Caisele în alimentația bebelușului: cum și când le introducem?

Caisele in alimentatia bebelusului -  cum si cand le introducem?

Caisele în alimentația bebelușului: cum și când le introducem?

Caisele sunt bogate în beta caroten (vitamina A), vitamina C și licopen. Doar 3 caise conțin aproximativ 30% din doza zilnică recomandată de Vitamina A. Această combinație de nutrienți este una dintre cele mai bune apărări împotriva bolilor de inimă și a unor tipuri de cancer.

Dar când și cum putem introduce caisele în alimentația bebelușului?

- vei citi:
Când poate bebelușul să mănânce caise?
Nutrienți în 1 ceașcă de caise
Posibile beneficii ale caiselor pentru bebeluși
Posibile efecte secundare ale caiselor la bebeluși
Cea mai bună metodă de a găti caisele pentru bebeluși

Caisele în alimentația bebelușului - Când poate bebelușul să mănânce caise?

Caisele sunt o sursă bogată de nutrienți pentru bebeluși. Ca și în cazul altor fructe, caisele se pot introduce în mod obișnuit de la vârsta de 6 luni.

Dacă vei folosi caise uscate/deshidratate, încearcă să le cauți pe cele care nu conțin sulfiți, cum ar fi dioxidul de sulf - pot provoca reacții alergice  și tind să fie bogați în sodiu.

Nutrienți în 1 ceașcă de caise

VITAMINE:
Vitamina A - 674 UI
Vitamina C - 3,5 mg
Vitamina B1 (tiamina) - .04 mg
Vitamina B2 (riboflavina) - .01 mg
Niacină - .21 mg
Folat - 3 mcg

Conține și alte vitamine în cantități mici.

Minerale:
Potasiu - 91 mg
Fosfor - 8 mg
Magneziu - 4 mg
Calciu - 5 mg
Sodiu - 0 mg
Fier - .14 mg

Conține, de asemenea, cantități mici de mangan, cupru și zinc.

Posibile beneficii ale caiselor pentru bebeluși

Consumul regulat de caise proaspete ca parte a unei alimentații bine echilibrate poate fi util în următoarele moduri:

Hidratare: o cană de caise proaspete conține 134 g de apă. În plus, are o cantitate bună de minerale precum sodiu, potasiu și magneziu care ajută la menținerea echilibrului electrolitic al organismului.
Densitate nutritivă: caisele proaspete (necurățate) pot ajuta la satisfacerea nevoilor calorice ale unui sugar. De altfel, sunt o sursă bogată de zaharuri naturale, multivitamine, minerale, polifenoli, carotenoizi, cianogenicglucozide (5) și compuși bioactivi, cum ar fi fitonutrienții.
Sănătate digestivă: caisele proaspete și uscate au cantități considerabile de fibre dietetice, care ajută la trecerea ușoară a scaunelor.
Sănătatea microbiotei intestinale: Caisele proaspete și sucul de caise sunt bogate în FODMAP (Oligo-Di-Monozaharide Fermentabile și Polioli) care au efecte prebiotice utile în stimularea microbiotei intestinale. În plus, fibra dietetică poate funcționa ca un prebiotic.
Imunitate: Caise posedă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Ambele proprietăți sunt cruciale pentru a sprijini sistemul imunitar al bebelușului. Unele studii au arătat că un consum regulat de ulei de sâmburi de caise poate spori sistemul imunitar. Cu toate acestea, beneficiile sale pentru sugari sunt încă necunoscute.
Sănătatea inimii: Caisele proaspete și sucul de caise conțin compuși fenolici, cum ar fi antocianine și compuși antiinflamatori, cum ar fi acidul coumaric care are efecte cardioprotectoare. Mai multe studii in vivo au susținut consumul de caise pentru efectele lor cardio-protectoare.
Sănătate generală: Caisele sunt cunoscute că posedă proprietăți antimicrobiene care ar putea ajuta la combaterea infecțiilor. Fructul are, de asemenea, proprietăți antinociceptive care ar putea promova utilizarea caiselor ca potențial nutraceutic în gestionarea durerii.

Consumul regulat de caise proaspete este benefic, dar are unele efecte secundare care trebuie explorate.

Ad-Extra3:

Posibile efecte secundare ale caiselor la bebeluși

Este bine să știi efectele secundare pentru a atenua eventualele probleme:

Tulburări gastrointestinale: caisele sunt bogate în FODMAP. Dacă se consumă în cantități mari, poate provoca probleme gastrice precum gaze intestinale, balonare, flatulență și diaree.
Alergie: Alergia la caise nu este neobișnuită. Aceasta poate fi cauzată de reactivitatea încrucișată cu polenul de mesteacăn (alergie la polen de mesteacăn) sau de piersic. În ambele cazuri, sindromul de alergie orală (OAS) este observat și, prin urmare, trebuie evitată ingestia caiselor. Persoanele sensibile, cu alergie la caise, tind să dezvolte reacții alergice la unele fructe și nuci, cum ar fi mere, cireșe, prune și nuci.
Sensibilitate la sulfiți: Caisele uscate/deshidratate, sunt adesea tratate cu conservanți care conțin sulfiți. Se știe că acești compuși provoacă reacții alergice adverse la anumite persoane, în funcție de reziduul rămas în produs.

Cea mai bună metodă de a găti caisele pentru bebeluși

Poți coace caisele în cuptor - Această metodă scoate în evidență dulceața lor naturală și ajută la reținerea nutrienților.

De asemenea, poți fierbe în apă sau pe aburi caisele - adaugă caisele în apă clocotită timp de câteva minute doar, apoi scoate-le, lasă jetul de apă rece să curgă peste ele și decojește-le.

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi vezi ghidul complet aici.  

Despre diversificare, merita stiut si:

Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii 
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul - periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

 Ghidul diversificarii alimentatiei bebelusului:

 Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare
 Diversificarea – Este bebelusul pregatit pentru hrana solida?
 5 mituri despre alimentatia bebelusului
 
Diversificarea alimentatiei sugarului
 6 luni: E momentul sa pape altceva
 
Alimentele degetel (bucatele de papica)

 Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii
 Retete gustoase de papica 

 Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii de citit: Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii 


10 piureuri pentru bebelusi super interesante si sanatoase de citit:  10 piureuri pentru bebelusi super interesante si sanatoase
 

Retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Terci de ovaz
Briose din ovaz si mere
Pate vegetal cu alune
Desert crocant din ciocolata si ovaz
Placinta ciobanasului
Tortilla cu somon afumat
Pate de pastrav afumat
Biscuiti din ovaz si ciocolata
Burgeri din carne de pui
Compot de rubarba si cirese
Pulpe de pui glasate cu miere
Supa de dovleac
Salata de couscous
Budinca cu fructe
Amestec crocant de ovaz si mere / cititi mai multe retete sanatoase pentru copii aici.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor DC - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII