Recuperarea dupa cezariană: La patru zile dupa operație iată la ce să te aștepți

Recuperarea dupa cezariana - La patru zile dupa operatie iata la ce sa te astepti

Recuperarea dupa cezariană: La patru zile dupa operație iată la ce să te aștepți

Deși mamele care nasc pe cale naturală au o perioadă mai scurtă de spitalizare post-natală, în cazul nașterii prin cezariană este necesară o monitorizare medicală mai îndelungată, de regulă în jur de patru zile.

Această durată este recomandată pentru a permite o recuperare corespunzătoare după intervenția chirurgicală și pentru a monitoriza posibilele complicații postoperatorii.

- vei citi:
Patru zile la spital după o cezariană
Îngrijirea inciziei
Să nu ridici nimic mai greu decât bebelușul
Recuperarea dupa o nastere prin cezariana
Despre recuperarea dupa cezariana

Trecem in revistă recuperarea dupa cezariană - pe etape.

Chiar daca te-ai pregatit din timp cu informatii despre nasterea prin cezariana, e important sa stii - pas cu pas - la ce să te aștepți după operație.  Ghidul nostru de recuperare te va ajuta să te pregătești pentru efectele secundare, îngrijirea cicatricilor și orice altceva poate apărea.

 In ordine cronologica
La o ora după operație iată la ce să te aștepți
La o zi după operație iată la ce să te aștepți
La doua zile după operație iată la ce să te aștepți

Patru zile la spital după o cezariană

Deși mamele care nasc pe cale vaginală rămân în general în spital aproximativ două-trei zile, cronologia de recuperare a unei cezariene te obligă să stai aproximativ patru zile. Bineînțeles, acest lucru depinde de spital sau orice complicații. Înainte de a pleca, medicul va îndepărta capsele, dacă le ai (suturile se vor dizolva singure) și va acoperi incizia cu bandaje speciale.

Îngrijirea inciziei

Veți fi sfătuită să îngrijești incizia; păstrarea plăgii curată este cea mai bună cale pentru tine. „Nu exista studii științifice bune care să demonstreze că oricare dintre preparatele fără prescripție medicală sunt mai bune decât simpla îngrijire adecvată a rănilor”, spune Rajiv B. Gala, MD, de la Colegiul American de Obstetricieni.

Să nu ridici nimic mai greu decât bebelușul

De asemenea, ți se va recomanda să nu ridici nimic mai greu decât bebelușul și să eviți relatiile sexuale, tampoanele interne și spălăturile vaginale până după controlul de șase săptămâni.

Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi recomandă să nu pui nimic în vagin timp de câteva săptămâni pentru a preveni infecția. Condusul mașinii după o cezariană este interzis, la fel și urcatul scărilor. Roagă partenerul să te ajute.

Ad-Extra3:

Recuperarea dupa o nastere prin cezariana. Lucrurile pe care nu ti le spune nimeni.

O nastere prin cezariana este o interventie chirurgicala abdominala majora. In consecinta, procesul de vindecare este destul de complex. De fapt, dureaza circa sase luni ca operatia sa se vindece complet.

Si totusi, exista un subiect pe care cartile despre sarcină tind sa-l omită iar cei care predau cursuri pentru viitorii părinti aleg sa-l ignore: exact modul in care corpul se reface dupa o naștere cezariană. Iată sfatul de la Desprecopii>>

Despre depresia postpartum, e important sa cititi:

Starea depresiva postpartum
Cauze ale starii depresive postpartum
Factori si mituri care pot contribui la depresia postnatala
Suprizele unei mamici incepatoare
Depresia postnatala, semne ingrijoratoare
Depresia postpartum, o boala reala si nu un moft

Despre recuperarea dupa cezariana  mai citeste:

Cezariana si legatura cu copilul
Sexul dupa nastere: ce anume se schimba?
Controalele post-natale
Suprizele unei mamici incepatoare  

Acum faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor

In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.

Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii. Clubul in care ati intrat este cel al parintilor si are o multime de mebri. Bine ai venit!

autor: Desprecopii.com 2021
Material realizat cu sprijinul Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog
Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII