Fluorul: prieten sau dușman pentru dinții copilului? | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 71 comentarii

  1. beatrice
    beatricetrimis la 11/12/2011

    Si eu am fost in dubiu in privinta administrarii zymafluorului,dar cred ca cel mai bine pentru fetele mele este ca am renuntat la el.Indiferent daca este bun sau nu ,nu vreau sa fac teste pe fetele mele.Prefer sa nu le dau zymafluor si sa existe posibilitatea sa dezvolte carii mai usor(desii pot fi prevenite cu o igiena foarte stricta)si sa elimin posibilitatea aparitiei unor

    Raspunde la acest comentariu
  2. Iris
    Iristrimis la 21/11/2011

    Consider ca acest articol ar trebui documentat mult mai bine, iar in dreptul concluziilor sa existe si o trimitere catre publicatiile si studiile de specialitate care au dus la aceste rezultate. Mare atentie la faptul ca pe internet se vehiculeaza foarte multe informatii ale caror surse nu sunt verificabile si de multe ori nici viabile si nici aprobate cu adevarat de foruri medicale superioare. Referitor la fluor, ca si la toate mineralele, vitaminele, alimentele, etc.... toate trebuie sa intre in organismul uman in cantitati normale ( adica cele indicate), orice compus introdus in corpul uman in EXCES duce la probleme de sanatate mai devreme sau mai tarziu, ce se pot manifesta pe multiple planuri, uneori fara o aparenta legatura. Multe din informatiile din acest articol, sunt recunoscute si studiate in universitatile de medicina, in cadrul facultatilor de medicina dentara, drept afectiuni grave sau mai putin grave ale administrarii in exces a fluorului ( din cauza administrarii pe multiple cai , netinandu-se cont de particularitatile zonei, ale compozitiei altor suplimenti administrati, ale statusului sanatatii copilului sau persoanei respective, sau chiar a hranei diferite in toate partile lumii).Pana nu se vor expune si dovezile clare bine documentate si documente oficiale referitoare la acest subiect, nu vad de ce nu ar fi doar inca o manipulare in masa cu informatii gresite, in diferite scopuri politice si economice.Personal, cunosc persoane adulte si tineri din Romania si din alte tari ( Germania, Norvegia, Japonia, SUA) care au beneficiat sau inca mai beneficiaza de aceste tratamente cu fluor ( administrate pe diverse cai- ori Zymafluor, ori apa fluorurata de consum, ori alte suplimente) si care nu au reclamat nici un fel de afectiune datorata acestuia.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Hector Will
    Hector Willtrimis la 1/6/2011

    Fluorul, este una din substantele cu care s-a facut teste pe oameni, in gulagurile rusesti si probabil si in lagarele naziste, si care odata ingerata are ca rezultat, pe langa alte efecte nocive, avarierea portiunii din creier responsabila pentru luarea deciziilor. Cu alte cuvinte, fluorul ii face pe subiecti mult mai docili, mai supusi, mai ascultatori. Fluorul transforma fiintele umane in niste zombi teleghidati.

    Raspunde la acest comentariu
  4. cristina
    cristinatrimis la 1/2/2012

    eu am o fetita de 7 ani .ii dau zymafluor de la 6 ani.i.au iesit pete negre pe dinti.pot sa opresc administrarea?

    Raspunde la acest comentariu
  5. vasile
    vasiletrimis la 31/1/2012

    pai cica este toxic fluorul sa si scos vigantoletele Sunt state unde s ebaga abuziv in apa fluor cica sa aiba ei grija de dintii nostri si oase la darcu ..... Concentratile amri de fluor dau multe chesti nasoale la oase si dintii

    Raspunde la acest comentariu
  6. alexandra
    alexandratrimis la 15/2/2009

    http://www.youtube.com/watch?v=kLgKeHOgneQ&feature=relateddovada precum ca fluorul este periculos si nu trebuie folosit in alimentatie!!

    Raspunde la acest comentariu
  7. mai conteaza?
    mai conteaza?trimis la 25/1/2012

    cred ca la chimie am invatat ca fluorul anihileaza calciul !!!

    Raspunde la acest comentariu
  8. stefania
    stefaniatrimis la 16/1/2012

    baietelul meu are 2anisori si 9 luni, si deja are carii in toata gurita.nu i-am-dat nimic cu fluor,se spala pe dinti doar singur(si nu prea bine).i s-a rupt deja o parte dintro maseluta si toti dintisorii de sus(doar de sus) se macina de sus de linga gingie.ce sfaturi imi dati?? ce sa folosesc daca nu zymafluor sau fluor vigantoleten???sa merg la dentist ??nu e prea mic??

    Raspunde la acest comentariu
  9. Claudia
    Claudiatrimis la 10/1/2012

    In ceea ce priveste Fluor vigantoletten, acesta isi pierde efectul la 10 zile de la deschiderea sticlutei. Asa-i ca nu v-a spus nimeni? Asa-i ca i l-ati dat pana s-a golit sticluta?

    Raspunde la acest comentariu
  10. Claudia
    Claudiatrimis la 10/1/2012

    Dragi mamici, eu am o fetita de 1 an si 6 luni pe cand ea avea 6 luni am inceput sa ii administrez zymafluor, dupa ce in prealabil am vorbit cu un medic stomatolog in care se poate avea incredere si mi-a aratat, pe viu efectele fluorului asupra dintilor. Recumosc, am fost foarte sceptica si m-am gandit mult inainte deoarece am fost avertizata ca ultimul dintre creste la 17 ani, deci .... 17 ani de pastilute sau minim 7 ani. Oricum indiferent de ce veti face trebuie sa tineti cont ca un dinte nu este format numai din fluor ci si din calciu si multe altele, fluorul doar previne aparitia cariilor. NU VA FACETI PROBLEME IN ROMANIA NU EXISTA EXCES DE FLUOR ! in Romania chiar si in produsele pe care scrie ca, contin fluor exista numai o mica parte din aceasta substanta, care nu este daunatoare. In Romania nu se trateaza apa cu fluor - asa cum se face in SUA -, in alimente nu se introduce fluor, nu se introduce fluor in sare si in multe altele. In general in Europa de est nu se introduce fluor in nimic desi suntem o zona cu mari carente de fluor. Totusi pentru linistea mamicilor, pana la varsta la care copilul va scuipa pasta de dinti si nu o va inghitii (in cantitate atat de mare) 3-4 ani e bine sa folositi pasta de dinti fara fluor.Mamicii din Brasov, ii pot spune ca acea ingalbenire poate proveni si de la o carenta de vitamina D3. Ar fi bine sa consulte un pediatru - vezi dr.Preda Cristinel. Copiilor din zonele de munte le este caracteristic rahitismul din cauza climei.Succes si ... ne mai auzim.

    Raspunde la acest comentariu
  11. ana
    anatrimis la 2/1/2008

    Nu mai stiu ce sa cred...?Am administrat copilului meu de la varsta de cca.1 an,flour vigantoletten pana acum la varsta de 9 ani,binenteles la recomandarea medicului.Dupa toate ce am auzit acuma la TV si in masmedia ma intreb daca am facut bine sau rau?Mentionez ca de vreo o luna si jumatate nu mai gasesc, am inteles ca s-au retras din farmacii...Medicul mi-a spus ca ar fi bine sa cumpar zymafluor si sa continu sai dau.CE IMI RECOMANDATI SA FAC? CU MULTUMIRI

    Raspunde la acest comentariu
  12. ami32
    ami32trimis la 5/7/2007

    Chiar imi intrebasem si eu stomatologul meu despre acest subiect, dar nu mi-a dat un raspuns clar, nefiind in cunostinta de cauza, respectiv cat de flourata este apa din orasul Brasov. Am si eu un baietel de 2 ani si o luna, si ne spalam pe dintisori in fiecare zi, dar cu alta pasta de dinti, primii dintisori i-au crescut devreme cam pe la 4 luni jumatate, si pe la 1 an si opt luni mi s-a parut ca un canin s-a ingalbenit putin. Stomatologul meu a spus ca poate fi de la antibiotice ( pe la 9 luni si pe la 1 an si 7 luni a racit si pediatrul i-a prescris antibiotice)poate fi intr-adevar de la antibiotice ? cat de tare ii va afecta dintii care ii va schimba pe la varsta de 6-7 ani? imi poate spune si mie cineva ce pot face sau sa-mi dea un sfat?! Va multumesc .

    Raspunde la acest comentariu
  13. cati
    catitrimis la 18/9/2006

    salutam citit acum articolul si am vazut ca sunt destule mamici care nu gasesc pasta de dinti fara fluor. Cautati in farmacii! eu folosesc pentru copilasul meu de doi ani nenedent-baby si in mod sigur sunt si altele. Am impresia ca si sensodin-ul are o varianta fara fluor

    Raspunde la acest comentariu
  14. Simona Irimie
    Simona Irimietrimis la 24/8/2006

    Eu cred ca trebuie subliniat ca efectele negative sint produse de Fluor IN EXCES. Fluorul in cantitati admisibile este foarte bun pentru dentitie. In plus, studiul este despre SUA unde apa potabila este fluorurata, ceea ce nu este cazul in Romania. In Romania singura sursa de fluor (in afara de Zymafluor) este pasta de dinti cu fluor, dar sint multi oameni care nu o folosesc.

    Raspunde la acest comentariu
  15. dana
    danatrimis la 29/7/2006

    Cred ca ati ales numai anumite studii facute si anume acelea care arata numai efectele negative ale fluorului in cantitati EXAGERATE.Intimplator sint medic stomatolog si am lucrat si in Romania si in Canada;persoanele de sub 30 de ani din Canada nu au carii sau au foarte putine(in general cei cu igiena proasta).Comparativ cu Romania unde am vazut carii in nestire.Mi se pare pur si simplu nedrept sa postati numai efectele negative ale fluorului(in exces)si nimic despre efectele benefice.Cred ca un site impartial ar trebui sa se documenteze mai bine.Sau cel putin cereti parerea unor stomatologi si nu copiati doar chestii de pe internet.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: