Am făcut dublu test dar și testul genetic Runa - jurnal de sarcină
În călătoria mea prin sarcină, dublu test a fost o etapă crucială. La vârsta de 34 de ani, am fost plină de emoții și întrebări, iar rezultatul dublului test mi-a oferit un sentiment de ușurare incredibil.
A fost o veste minunată să aflu că riscul de anomalii cromozomiale pentru copilul meu este scăzut, ținând cont de vârsta mea.
- vei citi:
Riscul de anomalii cromozomiale este scăzut
Am decis să fac testul genetic Runa
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de sarcina
- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii AdrianaBlo - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Riscul de anomalii cromozomiale este scăzut
În călătoria mea prin sarcină, dublu test a fost o etapă crucială. La vârsta de 34 de ani, am fost plină de emoții și întrebări, iar rezultatul dublului test mi-a oferit un sentiment de ușurare incredibil. A fost o veste minunată să aflu că riscul de anomalii cromozomiale pentru copilul meu este scăzut, ținând cont de vârsta mea.
Am decis să fac testul genetic Runa
Cu toate acestea, cum internetul este plin de informații, am început să mă îngrijorez din nou. Am citit că rezultatele testului dublu nu sunt întotdeauna 100% precise și că există unele cazuri în care pot apărea rezultate fals-pozitive sau fals-negative. Așa că, în ciuda rezultatului bun al testului dublu, am decis să cer să fac testul genetic Runa pentru o mai mare siguranță și claritate.
Testul genetic RUNA este un test prenatal non-invaziv (NIPT) realizat cu tehnologia Illumina de către Laboratorul de Genetică și Biologie Moleculară MedLife. Este conceput pentru a analiza ADN-ul liber circulant din sângele gravidei, detectând potențiale anomalii cromozomiale (aneuploidii fetale) care ar putea afecta sănătatea fătului - citeste mai multe detalii aici: Testele prenatale non invazive NIPT. Variante, acuratețe și indicații - tot ce trebuie să știi: GHID
Așteptarea rezultatelor testului genetic a fost o perioadă tensionată, dar când am primit vestea că totul este în regulă și că sexul copilului meu a fost confirmat, am simțit un val de bucurie și liniște. Emoțiile contradictorii și îngrijorările s-au topit în fața faptului că copilul meu este sănătos și în curs de dezvoltare normală.
Într-adevăr, parcursul prin sarcină poate fi plin de provocări și incertitudini, dar este important să ne amintim că avem acces la resurse și tehnologii medicale care ne pot oferi informații valoroase și sprijin în luarea deciziilor. Alegerea de a face testul genetic a fost cea potrivită pentru mine și pentru familia mea, și am putut să mă bucur în continuare de fiecare moment al acestei călătorii minunate către maternitate.
Autor - AdrianaBlo, o mamica de la Desprecopii - publicat aici
Despre ecografiile de sarcina, mai cititi si
Prima poza cu bebe din burtica - jurnal de sarcina
Cate ecografii se pot face in timpul sarcinii? Acestea sunt recomandările oficiale.
Prima ecografie cu ultrasunete in sarcina si prima amintire: cand si de ce
Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA
Ad-Extra3:
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni... in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII