Pericolul ascuns din ingredientele alimentelor

Pericolul ascuns din ingredientele alimentelor

Pericolul ascuns din ingredientele alimentelor

  • Avand in vedere dragostea societatii noastre pentru zahar, oamenii de stiinta au fost capabili de a produce sintetic indulcitori artificiali si amelioratori de aroma. Acesti indulcitori artificiali ne ofera aceeasi placere precum zaharul, fara calorii si efecte periculoase asupra insulinei si formarea trigliceridelor.

Avand in vedere dragostea societatii noastre pentru zahar, oamenii de stiinta au fost capabili de a produce sintetic indulcitori artificiali si amelioratori de aroma. Acesti indulcitori artificiali ne ofera aceeasi placere precum zaharul, fara calorii si efecte periculoase asupra insulinei si formarea trigliceridelor. Aceastia includ aspartam, potasiu acefultame, glutamat monosodic, sucraloza si multe altele. Din pacate, acesti indulcitori artificiali si amelioratori de aroma se descompun in agenti chimici extrem de toxici, care afecteaza parti importante ale corpului.

Indulcitorii ideali sunt formati in natura si sunt procesati minim. Acestia ar include zaharul ecologic, stevia, mierea bruta, siropul de artar, etc. Cu cat procesarea este mai mult folosita, cu atat indulcitorii sunt mai periculosi. Indulcitorii artificiali sunt adesea conceputi complet intr-un laborator sau incep de la zahar, care este apoi supus unei prelucrari masive. Unii dintre cei mai periculosi indulcitori artificiali si amelioratori de aroma includ urmatoarele:

Aspartamul: aprobat initial in 1981 pentru utilizarea in produsele alimentare, este de 200 de ori mai dulce decat zaharul. Acesta este compus din fenilalanina 50%, 40% acid aspartic si 10% metanol. Excesul de fenilalanina a fost demonstrat ca perturba nivelurile normale de serotonina din sistemul nervos, care poate duce la tulburari depresive, emotionale si psihotice. Persoanele care consuma continuu aspartam vor avea un nivel crescut de fenilalanina.

Acid aspartic: un excitotoxin care literalmente supra-excita neuronii si distruge celulele. Metanolul este tot o neurotoxina, iar absorbtia sa este, de asemenea crescuta, cand aspartamul este incalzit la peste 86 de grade Fahrenheit (30 grade Celsius). Aceasta incalzire rupe metanolului in formaldehida, care distruge sistemul nervos si este foarte cancerigen.

Acefultame de potasiu: acest indulcitor artificial este de multe ori folosit in combinatie cu alti indulcitori artificiali, cum ar fi sucraloza si / sau aspartamul pentru a masca orice forma de dupa gust. Acest indulcitor a fost demonstrat de a stimula secretiile de insulina, chiar daca nu creste zaharul din sange. O insulina mare creste inflamatia si impiedica imunitatea. Deoarece acefultame nu creste zaharul din sange, acest raspuns al insulinei poate stimula hipoglicemia reactiva. Acesta a fost legat de cancerul de san si leucemie, timus si boli cronice respiratorii.

Sucraloza: acest indulcitor artificial este comercializat ca si cum ar proveni din surse naturale de zahar. Cu toate acestea, este foarte prelucrat, cu trei atomi de clor, care deterioreaza microflora din intestinele umane. Biochimistul Dr. James Bown spune "sucraloza este pur si simplu zahar clorat."  A fost demonstrat ca sucraloza distruge glanda timus si inflameaza ficatul si rinichii. Clorul este un anti-septic natural, care dauneaza intestinului uman si distruge microflora, ducand la formarea Candidei, sindromul colonului iritabil, colita ulcerativa, boala lui Crohn, a obezitatii si casexie.

Benzoat de sodiu: acesta este un tip de sare solubila conservanta in apa, care este creata prin adaugarea de hidroxid de sodiu si acidul benzoic. Ea se gaseste in mai multe bauturi racoritoare, bauturi energizante si alte alimente procesate. Consumul de benzoat de sodiu a fost strans legat de tulburari de dezvoltare neuro, cum ar fi ADHD si tulburari inflamatorii cum ar fi astmul. Combinatia de benzoat de sodiu si acid ascorbic (Vitamina C), care este destul de comun in bauturile racoritoare si energizante, creeaza benzen - substanta foarte cancerigena. Benzenul are legatura cu multe tipuri de cancer, leucemie si limfom.

Glutamat de monosodiu: acest potentiator de aroma extrem de periculos si conservant, este folosit in multe alimente conservate si ambalate. Centru Arizona pentru Medicina Avansata a declarat ca promoveaza cresterea celulelor canceroase si este extrem de neurotoxic in organism. Alte studii l-au legat de leziunile hepatice, inflamatia cronica, durerea cronica si rezistenta la pierderea in greutate. Acesta este adesea inclus sub nume inselatoare, cum ar fi autolizat de drojdie, arome naturale, proteine de soia, proteine din zer izolat, etc.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII