Cum sa folosim corect culorile

Cum sa folosim corect culorile

Cum sa folosim corect culorile

Ochiul poate vedea 7 milioane de  culori. Anumite culori pot irita ochii si pot cauza dureri de cap. Alte culori sau combinatii de culori sunt linistitoare. Deci folosirea corecta a culorilor poate mari productivitatea, minimaliza obosirea vizuala si pot relaxa intreg corpul.

Ochiul poate vedea 7 milioane de  culori. Anumite culori pot irita ochii si pot cauza dureri de cap. Alte culori sau combinatii de culori sunt linistitoare. Deci folosirea corecta a culorilor poate mari productivitatea, minimaliza obosirea vizuala si pot relaxa intreg corpul.

Culoarea regilor era purpuriu. Pentru persoanele importante, se desfasoara covoare rosii. In unele  culturi se credea ca anumite culori aveau puteri energizante sau vindecatoare. De exemplu, o pictura a lui Jan Van Eyeck (1434) descrie o mireasa in perioada Renascentista. Purtand o rochie verde, aratand, astfel dorinta si posibilitatea de a purta copii. Omul Verde era zeul fertilitatii in cultura celta. Verdele era o culoare sacra pentru egipteni, reprezentand speranta si bucuria primaverii.

Culorile dau anumite stari camerelor. Culorile  reci fac camerele sa para mai mari si aduc un sentiment de calm. Culorile calde fac camerele mari sa fie mai confortabile si mai calduroase. Se crede ca vopsirea  sufragerie in negru va face mesele mai placute.

Verdele duce la vitalitate si se recomanda vopsirea camerei copiilor in aceasta culoare, dand copiilor un plus in activitatile lor.

Restaurantele nu vopsesc niciodata bucataria in rosu deoarece se pare ca aceasta va duce la  o stare de enervare a bucatarului.

Centrul  nelinistii din creier este activat de galben. “La  copii aceasta va duce la  plansete, iar la adulti va duce la enervare” declara Carlton Wagner,  directorul Institului pentru Studierea Culorilor Wagner.

Albastru va face o persoana  mai atenta la trecerea timpului, si astfel, de exemplu , vor petrece mai putin timp mancand. Pentru persoanele care adorm mai greu, se recomanda culori ca roz pal, verde, albastru si rosu pal. Despre culori:

VERDE
 - este culoarea cea mai odihnitoare pt ochi
 - poate ajuta la diminuarea durerii, unori poate chiar alina durerea cresterii dintilor la bebelusi
 - oamenii care lucreaza intr-un mediu colorat in verde au mai putine dureri de stomac
 - Cazurile de sinucidere au scazut cu 34% cand podul Blackfriar din Londra a fost vopsit in verde

GALBEN
 - Copii plang  mai mult in camere galbene
 - Sotii se cearta mai mult cu sotiile in camere galbene
 - Este prima culoare pe care o observa ochiul uman
 - Este cea mai obositoare culoare pentru ca reflecta mai multa lumina, ducand la stimularea excesiva a ochiului

Un studiu a aratat ca majoritatea copiilor folosesc galben si maro pentru a desena supararea. Un studiu  pe copii cu varste mai mici de 7 ani a aratat ca majoritatea aleg jucarii de culori pure, nu pastelate.

O lucrare, a studiat 65 de studenti care au cumparat schiuri acvatice. Etichetele de avertizare au fost de mai multe culori. Rezultatul a aratat cresterea probabilitatii de ranire la produsele cu avertizari scrise cu rosu,verde si negru.
Spitalele folosesc albastru si purpuriu in salile de asteptare pentru a ajuta la calmarea pacientilor.

autor:  Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2012

 Cititi mai multe despre sarcina: frumusete, trup, sex

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume  de pe internetul romanesc!

Cititi neaparat :

Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Mai cititi:

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Ginecologie

Comunicarea cu bebelusul din burtica

Alimentatia in timpul sarcinii

Teste in sarcina

Alegerea unui nume

Complicatii ale sarcinii

Factori de risc in timpul sarcinii

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII