De ce ar trebui sa fie parenting-ul un sport olimpic

De ce ar trebui sa fie parenting-ul un sport olimpic

De ce ar trebui sa fie parenting-ul un sport olimpic

Ok stim: deocamdata, parenting-ul nu este considerat un sport olimpic oficial, inca. Dar, oare nu ar putea fi? Este un efort fizic riguros ce necesita rezistenta si reflexe rapide. Orice mamica are timp record la anuminte probe :)

Iata de ce parenting-ul ar putea fi inclus pe lista de sporturi olimpice si la care probe anume.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Saritura lunga din living
Sprintul de 400 metri
Scufundarea in cada
Batalia de pe scaunul masinii
Ridicarea de greutati pe termen lung
Evitarea mancarii
Volei verbal
Triatlon zilnic

Parenting-ul nu este considerat un sport olimpic oficial, inca

Deocamdata, parenting-ul nu este considerat un sport olimpic oficial, inca. Dar, oare nu ar putea fi? Este un efort fizic riguros ce necesita anduranta si reflexe rapide.

Iar noi, mamicile suntem suntem in antrenamente din prima zi de cand ni s-au nascut copiii. Este adevarat ca nu exista o fanfara, sau torte, dar macar nu trebuie sa ne deplasam departe pentru Jocurile Olimpice. Daca ai un copil, as putea paria ca esti calificata la podium in aproape toate din urmatoarele sporturi:

Saritura lunga din living

Conditia este sa uiti un pahar de vin rosu pe masa de cafea. Copilul se duce taras spre masa. Pentru a salva covorul de a nu fi stropit, te pornesti intr-un galop si apoi sari. 

Sprintul de 400 metri

In timp ce scoti pungile cu cumparaturi di portbagaj, masina cu inghetata tocmai trece pe strada. Bineinteles, copilul merge in acea directie, prin mijlocul parcarii. S-a dat startul, si tu alergi, in ciuda faptului ca ai slapi in picioare.

Ad-Extra3:

Scufundarea in cada

Printre multitudinea de spuma si toate celelalte jucarii ce plutesc in cada, copilul distras nu gaseste jucaria pe care o vrea. Este foarte posibil ca sa fie oriunde altundeva in casa: camera de joc, sau sub canapea, dar tu iti sufleci manecile si o cauti prin spuma.

Batalia de pe scaunul masinii

Oponentul tau, desi mic, este puternic. Fiecare muschi pe care il are lupta in timp ce incerci sa ii pui centura de siguranta. Ca sa ajungi la programarea de la medic la timp, trebuie sa fii mai insistent pentru a-l face sa stea pe scaun cu centura de siguranta pusa. Nu da importanta daca oponentul tau nu da dovada de fair-play, pentru ca plansul este un aspect comun in acest sport.

Ridicarea de greutati pe termen lung

Ai ajuns tarziu la parada si copilul tau nu vede nimic decat picioarele celorlalti oameni. Va trebui sa il tii destul de mult si peste comfortul tau propriu. In timp ce atletii in cadrul Jocurilor Olimpice traditionale trebuie sa ridice greutati doar pentru cateva secunde, tu vei fi in aceasta competitie ore in sir, sau poate asa va parea.

Evitarea mancarii

In loc de o spada, ai o lingura si in loc de o masca impletita, oponentul tau are o babetica cu maimute. Pentru a castiga acest duel, ai nevoie de doar doua inghitituri de piure de spanac la tinta.. gurita copilului tau.

Volei verbal

Copilul tau iti serveste niste argument puternice de ce numarul 34 este de fapt un 13. Desi este ridicol si esti obosit, stii ca vei avea de lucru. Iti aduni toate cuvintele si toata puterea si – pow! - servesti logica peste fileu.

Saritura peste jucarii de Lego

Ai peste tot in camera bucati de Lego si incerci mereu sa le eviti. Insa, exact cand copilul are o creatie - trebuie sa fugi repede la bucatarie ca da supa pe foc. Ai reusit sa ai un timp impresionat la acet tip de sarituri - peste bucati si creatii de Lego - nu-i asa?

Triatlon zilnic

Pentru aceste 3 parti, care nu se sfarsesc niciodata, tu:

- Te duci cat poti de repede sa faci un dus, te speli, si vii cat poti de repede inapoi inainte ca acesti micuti oameni sa intre in incurcatura.

- Iesi repede afara din casa cu parul inca ud ca sa ajungi la scoala sau in tabara la timp, si ...

- Duci cosul de cumparaturi de la supermarket si te descurci printre multimea de oameni ca sa ajungi sa iei produsul dorit.

Evident ca, felicitarile sunt din oficiu, asa cum poate fi si o intrare la Disney (dar fara copii.) Apropo, consumul de cafeina (ca la testul antidoping) sub forma unor cafele mari sau cu lapte, nu doar ca a fost interzis pentru toate competitiile de mai sus mentionate, dar este foarte recomandat.

Parentingul pozitiv: ce este si de este mai bun decat parentingul traditional

Parentingul pozitiv este un concept modern de educatiea care plaseaza central copilul si il trateaza ca pe o personalitate unica. Expertii in educatia moderna a copilului sunt de parere ca aceasta abordare este pozitiva pentru dezvoltarea personalitatii sale. De fapt, acest gen de educatie deschide o poarta speciala de comunicare cu copilul, stimuland-i inteligenta, creativitatea si increderea in sine.

Succesul si popularitatea acestei noi abordari in educatie este de altfel strans legat cu cerintele societati actuale - care pune accent pe rezultate, independenta  si performanta in societate.

Este esential sa laudam si sa incurajam performantele reale copilului. Dar, multi parinti alimenteaza la maxim nevoia de aprecieri a copilului nerealizand ca de fapt afecteaza structura ego-ului copilului. In loc sa progreseze, acest copii devin dependenti de aprecieri si atentie.  - spune  Susan Carey, psiholog specializat in psihologia copilului - de la Universitatea Harvard, SUA -  citeste in continuare aici.

6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII