Mami e prea tare! Zgomotele puternice pot deteriora auzul fătului din burtică și il stresează

Mami e prea tare! Zgomotele puternice pot deteriora auzul fatului din burtica si il streseaza

Mami e prea tare! Zgomotele puternice pot deteriora auzul fătului din burtică și il stresează

Dacă esti insărcinată și te expui unor sunete prea puternice - poți afecta auzul bebelușului tău. Și îl stresezi.

Sunetele la care se expune o femeie gravidă sunt sunetele la care este expus și bebelusul sau INSA bebelușii nu au dopuri pentru urechi. Pediatrii americani avertizeaza ca mămicile ar trebui să evite zgomotele foarte puternice care depășesc 115 dBA  (cum ar fi cele produse de muzică puternică, concerte,drujbe, focuri de arme, motoare cu reacție  și așa mai departe).

Iată cum iți poti proteja bebelușului din burtica de sunete puternice, ce efecte pot avea și mai ales ce sunete trebuie evitate cu orice preț.

- vei citi:
De ce ar trebui să fiu îngrijorată de zgomotul puternic?
Ce nu se știe?
Ce pot face pentru a reduce expunerea la zgomot periculos?
Zgomotele mari in timpul sarcinii: pot acestea afecta bebelusul?

De ce ar trebui să fiu îngrijorată de zgomotul puternic în sarcină?

Bebelusul distinge sunete inca din saptamana 16 de sarcina. Cercetatorii au demonstrat ca ascultarea reactiva incepe aproximativ la 16 saptamani, cu doua luni mai devreme decat arata alte tipuri de masuratori. In cadrul unui studiu in care au fost inclusi 400 de fetusi, cercetatorii din Belfast au proiectat unde sonore pure la 250-500 Hz si au descoperit raspunsuri comportamentale la 16 saptamani, in mod clar vizibile la ecograf. Acest lucru este deosebit de semnificativ deoarece ascultarea reactiva incepe cu 8 saptamani inainte ca urechea sa fie structural completa, la circa 24 de saptamani.

zgomot sarcina 1

Creșterea nivelului de zgomot poate provoca stres fătului. Acest lucru poate provoca modificări în corpul unei femei însărcinate care poate afecta copilul în curs de dezvoltare.

Sunetul poate călători prin corpul tău și ajunge la bebeluș. Deși acest sunet va fi înăbușit în pântec, este posibil ca zgomotele foarte puternice să afecteze auzul copilului.

Protectoarele auditive (dopurile pentru urechi sau căștile de urechi) îți pot proteja auzul, dacă ești gravidă, singura modalitate de a proteja auzul bebelușului este să stai cât mai mult posibil departe de zgomotul puternic.

Ce nu se știe?

Nu știm întotdeauna ce cauzează probleme de auz la bebeluși. Dacă lucrezi într-un mediu zgomotos și ai un copil cu probleme de auz, este posibil să nu putem spune dacă problemele de auz au fost cauzate de locul de muncă sau de altceva.
Nu știm sigur ce niveluri de zgomot sunt sigure pentru o femeie însărcinată și pentru bebelușul ei, deși experții au sugerat linii directoare bazate pe ceea ce știm despre modul în care sunetele călătoresc prin corp.

sunet sarcina 2

Ce pot face pentru a reduce expunerea la zgomot periculos?

Protejează-te de zgomotul puternic:

Ar trebui să utilizezi protecție auditivă pentru a-ți proteja auzul, purtând de exemplu dopuri pentru urechi

Pentru adulți, zgomotul de 85 decibeli (dBA) sau mai mult poate fi periculos pentru auzul tău. La acest nivel de zgomot, va trebui să ridici vocea pentru a fi auzit de cineva de lângă tine. Cele mai multe niveluri de zgomot la locul de muncă sunt mai mici de 95 dBA.

Deși protecția ta auditivă nu îți va proteja copilul în curs de dezvoltare de zgomotul puternic, prea mult zgomot îti poate provoca stres. Stresul poate provoca modificări în corpul tău care îți poate afecta copilul în curs de dezvoltare.
Întreabă-ți supraveghetorul care este nivelul de zgomot unde lucrezi.

Ad-Extra3:

Protejează copilul în curs de dezvoltare de zgomotul foarte puternic:

Protecția auditivă nu va proteja urechile bebelușului în curs de dezvoltare de zgomot. Zgomotul se deplasează prin corp până în pântece. Urechile unui bebeluș sunt dezvoltate în cea mai mare parte până la a 20-a săptămână de sarcină, iar bebelușii încep să răspundă la sunete în jurul celei de-a 24-a săptămâni.

Sunetele din exteriorul corpului mamei sunt mai liniștite în uter. Pe baza acestui fapt, unii experți consideră că femeile însărcinate nu trebuie expuse în mod obișnuit la un zgomot mai mare de 115 dBA. Acest lucru este aproximativ la fel de puternic ca acționarea unui ferăstrău cu lanț.   Zonele care sunt foarte zgomotoase (mai mult de 115 dBA) ar trebui evitate cât mai mult posibil în timpul sarcinii, chiar dacă porți protecție auditivă.

Zgomotele pe care le poți simți ca un bubuit sau o vibrație sunt sunete de frecvență foarte joasă. Nu știm sigur dacă bebelușii în curs de dezvoltare sunt afectați de acest zgomot, dar aceste sunete se deplasează ușor prin corpul tău și pot provoca modificări care ar putea afecta bebelușul în curs de dezvoltare. Evită acest tip de zgomot dacă este posibil.

Zgomotele bruște puternice (impact sau zgomot de impuls) care sunt suficient de puternice pentru a avea nevoie de protecție auditivă sau care te sperie, trebuie evitate în timpul sarcinii.

Sunetele sunt mai puternice pentru bebelușul în curs de dezvoltare atunci când burtica este mai aproape de sursa zgomotului. Nu te sprijini sau nu pune corpul în contact cu o sursă de zgomot. De asemenea, ar trebui să eviți să te sprijini de o sursă de vibrații.

Poate fi greu să eviți zgomotul la locul de muncă. Deplasează-te cât mai departe de zgomot sau vezi dacă poți lucra într-un loc mai liniștit în timpul sarcinii.
Discută cu medicul despre toate pericolele potențiale pe care le-ai identificat la locul de muncă. Asigură-te că menționezi că ești expusă la zgomot puternic.

Citeste si Stresul pe termen lung în sarcină poate afecta bebelușul? Da - iata ce trebuie sa stii.

Zgomotele mari in timpul sarcinii: pot acestea afecta bebelusul?

Daca esti insarcinata, probabil te vei intreba la un moment dat daca zgomotele foarte mari ar putea afecta bebelusul din burtica ta.  Ei bine, iata ce trebuie sa stii:

Ei bine, daca te afli des intr-un mediu zgomotos, trebuie sa citesti acest articol! Afla de ce>>

Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii:

Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?
Cum poate afecta fumatul pasiv sarcina?
Gripa in sarcina: ce trebuie sa stie orice graviduta
Gonoreea in timpul sarcinii: riscuri si tratament
Virusul Zika: intrebari si raspunsuri importante pentru sarcina si sanatatea bebelusului
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului

Alti factori de risc in timpul sarcinii aici: Factori de risc in sarcina 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru toate gravidutele care doresc sa afle cu lux de amanunte cum creste bebelusul din burtica, am creeat o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Surse: Pediatrics, CDC, WhatToExpect.com (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII