Un copil s-a sufocat cu banana la grădiniță iar personalului i-a luat 20 de minute pentru a suna serviciile de urgență...

Un copil s-a sufocat cu banana la gradinita iar personalului i-a luat 20 de minute pentru a suna serviciile de urgenta

Un copil s-a sufocat cu banana la grădiniță iar personalului i-a luat 20 de minute pentru a suna serviciile de urgență...

Un copil s-a sufocat cu banana la grădiniță - iar personalului i-a luat 20 de minute pentru a suna serviciile de urgență...

Inecul alimentar la copii – mai ales la bebeluși și copiii mici – este una dintre cele mai frecvente urgențe pediatrice și, din păcate, una dintre cauzele majore de accidentare gravă sau chiar deces. De ce se întâmplă?

Un copil s-a sufocat cu banana la grădiniță - iar personalului i-a luat 20 de minute pentru a suna serviciile de urgență...

Franța este zduduita de emotia mortii tragice a unui baietel de 1 an si jumatate, cu numele de Bryann.

Micul Bryann, în vârstă de 20 de luni, a murit la grădiniță la sfârșitul lunii martie, după ce s-a sufocat cu o banană. „Nu înțelegem cum s-ar fi putut întâmpla asta”, a declarat tatăl său la postul de știri francez BFMTV.

În acea dimineață, părinții lui Bryann l-au lăsat la grădinița Les P'tits Pirates din Le Plessis-Robinson, lângă Paris. Copilul s-a înecat cu o banană câteva ore mai târziu și a fost lipsit de oxigen pentru o lungă perioadă de timp.

Tatăl lui Bryann, Laurent, își amintește încă fiecare secundă a zilei traumatizante. „Am primit un telefon de la pompieri”, spune el. "Trebuie să ne ascultați, asta este foarte important, a spus pompierul. Apoi mi-a spus că fiul meu a fost în stop cardiac de cel puțin 20 de minute și că trebuie să vin repede la creșă".

Un prieten al lui Laurent l-a dus imediat la grădiniță. „Acolo l-am văzut pe fiul meu întins la pământ”, spune Laurent. "Mi s-a spus că s-a înecat cu o banană. Personalul făcuse manevra Heimlich, dar fără succes. Încercaseră și să-l resusciteze, dar și asta nu reușise. Abia după 20 de minute personalul a sunat la serviciile de urgență".

Moartea creierului

Bryann a fost dus la spital. „Am primit vestea că creierul lui nu mai primea oxigen și că nu va supraviețui sau nu va trezi în moarte cerebrală”, spune Laurent. Medicii l-au pus pe Bryann într-o comă artificială. După o săptămână au văzut că nu va reuși. A murit vineri seara, 28 martie.

Părinții acuză personalul de la grădiniță. „Le-am încredințat copilul nostru. „Ne-am gândit că este în siguranță acolo”, spune Laurent. „Nu înțelegem cum s-ar putea întâmpla asta. Din cauza a ceva atât de stupid, o banană."

Părinții sunt devastați, dar au decis să nu depună plângere împotriva creșei. Cu povestea lor speră să prevină ca așa ceva să nu se mai întâmple vreodată.

Inecarea copiilor cu alimente - de ce se intampla?

Inecul alimentar la copii – mai ales la bebeluși și copiii mici – este una dintre cele mai frecvente urgențe pediatrice și, din păcate, una dintre cauzele majore de accidentare gravă sau chiar deces. De ce se întâmplă?

🔍 De ce se îneacă copiii cu alimente?

  1. Dezvoltarea incompletă a mecanismelor de masticație și înghițire
    Copiii mici nu au dinți suficienți (mai ales molari) și nu știu încă să mestece corect. Ei pot înghiți bucăți mari de mâncare fără a le mesteca suficient.

  2. Anatomia căilor respiratorii
    Căile respiratorii ale bebelușilor sunt foarte înguste, iar o bucată mică de mâncare poate bloca complet traheea.

  3. Distragerea atenției în timpul mesei
    Mersul, joaca sau râsul în timp ce mănâncă pot face ca un aliment să alunece greșit și să ajungă în trahee.

  4. Alimente nepotrivite pentru vârsta copilului
    Cârnați, boabe întregi de struguri, nuci, morcovi cruzi, popcorn sau jeleuri – sunt doar câteva dintre alimentele considerate periculoase pentru copiii sub 4 ani.

  5. Poziția incorectă la masă
    Mesele în picioare, pe fugă sau în poziție culcată pot crește riscul de înec.

✅ Ce putem face pentru a preveni înecarea?

Supraveghează întotdeauna copilul în timpul mesei.

Oferă alimente moi, tăiate mărunt și potrivite vârstei.

Nu îl lăsa să mănânce în timp ce aleargă, se joacă sau stă în mașină.

Învață tehnicile de prim ajutor (manopera Heimlich pentru copii) – pot salva vieți: Metoda Heimlich primul ajutor in caz de inec cu mancare sau obiect - cum se aplica la bebelusi, copii sau adulti

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII