Fluorul: prieten sau dușman pentru dinții copilului? | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 71 comentarii

  1. Bogdan
    Bogdantrimis la 12/2/2006

    Am un baietel de doi ani si patru luni si imediat dupa ce i-au crescut dintii, au inceput sa se pateze si sa se macine,ajungand acum, dintii de sus si premolarii sa fie mici si negri. Noaptea au inceput sa-l doara.Este prea mic pentru stomatolog. Astept sfaturi de la d-voastra.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Iulia
    Iuliatrimis la 14/12/2005

    Am citit articolul si sunt incantata ca gasesc aici aceste informatii . Stiam despre toxicitatea fluorului, si dilema mea este de ce medicii stomatologi inca prescriu administrarea fluorului, cand s-a dovedit stiintific, ca administrarea interna este nociva , iar efectele nu se vad imediat , iar cand apar, e deja tarziu, si uneori extrem de grave. Sa ne gandim doar la petele si decolorarile ce apar in dintii permanenti .Efectul anticarie al fluorului este confirmat doar la administrare locala, adica prin pasta de dinti . Ma mira ignoranta medicilor stomatologi romani, cand exista atatea studii ,articole , documente in legatura cu efectele negative ale fluorului asupra sanatatii.Trebuie sa privim problema obiectiv si sa ne inclinam in fata evidentei,e vorba doar de sanatatea copiilor nostri, si pentru asta trebuie sa fim cat mai corect informati . Nu trebuie sa repatam aceleasi greseli pe care le-au facut altii inainte, din moment ce avem la dispozitie atatea surse de informare .Va dau un link, unde veti gasi multe informatii in legatura cu acest subiect http://www.fluoridealert.org

    Raspunde la acest comentariu
  3. Oprea Bogdan
    Oprea Bogdantrimis la 23/9/2005

    Cu privire la articolul D-vs,cred ca nu ati luat in calcul toti factorii care ar produce efecte nedorite pe termen lung,dezvoltand astfel ideea ca ca profilaxia cariilor dentare cu Zymafluor sau cu alte produse similare pe baza de fluor ar fi gresita ba chiar periculoasa.Eu si sotia mea avem o fetita de aproape 2 ani careia medicul i-a recomandat Zymafluor-ul pe care i l-am administrat inca de la varsta de 6 luni zilnic,1tab/zi.Acum la 2 ani,Clarisa are dintisorii nu numai foarte sanatosi ci si foarte puternici si aspectuosi.Imi vine greu sa cred ca daca ar fi existat un studiu elaborat care ar fi scos in evidenta asemenea probleme,medicii din Romania nu ar fi aflat de el.Multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  4. magdalena2000
    magdalena2000trimis la 4/9/2005

    Da.Este alarmant ce am citit.Atunci de ce doctorii recomanda folosirea Zymaflorului la copii??Eu ii dau copilului meu de un an de zile acest medicament.Ar fi cazul sa renunt.

    Raspunde la acest comentariu
  5. mihaela radu
    mihaela radutrimis la 10/7/2005

    Invatati sa nu nesocotiti niste sfaturi de bun simt ce vin din experienta unor specialisti, dupa studii foarte serioase de cercetare. V-ati intrebat daca in Romania s-a dozat fluorul in apa potabila? Veti spune ca folositi apa plata. Aflati ca nici acolo nu este dozat. Nici nu cred ca este atit de important in prevenirea cariei dentare. Nu sunt stomatolog sa va pot spune daca s-au redus cariile dentare dupa flosirea profilaxiei cu fluor, dar am obsevat foarte multi copii cu distrofii de smalt dentar (pete maronii). Invatati sa apreciati faptul ca un pediatru incearca sa va convinga ca nu sunt necesare terapii cu fluor, calciu si alte vitamine in exces (altele decit vitamina D3). Nu este adevarat ca ele nu sunt periculoase si ca excesul se elimina prin urina. Nu vreau sa va alarmez insirindu-va toate efectele adverse. Nu este necesar sa plecati intotdeauna de la pediatru cu o reteta de medicamente.

    Raspunde la acest comentariu
  6. Gabriela Avarvarei
    Gabriela Avarvareitrimis la 20/6/2005

    La fel ca multi alti parinti sunt si eu tentata sa dau fetitei mele in varsta de 1 an si 4 luni Zimafluor,pentru a avea dinti sanatosi (sau macar mai sanatosi decat ai mei) la recomndarea unei mamici doctor de altfel. Am avut o discutie de acest gen si cu medicul meu stomatolog, un medic extraordinar cu specializari prin strainatate. Acesta mi-a zis ca fluorul este aidoma unor vitamine, ajuta la intarirea dintilor si a oaselor, iar daca luat in exces se elimina prin urina. Articolul dumneavoastra mi-a creat o dilema majora si as dori sa aflu cat mai multe informatii despre acest subiect, daca este posibil de la un cadru medical specializat.Va multumesc, Gabriela Avarvarei

    Raspunde la acest comentariu
  7. medic stomatolog
    medic stomatologtrimis la 11/6/2005

    Articolul este o tampenie fara nici un substrat stintific. Secretul administrarii fluorului este dozarea exacta. Doar supradozarea, ca dealtfel orice alt medicament, are reactii adverse. Este absolut obligatorie administrarea fluorului in zonele endemice de carie dentara, care s-a demonstrat stintific ca reduce incidenta bolii. Sunt dezamagit de ignoranta pediatrilor si a unor colegi de breasla cu privire la instruirea si protejarea populatiei din acest punct de vedere. si culmea mai citesc si ineptiile astea pe pagina aceasta. Toate mamele care au citit pagina si au ascultat de dv. au nenorocit copiii. Nu stiu cine administreaza si permite publicarea ineptiilor acestea pe site... cu regret si deziluzie...

    Raspunde la acest comentariu
  8. Lili Tatomir
    Lili Tatomirtrimis la 11/6/2005

    Am o fetita de doi ani si opt luni si de la un an si opt luni la indicatia medicului stomatolog ii dau zymafluor, ce fac, intrerup sau merg mai departe?

    Raspunde la acest comentariu
  9. Lili Tatomir
    Lili Tatomirtrimis la 11/6/2005

    Am o fetita de doi ani si opt luni si de la un an si opt la indicatia medicului stomatolog ii dau zymafluor, ce fac, intrerup sau merg mai departe?

    Raspunde la acest comentariu
  10. Silvia
    Silviatrimis la 17/5/2005

    Sunt mamă și medic generalist.Articolul , deși este contestat de unele persoane , conține adevăruri de necontestat. Învățați copii să se spele în mod regulamentar și ritmic pe dințișori, nu le oferiți dulciuri concentrate în alimentație, evitați băuturile cu conținut mare de glucide( mai ales cele artificiale, cu arome sau alte substanțe chimice) , insistați pe o alimentație cât mai naturală , mergeți periodic la control stomatologic și...veți avea copii sănătoși și cu dinți frumoși. În concluzie, nu dați substanțe care au foarte multe efecte secundare, mai ales în tratament preventiv.Face-ți totul pe cale naturală .

    Raspunde la acest comentariu
  11. Luana Vasile
    Luana Vasiletrimis la 22/4/2005

    Am o fetita de 8 luni si am inceput sa-i dau de 4 zile fluor-vigantoletten 500 cate 1 pastiluta pe zi. Va rog sa-mi spuneti daca e ok. Are vreo importanta faptul ca nu am inceput sa-i dau de la nastere? Lamuriti-ma si pe mine ce diferente sunt intre zymafluor si fluor-vigantoletten ( cu exceptia faptului ca cel de-al 2-lea contine vitamina D3) si care e mai indicat la varsta de 8 luni si in ce dozaj.Daca ii dau fluor-vigantoletten ii pot schimba cu zymafluor. Daca am inceput tratamentul pana la ce varsta trebuie sa il dau si ce se intampla daca opresc administrarea.Mentionez ca locuiesc in Bucuresti si nu i dau decat apa plata pe a carei eticheta nu scrie nimic de continutul de fluor.De unde pot afla daca in apa potabila de la robinet din Bucuresti exista fluor si daca da in ce cantitati?

    Raspunde la acest comentariu
  12. camelia
    cameliatrimis la 11/4/2005

    mi se pare f.interesant acest articol,dar am o nelamurire:de ce medicul stomatolog recomanda fluorul copiilor incepind cu 2ani si pana la 12 ani?

    Raspunde la acest comentariu
  13. Carmen
    Carmentrimis la 27/2/2005

    I-am dat baiatului meu zymafluor pana la varsta de 4 ani, convinsa ca fac un lucru bun. Atunci am intalnit o mamica, stomatoloaga care avea si ea 2 fete.M-a sfatuit sa nu-i mai dau baiatului meu zymafluor-specificandu-mi ca ea nu le-a dat fetelor sale chiar deloc- pentru ca, mi-a explicat, ca dintii de lapte pot cadea foarte greu, ajungandu-se pana acolo cand dintii de lapte trebuie scosi fortat deoarece ceilalti dinti definitivi ies in spatele celor de lapte. atunci mi s-a parut o gluma, insa putin m-am speriat. Pentru ca-l spalam pe dinti si seara si la pranz inainte de somn, m-am gandit ca-i pot opri zymaflorul. La varsta de 6 ani au aparut dinti definitivi cei doi incisivi de jos exact asa cum mi-a spus stomatoloaga, in spatele celor de lapte, pe care a trebuit sa-i scoatem fortat sa le facem loc celor noi. Intrebarea e il ajuta sau nu pe mai departe zymafluorul pe baiat sau nu si daca se poate da dupa o perioada de intrerupere de 2 ani?

    Raspunde la acest comentariu
  14. MIRELA
    MIRELAtrimis la 4/11/2004

    lamuriti-ma si pe mine: fluorul este toxic si cancerigen in cantitati excesive sau si in cantitate mica? De ce pana acum (si majoritatea dentistilor inca spun ca fluorul are influente pozitive asupra dentitiei)s-a spus ca fluorul este benefic pentru dentitie? In tara noastra cat fluor exista in apa de consum?(pe regiuni ale tarii daca nu pe orase).Cine poate da aceasta informatie?

    Raspunde la acest comentariu
  15. Ana
    Anatrimis la 6/10/2004

    Inainte de a da verdicte in legatura cu o problema serioasa cum e administrarea fluorului ca modalitate de prevenire a cariei dentare ar fi bine sa nu va limitati doar la traducerea unui singur articol gasit pe internet.Biblioografia este f vasta, s-au facut nenumarate studii, nu tratati subiectul cu atata superficialitate.Sunt foarte dezamagita de articol!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: