Tratamentul insuficientei cardiace congestive

Tratamentul insuficientei cardiace congestive

Tratamentul insuficientei cardiace congestive

  • Tratamentul insuficientei cardiace congestive variaza in functie de varsta si de tipul de afectiune. Anumite cauze cer anumite tipuri de tratament. Probleme determinate de ritmul cardiac impun o anumita medicatie si efectuarea unor proceduri specifice.

Tratamentul insuficientei cardiace congestive variaza in functie de varsta si de tipul de afectiune. Anumite cauze cer anumite tipuri de tratament. Probleme determinate de ritmul cardiac impun o anumita medicatie si efectuarea unor proceduri specifice. In cazul copiilor cu defecte septale ventriculare, terapia medicala poate fi folosita ca o solutie temporara pentru a permite gaurii sa se micsoreze sau sa se inchida de la sine sau pentru a da copilului timp sa se dezvolte inainte de o interventie chirurgicala. Mai cititi: Durerile in piept un simptom comun pentru mai multe boli

In cazul problemelor mai grave, cum ar fi fereastra aortopulmonara, trunchiul arterial comun sau sindromul hipoplastic cardiac stang, in care se stie ca este necesara o interventie chirurgicala medicii prefera, in general, ca aceasta sa fie efectuata in primele saptamani de viata.

Unele malformatii congenitale nu pot fi tratate prin intermediul operatiei, transplantul de inima fiind singura optiune. La copiii mai mari, care au muschiul inimii slabit, medicatia poate ajuta la reducerea volumului de munca al inimii, dandu-i acesteia timp sa se vindece. Cu toate acestea, unii dintre acesti copii vor avea nevoie mai tarziu de transplant.

 Cititi pe larg despre: Murmurul la inima la bebelus si Malformatiile inimii la copii

Tipurile de medicatie utilizate in tratarea insuficientei cardiace congestive sunt variate. Un diuretic precum furosemida (Lasix), ajuta rinichii sa elimine fluidele in exces si de aceea este unul dintre primele medicamente recomandate copiilor carora li s-a pus diagnosticul. Uneori este necesara administrarea unor medicamente care sa scada presiunea sangvina (precum Captoprilul) sau a unor beta-blocante de tipul Propranololului. Teoretic, scaderea presiunii sangvine ar trebui sa scada efortul inimii.

Uneori medicatia vizeaza imbunatatirea capacitatii inimii de a pompa sangele. Dixoginul este un medicament folosit in acest scop. De asemenea, din cauza pierderii in greutate, bebelusilor li se administreaza lapte praf cu un continut mai ridicat de calorii sau lapte matern imbunatatit cu extra-nutrienti. Uneori bebelusii au nevoie de hranire artificiala, cu ajutorul unui tub de alimentare nazo-gastric.Acest tratament se aplica in cazul bebelusilor care intampina dificultati alimentare si care obosesc prea repede in timp ce sunt hraniti. Copiii mai mari care pierd in greutate pot beneficia si ei de alimentarea artificiala cu ajutorul tubului nazo-gastric, acestora administrandu-li-se anumite substante necesare pentru a avea energie.

Oxigenul poate afecta fluxul sangvin spre plamani la copiii cu defecte septale venticulare mari, dar poate fi folositor pentru copiii care au muschiul inimii slabit. De asemenea, copiilor cu cardiomiopatie trebuie sa li se puna anumite restrictii in ceea ce priveste anumite tipuri de exercitii sportive, cu toate ca unele activitati, precum inotul, pot fi benefice.

La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Probleme ale inimii (cardiologie)

Cititi si despre probleme la nou nascuti

 Va recomandam sa cititi si: 

Recuperarea mamei dupa nastere:

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2011

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam forumul de suport:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Bolile copilului

Mai cititi :

Alaptarea - dosar complet

Dezvoltarea nou-nascutului

Diversificarea si hranirea bebelusului

Recuperarea mamei dupa nastere

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII