Umezeala și igrasia în casă pot afecta sănătatea familiei tale - află detaliile și ce poți face

Umezeala si igrasia in casa pot afecta sanatatea familiei tale - afla detaliile si ce poti face

Umezeala și igrasia în casă pot afecta sănătatea familiei tale - află detaliile și ce poți face

Umezeala și igrasia din casă pot avea un impact serios asupra sănătății întregii familii. De la reacții alergice până la probleme mai grave – mai ales pentru bebeluși și copii mici – efectele pot fi variate și adesea subestimate.

De aceea, este important să cunoști semnele sindromului igrasiei toxice și cum se manifestă, pentru a-ți proteja familia.

- veti citi:
Reactii alergice la umezeala si igrasie
Sindromul igrasiei toxice
Igrasia neagra
Eradicati de urgenta igrasia din casa

Pentru inceput, trebuie mentionat ca umezeala este peste tot. In casa si in afara casei, indierent daca in casa sunt semne de igrasie sau nu.

Reactii alergice la umezeala si igrasie

In general oamenii nu sunt afectati de umezeala sau igrasie 0 insa unii pot avea reactii alergice ca:
- nas care curge
- ochi rosii
- tuse cronica
- respiratie suieratoare

Sindromul igrasiei toxice

Unele persoane pot avea chiar sindromul igrasiei toxice - ale carui simptome vi le prezentam in infograficul de mai jos.

igrasie sindrom

Alergiile sunt afectiuni serioase insa asta nu inseamna ca trebuie sa parasim casa cand ploua. Insa - da, atunci cand exista igrasie in casa, e bine sa luati masuri pentru a o eradica.

Igrasia neagra

In mod particular insa, igrasia neagra este o igrasie care produce o toxina numia micotoxina. Exista unele studii care confirma ca micotoxina din igrasia neagra poate produce leziuni si sangerari in plamanii copiilor sau bebelusilor  (hemoragie acuta pulmonara).
Insa aceste studii nu au fost confirmate sau preluate ca avertisment de Asociatia Mondiala a Sanatatii. Din diverse motive sociale.

Ad-Extra3:

Eradicati de urgenta igrasia din casa

Recomandare noastra este sa nu ignorati igrasia neagra din casa si sa incercati sa o eradicati. Daca aveti igrasie pe pereti, la colturi, sub chiuveta ... inseamna ca aveti prea multa umezeala in casa. Verificati tevile, ferestrele, tavanele si incercati sa le izolati. In plus, la magazinele de constructii - exista solutii speciale anti-igrasie. 

Igrasia și umezeala din casă pot reprezenta un pericol serios pentru sănătatea bebelușilor, ale căror sisteme imunitare sunt încă în dezvoltare. Expunerea constantă la mucegai și la umezeală poate provoca probleme respiratorii, alergii și chiar infecții mai severe la cei mici. Aerul umed și contaminat cu spori de mucegai poate irita căile respiratorii sensibile ale bebelușilor, declanșând tuse, strănuturi, iritații la nivelul ochilor și pielea sensibilă.

igrasia poate contribui la apariția sindromului igrasiei toxice

Mai mult, igrasia poate contribui la apariția sindromului igrasiei toxice, o afecțiune în care bebelușii și copiii mici sunt afectați de toxinele produse de mucegai, manifestând simptome precum oboseală cronică, lipsa de energie și chiar probleme de concentrare pe termen lung.

Pentru a proteja sănătatea celor mici, este esențial să menții casa bine aerisită și uscată, să folosești un dezumidificator în camerele afectate de umezeală și să cureți periodic orice zonă predispusă la apariția mucegaiului. Un mediu curat și bine întreținut este vital pentru sănătatea și dezvoltarea armonioasă a bebelușului.

Merita citit si:

Idei de organizarea pentru mamici dezorganizate
Cum scapam de purici: 10 remedii simple pe care trebuie sa le stii
O casa curata – idei practice pentru o viata lipsita de stresul curateniei
12 lucruri frumoase si utile pe care le poti face din tricouri vechi
25 de idei simple care iti pot revolutiona spatiul in bucatarie

Forum si discutii despre casa ...

Casa noastra, dulce casa: Decoratiuni, stiluri, perdele, planuri de casa, dulapuri, faiante, bidinele, galeti cu var :))

autor: redactor DC- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII