Nu avea simptome. Dar coronavirusul a ramas in corpul sau timp de 40 de zile

Nu avea simptome. Dar coronavirusul a ramas in corpul sau timp de 40 de zile

Nu avea simptome. Dar coronavirusul a ramas in corpul sau timp de 40 de zile

Nu avea simptome. Dar coronavirusul a ramas in corpul sau timp de 40 de zile...

Infectat cu coronavirus insa fara simptome

In a doua zi de spitalizare, tusea ușoară și febră de 38,5 grade a lui Charles Pignal dispăruseră. Se plictisea foarte tare in camera sa din secția de izolare din Centrul Național pentru Boli Infecțioase din Singapore. Chiar credea ca are chef si energie sa joace doua seturi de tenis. Si i-a spus mamei sale la telefon: „Voi pleca de aici in 2-3 zile”.

Dar Pignal a avut test pozitiv de Covid-19 încă cinci săptămâni, în ciuda faptului nu avea alte simptome. Si nu a fost eliberat până în cea de-a 40-a zi de la prima îmbolnăvire, când în cele din urmă a testat negativ două zile la rând.

Cazuri ca cel de mai sus sunt supuse unei analize tot mai mari, deoarece cercetătorii din întreaga lume nu inteleg inca de ce coronavirusul - care durează de obicei aproximativ două-trei săptămâni în organism - pare să dureze mai mult la unii pacienți, chiar și relativ tineri, sănătoși.

Pacienții asimptomatici pot transmite virusul SARS-CoV-2

Studiile au demonstrat ca pacienții asimptomatici pot transmite virusul SARS-CoV-2 - de aceea înțelegerea modului în care virusul părăsește corpul este printre cele mai urgente mistere cu care se confruntă cercetătorii.

Aceasta marchează o perioadă periculoasă în evoluția unui virus care a ucis mai mult de 210.000 de oameni. Deoarece restricțiile la viața de zi cu zi încep să se ușureze, persoanele care nu știu că au virusul ar putea infecta involuntar pe alții. Pacienții care s-au recuperat ar putea avea virusul în sistemele lor săptămâni sau luni mai târziu.

Timpul mediu de recuperare de la COVID-19 este de două săptămâni

Deși studiile arată că timpul mediu de recuperare de la COVID-19 este de două săptămâni și aproape toți pacienții nu au virus în decurs de o lună, „mai puțin de 1% până la 2%, din motive pe care nu le știm, continuă să vărsă virusul după asta, a spus Hsu Li Yang, medic specializat în boli infecțioase la Școala Saw Swee Hock de Sănătate Publică din cadrul Universității Naționale din Singapore.

În ultimele săptămâni, China și Coreea de Sud au raportat că unii pacienți care și-au revenit din COVID-19 au testat din nou pozitiv în vizitele de urmărire. În cazuri extreme, pacienții din orașul chinez Wuhan, unde focarul a început la sfârșitul anului trecut, s-a testat pozitiv la 70 de zile de la recuperare.

Medicii din ambele țări au spus că nu cred că pacienții au fost reinfectați, o posibilitate îngrijorătoare din cauza implicațiilor sale pentru construirea unei imunități răspândite la o boală pentru care nu există niciun vaccin. Ei, de asemenea, nu au avut dovezi că pacienții au infectat pe alții.

Medicii din Coreea de Sud au analizat rezultatele, spunând că testele lor genetice standard sunt concepute pentru a detecta chiar și cantități mici de virus și nu disting întotdeauna între fragmentele moarte ale virusului și particulele care sunt încă infecțioase. Pacienții care au fost diagnosticați ca recuperați ar fi putut avea încă fragmente de SARS-CoV-2 în sistemul lor.

Studiile indică faptul că pacienții cu COVID-19 sunt cei mai infecțioși la începutul bolii, când încărcătura virală este cea mai mare, dar cercetătorii nu știu încă dacă persoanele care au vărsat virusul timp de câteva săptămâni rămân contagioase până la sfârșit.

Un studiu din Hong Kong a găsit acidul nucleic al virusului în saliva unui pacient ale cărui simptome au apărut cu 25 de zile mai devreme. Un bărbat din California de Sud care a fost infectat la bordul navei de croazieră Diamond Princess a luat 29 de zile pentru a testa negativ, în ciuda faptului că nu prezintă aproape niciun simptom.

„Dacă aceste persoane pot continua să transmită virusul, aceasta ar putea alimenta în parte această pandemie”, a spus Lokesh Kumar Sharma, instructor la Școala de Medicină din Yale.

Într-un studiu efectuat luna trecută cu 16 pacienți din Beijing, care au avut infecții ușoare, jumătate dintre pacienți au continuat să vărsă virusul chiar și după ce febra, tuse și alte simptome au dispărut. Autorii studiului, inclusiv Sharma, au spus că rezultatele au fost un memento pentru care pacienții recuperați trebuiau tratați „la fel de atent ca pacienții simptomatici”.

Aceasta reprezintă o provocare pentru sistemele de sănătate care se confruntă cu epidemii în creștere.

Ad-Extra3:

Final

Pe 11 aprilie, ziua 39, Charles Pignal a fost iar testat iar testul a iesit negativ și i s-a administrat un al doilea test pentru a confirma rezultatul. A doua zi dimineața a venit iar o veste buna : din nou negativ. Era fără virus și trimis acasă.

Trei săptămâni mai târziu, el este inca sănătos.
 

Citeste Coronavirus - care sunt sansele vindecarii de COVID-19? 

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS ai putea sa mai citesti si

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Sunt mama si medic de familie iar planul meu de a trece prin pandemia de coronavirus este acesta

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2020
Informatiile sunt preluate de aici

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII