma indrept. Am facut un grafic simplu al greutatii pe care o pierdeam in timp si l-am agatat la vedere in bucatarie. Am invatat ca este o greseala sa ma cantaresc in fiecare zi, deoarece ma descurajam cand cantarul nu arata vreo schimbare. Acum ma cantaresc in fiecare zi de luni si este incurajant sa vad ca am mai dat jos o jumatate de kilogram sau chiar un kilogram.
Marina: Cand am inceput sa alerg, m-a ajutat faptul ca aveam un scop: o intrecere la care m-am inscris. Asta mi-a dat motivatia de a-mi programa un timp pe care sa il petrec fara copii pentru antrenamente. Cred ca prietenii mei gandesc la fel: avem nevoie de intensitatea unui scop pentru a ne motiva si a ajunge acolo. Chiar si acum, daca imi dau seama ca nu am facut cele trei-patru alergari pe saptamana, ma interesez sa vad daca mai urmeaza vreun eveniment sportiv, fiindca stiu ca ma va aduce din nou ritmul obisnuit al alergarilor.
5. Trebuie sa fie amuzant
Simona: Pentru mine, exercitiile fizice trebuie sa fie amuzante. Iata de ce imi plac sporturile de echipa – pentru interactiunea cu alti oameni. Dar a fi o mama casnica imi lasa mult mai putin timp pentru exercitii programate in grup, in afara cazului in care as plati o bona sau as astepta pana vine sotul meu acasa. Asa incat programul de exercitii fizice la care luam cu noi copiii in carut a fost solutia perfecta si amuzanta de fitness pentru mine.
Marina: Este amuzant sa alergi cu prietenii. Este grozav sa ai sansa de a avea o conversatie lunga, neintrerupta, cu adultii – o raritate cand esti mama a doi baieti nazdravani!
Andreea: Eu si sotul meu nu am mai jucat tenis de ani de zile si jucam groaznic amandoi. Mai mult alergam de colo-colo dupa mingi. Dar este amuzant sa fii in aer liber si este amuzant sa fim impreuna.
6. Nu trebuie neaparat sa fii un campion
Marina: Cand am trecut linia de sosire a maratonului, am avut un sentiment incredibil de reusita. Am imaginea alergatorului de maraton: cineva cu aspect de gazela, nascut sa alerge – iar eu nu sunt deloc asa. Dar am reusit si ma simt grozav.
Andreea: Cred ca este important sa gasesti un program de exercitii fizice care ti se potriveste. Pierderea unor kilograme nu este totul – ci faptul ca te simti mai bine si ai din nou mai mult control asupra vietii tale. Miscarea fizica va va duce intr-un spatiu mai sanatos, indiferent la ce nivel o practicati.
Janette: Pentru mine vechea zicala a fost adevarata: a durat noua luni sa pun kilogramele alea, apoi tot noua luni sa le dau jos. Mi-am pierdut rabdarea facand asta, dar mi-am dat seama si ca nu doar pierderea greutatii era ideea. Nu este totul sa ai un abdomen plat, iar eu in mod sigur nu am asa ceva. Este important sa fii sanatos si sa te simti bine cu tine propria persoana.
7. Aveti nevoie si de ajutorul celorlalti
Andreea: Cand joc tenis cu prietena mea Anca, sotul meu sta cu copiii. Ii place sa fac miscare ori de cate ori pot, pentru ca stie ce bine ma simt astfel, asa ca este fericit sa aiba grija de copii ori de cate ori am ocazia sa fac sport.
Marina: Cand ne antrenam pentru maraton, unele mame pe care le cunosteam aveau grija de copiii nostri in timp ce alergam. Si avem soti care ne ajuta si ne sustin. Ei au avut grija de copii duminicile dimineata cand faceam acele alergari lungi. Plecam devreme – la 5 sau 6 dimineata – si ne intorceam pe la 10. Uneori ne adunam toti la o cafea dupa alergarile noastre de antrenament.
Simona: La sfarsit de saptamana eu si sotul meu facem „ture“. El face sport intr-o zi, iar eu in cealalta. De obicei, el se duce sa alerge, iar eu fac o plimbare cu bicicleta.
Intrati pe forumul Femina Intim si veti vedea ca nu sunteti singura mamica care si-a propus o viata activa si mai putin kilograme in acest an :) Solidaritatea de grup va va ajuta :)
Efortul fizic va afecta capacitatea de alaptare?
NU. Nici chiar exercitiile fizice mai intense nu afecteaza semnificativ cantitatea sau compozitia laptelui matern. Dar ar trebui sa evitati exercitiile care va apasa sau va tensioneaza sanii. Purtati un sutien sportiv care sustine sanii in timp ce faceti miscare si incercati sa va alaptati bebelusul inainte de efort, astfel ca sanii plini sa nu va jeneze in timp ce exersati.
Exista semne fizice ale faptului ca poate incerc sa fac prea mult, prea curand?
Prea multa activitate fizica in timpul primelor saptamani dupa nastere poate face ca scurgerile vaginale, numite lohii, sa devina roz sau rosii si sa fie mai abundente. Acesta este un semnal ca ar trebui sa „o luati mai usor“. Anuntati medicul sau moasa daca scurgerile vaginale sau lohiile reincep dupa ce ati crezut ca s-au oprit sau daca simtiti dureri in timp ce faceti miscare.
Care este cea mai buna cale de a scapa de kilograme dupa nastere ?
Cea mai buna cale de a incepe sa dati jos kilogramele in plus este sa practicati niste exercitii de gimnastica aerobica pentru a mari ritmul cardiac, cum ar fi plimbarile alerte, inotul, alergarile sau mersul pe bicicleta. Dar asteptati cel putin 6 saptamani - preferabil cateva luni – inainte de a incepe sa faceti eforturi active de a slabi.
Sfatul de la Desprecopii: Aveti rabdare cu corpul dvs.
Si nu va propuneti sa pierdeti mai mult de jumatate de kilogram pe saptamana, mai ales daca alaptati. Inceperea unei diete prea curand dupa nastere va poate afecta dispozitia si energia, dar si lactatia. Daca aveti rabdare si ii dati corpului timp sa-si faca treaba, ati putea fi uimita ce multe kilograme veti pierde in mod natural.
cititi si: Abdomenul plat, o provocare pentru mamici?
Indicele de masa corporal dupa nastere: de ce trebuie sa fii cu ochii pe el si care e cel ideal
Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare
Pastrarea greutatiisuplimentare dupa nastere a fost asociata cu o continua castigare de kilograme, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare si diabet.
In plus, kilogramele in plus de dupa nastere - nemuncite - cresc risc pentru prolapsul organelor pelvine. Acest lucru poate fi risccant pentru o eventuala urmatoare sarcina.
“Femeile care pastreaza greutatea castigata in timpul sarcinii sunt in pericolul de a castiga mult mai multe kilograme la o viitoare sarcina, ceea ce poate conduce la complicatii ale sarcinei si probleme de sanatate pentru copil citeste mai departe aici.
Cura salvatoare de slabire si 10 greseli pe care le facem cand vrem rezultate rapide
O cura salvatoare si inaltatoare de slabire ... pare idea cea mai buna dupa o iarna geroasa, dupa o primavara foarte capricioasa, dupa stres, dupa nastere sau dupa o criza de personalitate. Nu incercati sa dati jos intr-o luna kilogramele depuse timp de un an. Nu veti reusi decat sa slabiti oganismul si sa recapatati rapid aceste kilograme de indata ce reveniti la excesele alimentare de dinainte.
Mai bine incercati sa slabiti treptat si sa va schimbati obiceiurile alimentare. Iata 10 greseli pe care le facem cand vrem rezutate rapide...
Cura de slabire dupa o perioada de plin dezmat culinar
Tu, cea care ai început să citești articolul cu un rest de prăjitură în colțul farfuriei, stai liniștită. Acesta nu este încă un articol motivațional, care să te determine eventual să arunci la gunoi zecile de calorii rămase și să hotărăști că e timpul pentru a da jos kilogramele acumulate de sărbători – sau, în fine, acumulate de ani încoace.
De ce nu este? Pentru că nu cred în așa ceva. Nu cred în articole super-motivante care să-ți schimbe viața, nici în diete-minune, și cu atât mai puțin în pastilele mult-lăudate în emisiunile de teleshopping. Nu cred nu pentru că aș fi din fire vreo necredincioasa. Dimpotrivă, aș spune. Am încercat la viața mea cam tot. M-am trezit în nenumărate zile de luni cu o hotărâre de nezdruncinat că ”de azi înainte, țin regim”. Și îl țineam, da. De regulă, țineam regim absolut dimineața – asta însemnând că nu mâncam nimic; nu-mi era foame deloc, yeeey, ce bine, rezist.... La prânz înghițeam în sec la cantină unde ... citeste in continuare aici.
200 de Diete - tu pe care o alegi?
Condimentele şi ceaiul , ajutor la slăbit?
Cura de slabire cu boabe de orez
Dieta South Beach
Dieta Montignac - principii de baza
Slabire rapida prin electrostimulare!
Dieta Montignac - faza I
Dieta Montignac - faza II
Dieta Daneza
Greseli frecvente in cura de slabire
Lichidele care produc kilograme in plus
Dieta Sonoma
Dieta Grupei Sanguine AB
Dieta Grupei Sanguine 0
Dieta Grupei Sanguine A
Dieta Grupei Sanguine B
Cele mai bune bauturi dietetice care mentin greutatea si sanatatea
Dieta cu sirop de artar si lamaie
Secretele dietei – impartasite de starurile de la Hollywood
20 de alimente care te ajuta sa slabesti
Dieta celor 7 zile
10 riscuri ale dietelor
Noul plan al dietei Atkins
Inceputul primei faze ale dietei ATKINS: Inductia
Meniu pentru dieta Atkins
Dieta cu grapefruit
Dieta macrobiotica
Mituri false despre diete
Alungati grasimea cu ajutorul dietei Viking
Cele 7 surse de proteine in dieta vegana
Un mar pe zi poate ajuta la combaterea obezitatii
Cate calorii are un pahar cu vin?
Dieta Dukan - un alt mit daramat?
Cate calorii are vinul?
Cum slabim pana de Craciun?
Sfaturi pentru detoxifierea din timpul sarbatorilor
Dieta si personalitatea - mananca ce ti se potriveste!
Dieta Dukan faza 1
12 alimente din India care reduc grasimea
Dieta Dukan faza 2
Dieta Dukan faza 3
Beneficiile mierii
Dieta miraculoasa de 5 zile
Dieta celor 21 zile
Dieta Aleluia
Viva Mayr – arta de a tine dieta
Dieta vegetariana
Dieta celor 120 de ani
Eficienta pastilelor de slabit
Dieta ezoterica
Dieta Zone – prezentare generala
Cum sa ai un abdomen plat?
Dieta celor 90 de zile
Miturile dietelor de detoxifiere
Dieta cu supa de varza in capsule
Cantitatea ta zilnica necesara de calorii
Dietele cu Aqai
Regimul Oshawa
Dieta pentru acnee
Dieta vegana in 30 de zile
Dieta UltraSimpla in doar 7 zile
Dieta Bikini
Dieta Bikini - exemplu de meniu
Dieta pentru o piele de invidiat
Dietele fara carbohidrati ne fac sa traim mai mult
3 modalitati de a va imbunatati dieta
Pierdem in greutate cu magneziu
ura de slabire si detoxificare cu sucul verde stralucitor
Slabiti cu otet de mere, miere si ceai verde
Dieta de 7 zile pentru un abdomen plat
Rodiile - un aliat in curele de slabire
Cat reprezinta 200 de calorii – in farfurii de mancare
Top 10 remedii naturale care ard grasimile
11 alimente care ajuta la pierderea in greutate
Arde din calorii in timp ce faci curatenie!
Dieta Easy-Fast, 6 kg in 2 saptamani
Fructoza promoveaza cresterea in greutate
Dieta cu lamiae
Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca:
Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.
autor: redactor AZ - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 4 comentarii
Buna .ma numesc Arohner am 37 ani si sant,de fapt am fost obez mai exact aveam 121kg 1,77cm-an fine mam ambitionat sa slabesc si am anceput cu mult laudata ciorba de varza.Am mancat o saptamana si au anceput sa se vada rezultate am slabit 4 kg................dar au anceput problemele de sanatate mai exact probleme la inima atentie ciorba respectiva mananca rezervele de minerale din corp an special cele ce au legatura cu buna functionare a inimi.La fiecare 10 secunde inima mea se zvacnea,miera frica sa dorm ca sa nu mor,Am renuntat imediat la aceasta dieta,si miam facut analizele am vazut ce minerale lipsesc si am completat pana rezultatele au iesit perfecte.Si am ancercat reteta mamei mele care nu am vrut sa o fac finca nu am considerat ca este buna.Surprizzzzzzzzzzzzzza mare slabesc ancontinu analizele sant de 10 am ajuns an 3 luni la 91 kg si cei mai frumos mananc de toate si ma si satur:)))))Ai foarte simplu sa slabesti frumos si sanatos daca vrei,Daca va intereseaza reteta trimitetim un mail pe arohner@yahoo.com si va voi explica ce sa faceti pentru a scapa de kg usor de grasime.Arohner
Buna ziua! eu sunt insarcinata in 24 saptamani si am luat in greutate destul de mult, 12 kg, fac 1 ora de pilates de 5 ori pe saptamana si 30 min fitness in celelalte 2 zile si mananc destul de sanatos, ca nu stiu daca sanatos mai exista dar tot asimilez absolut tot, sper ca dupa sarcina sa reusesc sa ma intorc la greutatea initiala si sa ma tin de sport in continuare!!
am luat an greutate 10 kg cu sarcina si si acum dupa sarcina nu reusesc sa dau jos kg in plus ce ma sfatuiti sa fac am nevoie de ajutor vostru nu dobandesc singuraa datim un sfat ce ami poate fi de folos. va multumesc
Am luat 15.5 kg cu sarcina si la 6 saptamani dupa nastere ramasesem cu 9 pe mine. Nu ma mai incapeau nici macar gecile, de pantaloni nu mai putea fi vorba. Am slabit pur si simplu mancand mai putin. Primele zile, prima saptamana cred, a fost chinuitor dar apoi m-am obisnuit. Am slabit 0.5kg pe saptamana, incet dar sigur.Reteta mea? gandeste-te cat vrei sa iti pui in farfurie si pune-ti exact jumatate! vrei ciocolata? 4 bucatele ar fi bine? mananca 2! Am mancat orice insa in cantitati mai mici. Functioneaza perfect caci nu ai frustrari. Succes!!!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII