Vine gripa, vaccinarea impotriva gripei
Gripa poate fi confundată iniţial cu o răceală, însă evoluţia ei este mult mai violenţă şi, pe fondul unui sistem imunitar scăzut, pot apărea complicaţii care duc la otite, sinuzite sau pneumonii. În cele mai grave cazuri se poate ajunge şi la deces.
Iata cui i se recomanda prioritar vaccinarea antigripala si ce trebuie sa stii despre accest vaccin care lupta impotriva gripei.
- veti citi:
Vine sezonul rece si odata cu el, gripele
Cine are interzis la vaccinare
Daca facem acest vaccin nu ne mai imbolnavim de gripa?
Vaccinul antigripal poate fi administrat femeilor gravide sau celor care alapteaza?
ce trebuie sa stii si cum iti poti proteja copilul de gripa
Despre viroze
Vine sezonul rece si odata cu el, gripele cu tot felul de virusi.
Deci, vaccinarea contra gripei devine prioritara. Campania de vaccinare impotriva gripei incepe de la 15 octombrie. Vaccinul poate fi cumparat din farmacii.
Gripa poate fi confundată iniţial cu o răceală, însă evoluţia ei este mult mai violenţă şi, pe fondul unui sistem imunitar scăzut, pot apărea complicaţii care duc la otite, sinuzite sau pneumonii. În cele mai grave cazuri se poate ajunge şi la deces. Citeste ca sa stii: Gripa sau raceala - ghidul simptomelor
Copiii, bătrânii, bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical vor fi imunizaţi gratuit.
Vaccinul recomandat în acest an de Organizaţia Mondială a Sănătăţii conţine 3 tulpini, iar copiii, bătrânii, bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical vor fi imunizaţi gratuit.
Până atunci, vaccinul gripal poate fi cumpărat de la farmacii cu aproape 60 de lei doză.
Cine are interzis la vaccinare
"Vaccinul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii cuprinde aceleasi tulpini ca anul trecut-AH1N1, AH3N2 si B. Prioritate la vaccinare vor avea copiii, persoanele peste 65 de ani, dar si cele cu afectiuni cronice, în special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat", Cititi neaparat si: Vaccinul antigripal, e prea tarziu sa-l facem?
Vaccinul nu este recomandat persoanelor cu hipersensibilitate la oricare dintre excipienti, la ou si la proteine de pui.
Cei care se stiu mai sensibili nu ar trebui sa mai astepte doua saptamani. "N-au aparut cazurile de gripa, dar sunt raceli si viroze din plin, mai ales de când a început scoala.
In mod normal, vaccinarea trebuie sa aiba loc cu doua-trei saptamâni înainte de declansarea sezonului gripal. Imediat dupa vaccinare, corpul uman incepe sa produca anticorpi, dar efectul e maxim dupa câteva saptamâni.
Ad-Extra3:
Daca facem acest vaccin nu ne mai imbolnavim de gripa?
Nu sunteti scutiti de boala daca va vaccinati. Vaccinul confera imunitate doar pentru cele trei tulpini, însa gripa este caracterizata de o mare variabilitate de tulpini, care se schimba. Daca vor aparea si altele, care nu sunt incluse în vaccin, va puteti îmbolnavi.
Pentru a preveni gripa va recomandam sa va spalati des pe maini, sa va acoperiti nasul si gura cu batiste de unica folosinta atunci când stranutati sau tusiti, sa va hidratati corespunzator (2 litri zilnic), sa consumati fructe si legume si iaurt, sa limitati consumul de alcool si sa renuntati la fumat.
Vaccinul antigripal poate fi administrat femeilor gravide sau celor care alapteaza?
La femeile gravide exista un risc crescut al complicatiilor, deoarece gripa poate duce la intreruperea prematura a sarcinii si avort. Vaccinarea antigripala este recomandata femeilor gravide care in sezonul de gripa se afla in/peste saptamana a 14-a de sarcina. Cititi neaparat: Vaccinul anti-gripal si sarcina si Vaccinurile in timpul sarcinii: cat de sigure sunt?
Sezonul gripei se apropie: ce trebuie sa stii si cum iti poti proteja copilul de gripa
Gripa sezoniera izbucneste imediat dupa primul val de frig al iernii. Cel putin, asa sustine un studiu efectua in Suedia.. Patru ani de cercetare publicati in Jurnalul de Virusologie Clinica din Goteborg, Suedia au urmarit modelele vremii si prevalenta virusului gripei.
Desi corelatia dintre vremea rece si gripa nu este complet intelesa si poate varia in functie de locatie, conform scaderii temperaturii reci, s-a descoperit o interesanta numaratoare inversa pentru focarele de gripa. Iata cum iti poti proteja familia si ce trebuie sa stii despre gripa.
Despre viroze mai cititi
Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Calendar de circulatie al virusurilor
Sezonul virozelor respiratorii
Copilul frecvent bolnav: ghid de simptome
Gripa porcina: simptome, protectie si tratament
La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com
Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.
>> BOLILE COPILULUI, GHID PENTRU PARINTI
Octombrie 2018 - Desprecopii.com
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII