Motiv de ceartă între părinți: apartamentul nu este suficient de mare pentru toți și este mereu dezordine

Motiv de cearta intre parinti -  apartamentul nu este suficient de mare pentru toti si este mereu dezordine

Motiv de ceartă între părinți: apartamentul nu este suficient de mare pentru toți și este mereu dezordine

Vor fi grele primele luni – a avea un copil chiar schimbă totul (toți știu asta!). Dar... doar pentru că voi doi vă certați, nu înseamnă că nu vă puteți și împăca și să fiți de acord!

A avea un nou-născut în casă poate pune o presiune asupra oricărei relații. Iată motivul pentru care se mai ceartă mulți părinți și cum să rezolvați problema: apartamentul nu este suficient de mare pentru toți și este mereu dezordine. Ce facem?

Vei citi:
Acest apartament nu mai este suficient de mare pentru toți!
Casa este o mizerie! E mereu dezordine!
De ce ar trebui sa fie parenting-ul un sport olimpic
Despre meseria de mama

Acest apartament nu mai este suficient de mare pentru toți!

De ce apare motivul de ceartă: Un părinte crede că apartamentul este deja prea înghesuit pentru o familie în creștere, dar părintele care ține cont de buget dorește să facă față pentru a economisi bani.

Sfat pentru a pune capăt disputei

Fără a cunoaște detaliile finanțelor tale, nimeni nu îți poate da sfaturi exacte și rapide. Nu uita că transparența și onestitatea în ceea ce privește banii sunt vitale pentru fiecare relație. Discutați cu calm.

Casa este o mizerie! E mereu dezordine!

De ce apare motivul de ceartă: bebelușii - surpriză, surpriză - au nevoie de atenție și de efort. Asta consumă timp și energie... de care nu mai dispui mereu pentru a spăla vase și pentru a curăța parchetul.

Sfat pentru a pune capăt disputei

Comunicarea este secretul. Nu-ți ataca niciodată partenerul pentru că nu a curățat ceva, nu va duce nicăieri cearta, dar în schimb, găsește o cale de mijloc care să funcționeze pentru ambii, atât în ceea ce privește cine este responsabil pentru anumite sarcina și cine nu.

Problema: cheltuielile se dublează, la fel și certurile

Desigur, înainte de a exista un bebeluș, tot mai erau haine ce trebuiau spălate, trebuia preparată mâncare și alte sarcini gospodărești. Dar nu au fost niciodată atât de multe lucruri care trebuiau făcute atât de repede. Nu poți amâna nevoile copilului. Și acum, tu și soțul tău simțiți că celălalt nu își face partea de treburi.

Rufele trebuiau spălate fiind pline de lapte iar bebelușul trebuia hrănit sau plângea de zor”, spune Ralu, amintindu-și primul an cu fiul ei, acum de 3 ani. „Așa că eu și soțul meu am început să ne păstrăm evidența treburilor: eu am făcut asta, așa că tu faci asta."

Atâta timp cât lucrurile se fac, acest sistem poate să nu fie atât de rău, dar bâzâitul constant de fundal al celui care te presează să faci treaba poate provoca resentimente în timp.A existat multă tensiune”, este de acord Ralu.

O strategie pentru a reduce certurile: pune o listă cu treburile zilnice pe frigider și schimbă responsabilitățile în fiecare săptămână. Toată lumea va ști ce trebuie să facă. Discuție terminată.

Iulian, tatăl lui Sergiu, în vârstă de 18 luni, abordează filozofic dilema treburilor casnice. "În felul în care îmi dau seama, există aproximativ 180 la sută din lucruri care trebuie făcute. Deci, dacă crezi că faci întotdeauna 90 la sută din toate, probabil că o faci. Amintește-ți, la fel face și partenerul/a."

Cu toate acestea, dacă simți că porți întreaga responsabilitate, cere/spune ce ai nevoie în loc să explodezi în mijlocul teancului de rufe murdare. Femeile au tendința să creadă că partenerul se va oferi voluntar să facă un anumit lucru... Dar bărbații răspund adesea mai bine la cererile directe, nu la așteptări nerostite.

De asemenea, mulțumește-i după ce a terminat cu succes o sarcină. Știu că s-ar putea să nu pară corect pentru că s-ar putea ca tu să nu primești niciodată mulțumiri - știm asta! - dar acest lucru îl va face pe soțul tău mai receptiv la viitoarele cereri.

Ad-Extra3:

Problema: banii contează mai mult decât credeai

Am lucrat întotdeauna și am câștigat mai mulți bani decât soțul meu”, spune Laura. „Apoi, după venirea bebelușului, mi-am luat ceva timp liber pentru a rămâne acasă. Plăteam pentru îngrijirea copiilor dar nu mai aduceam nimic extra. M-am simțit vinovată și m-am gândit că ar trebui să-mi asum cea mai mare parte a treburilor casnice - ceea ce însemna să nu mai scriu - și partenerul meu s-a supărat".

Fără îndoială, banii sunt un factor de stres imens pentru părinți. Oamenii cred că nu au suficienți bani pentru a crește o familie și pur și simplu se sperie. Noii părinți, care ar putea fi noi proprietari de case sau care se gândesc să cumpere o casă, sunt adesea copleșiți de finanțe. Fă un pas înapoi și discută sincer despre ceea ce vrei cu adevărat pentru familia ta sau pentru tine.

Există o mulțime de soluții la problemele financiare. O idee este să încerci să trăiești cu un singur salariu timp de șase luni când lucrați amândoi. Deschideți un cont separat pentru salariul pe care îl veți economisi. După perioada de probă, veți fi surprinși că totuși se poate trăi și cu un buget restrâns. De asemenea, veți avea economii frumoase în caz de urgență.

Desigur, trebuie să iei în considerare și faptele reale ale finanțelor voastre și poate că va trebui să faceți câteva alegeri: casa mare sau apartament mare? Un cărucior de jogging sau un weekend la mare? Indiferent de alegerile voastre, decideți împreună. Și rețineți că probabil cheltuiți mai puțini bani în anumite domenii decât obișnuiați - cum ar fi filme, mese, haine și vacanțe.

De ce ar trebui sa fie parenting-ul un sport olimpic

Ok stim: deocamdata, parenting-ul nu este considerat un sport olimpic oficial, inca. Dar, oare nu ar putea fi? Este un efort fizic riguros ce necesita rezistenta si reflexe rapide. Orice mamica are timp record la anuminte probe :)

Iata de ce parenting-ul ar putea fi inclus pe lista de sporturi olimpice si la care probe anume

 

Despre meseria de mama merita citit si

Parentingul atasat: mai multa presiune pentru mame
Da, sunt o mama elicopter!
Cel mai greu job din lume: meseria de mama

Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala 
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie 
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII