Comentarii la articole

Comentarii la articole

Comentarii la articole

  • In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.

     

    Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.

     

    Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!

Cauta in comentarii

Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole

 

Sortati dupa titlul articolului!

Nr. Comentarii: 18394

  1. Articol: Sunteti compatibili sexual? Despre compatibilitatea de cuplu si dragostescris de: clim adriana | 7/3/2004

    e un articol bun ,educativ care ne informeaza atunci cand ceva ne intereseaza.Personal am invatat ceva din tote aceste articole in schimb nu am gasit nimic despre RH-ul din sange.M-ar fi interesat ceva despre RH-ul negativ daca se poate totul.Astept informatii sunt foarte interesata,un e-mail.Multumesc mult.

    Mergi la articol
  2. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Marius pt Mihaela | 7/3/2004

    Indemnizatia pt ingrijirea copilului in 2004 va si aceeasi ca si cea stabilita in 2003 singura modificare fiind data de cresterea datorata neimpozitarii precum si indexarilor periodice daca va incadrati in aceste indexari.

    Mergi la articol
  3. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Marius pt Gabriela | 7/3/2004

    Penrtu maternitate este 85% din media salariilor brute obtinute in ultimele 6 luni anterioare datei intrarii in prenatal. pt cele 3.000.000 lei probabil undeva pe la 2.500.000 lei

    Mergi la articol
  4. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Marius pt Sorin | 7/3/2004

    Aveti 2 variante: 1. sa depuna cererea la serviciu 2. sa depuna cererea la Casa de asigurari sociale motivand indisponibilitatea firmelor prin desfiintare. Are dreptul la aprox. 6.1 milioane lei net/luna pana implineste copilul 2 ani. Daca depune cererea la Casa de asigurari sau daca societatea se desfiinteaza va incasa banii de la Casa de asigurari numerar in fiecare luna. Trebuie depusa cerere de preluare a dosarului de catre Casa de asigurari sociale.

    Mergi la articol
  5. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Marius pt Myoara | 7/3/2004

    Din pacate nelucrand nici unul dintre ei nu sunt asigurati in sistemul public de asigurari sociale. Nu are legatura cu asigurarile de sanatate care sunt altceva. Singura forma de bani care se pot primi in cazul de fata este alocatia de stat pt copiii respectiv banii pt nastere. Pe viitor poate ca ar fi bine sa aveti in vedere asigurarile sociale pentru ca nu e de glumit. Aveti aceasta experienta din pacate astazi. Nu se pot plati retroactiv asigurarile si chiar daca s-ar plati nu ati beneficia de ele deoarece prin lege se considera doar platile efectuate anterior datei nasterii copilului...deci...nu ar avea sens, exceptie pt al doilea copil.

    Mergi la articol
  6. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Marius pt Maria | 7/3/2004

    Ai toate drepturile daca: 1. ai cel putin 6 luni (nu consecutive dar minim 6 luni) asigurate (lucrate sau concediu medical sau somaj) din ultimulele 12 (ultimul an) anterior datei intrarii in prenatal pt a beneficia de indemnizatia de maternitate(85% din media salariilor brute obtinute in ultimele 6 luni) 2. ai cel putin 10 luni (nu consecutive si se considera si prenatalul) asigurate in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Valoarea indemnizatiei este de 6.1 milioane lei net pe luna pana implineste copilul 2 ani.

    Mergi la articol
  7. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Marius pt Samoila A. | 7/3/2004

    Aveti raspunsul pe adresa de mail asa cum ati solicitat.

    Mergi la articol
  8. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Marius pt Mirela | 7/3/2004

    Trebuie sa aveti 10 luni nu conscutive dar minim 10 luni asigurate in perioada 1.04.2003->1.04.2004 (se considera si prenatalul) pt a beneficia de indemnizatia pt ingrijirea copilului. Din cate vad eu indepliniti aceasta conditie.

    Mergi la articol
  9. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Marius pt toata lumea | 7/3/2004

    Va rog sa va inregistrati in cadrul forumului www.desprecopii.com/forum pentru ca exista o sectiune speciala legislativa pt toate aceste intrebari. De asemenea veti gasi milioane de informatii utile pentru tot ceea ce va poate framanta in legatura cu sarcina, crestrea copiilor, partener, legislatie, medicale, arte si asa mai departe. Va astept Marius(www.desprecopii.com)

    Mergi la articol
  10. Articol: Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?scris de: Mada | 7/2/2004

    eu sunt de parare ca un regim lacto-vegetarian ( sau lacto-ovo-vegetarian) este cel mai potrivit pentru om ... asa am fi toti supli, frumosi si sanatosi ... iar bietele animale nu ar mai fi sacrificate pentru noi ... de asemenea e important ca hrana sa fie diversificata si stilul de viata ordonat... in plus studii efectuate de diverse organizatii au aratat ca o astfel de alimentatie ar reduce deficitul de hrana la nivel mondial .... iar efectul de sera si modificarile climatice care afecteaza planeta ar fi mult stopate .... nu intru in amanunte dar nu sunt niste brasoave ce spun, sunt idei argumentate foarte serios

    Mergi la articol
  11. Articol: Nou: Masuri de protectie a maternitatii in Romaniascris de: Mirela | 7/2/2004

    Doresc o informatie va rog !! Am lucrat din data de 7.07.2003 pana in data de 3.03.2004.Pe data de 1.04.2004 am nascut o fetita .Pe cartea de munca am vechime de 6 ani.Doresc sa aflu daca voi beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului din 1.01.2004 sau trebuie sa am 10 luni consecutiv lucrate pana la nasterea copilului ?

    Mergi la articol
  12. Articol: 8 tipuri de infecții posibile in timpul sarcinii: invață să le cunoști și cum să te protejezi - sfatul mediculuiscris de: mary | 7/1/2004

    Ma numesc Mary,am 29 de ani si sunt insarcinata in 13 saptamani. In urma analizelor pt sarcina am aflat ca sunt infestata cu sifilis(+++).As vrea sa stiu daca as urma tratamentul cu antibiotice, ce urmari ar putea avea asupra sarcinii si daca nu e prea tarziu pt copil ? Daca sunt consecinte grave pt copil avand in vedere ca am inceput tratamentul la 13 saptamani de sarcina ? Doresc sa imi spuneti care este riscul pt bebeu

    Mergi la articol
  13. Articol: Ghidul tăticilor pentru reaprinderea pasiunii in dormitor - sfaturi sensibile cu efectscris de: horatiu68 | 7/1/2004

    da ,e o problema care se rezolva cu acordul ambilor!!dar numai un sot care nu e egoist,nu e hipersexual,si are o rabdare si o vointa de fier reuseste sa invinga plinsul,si programul fix zi-noapte al puiutului de om!!!! e fffffffffffffgreu-va spun din proprie experienta{am 2 ingerasi de copii}dar nu e IMPOSIBIL!!!!! daca dragoste multa nu este-atunci toate eforturile se dizolva intr-o mare de ......indiferenta ,total daunatoare casniciei!!!!!!succes si partide cit mai senzuale!!!!

    Mergi la articol
  14. Articol: Nașterea vaginală după o naștere prin o operație cezariană: iată de ce este cea mai sigură alegere - sfatul medicilorscris de: anca | 6/30/2004

    M-a bucurat f mult citirea articolului, dar cand mi-am intrebat medicul despre o posibila nastere naturala dupa cezariana mi-a spus ca nu se poate sub nici o forma. Acum 4 luni am nascut un baietel care a murit la nastere. Mi s-a spus ca am avut variatii f mari de tensiune pe masa de operatii in perioade de timp f scurte, ceea ce l-a afectat pe bebelus si i-a produs hemoragie cerebrala. As vrea sa vorbesc mai multe cu cele care au trecut prin situatii asemanatoare si de aceea le rog sa-mi scrie pa admoraru@yahoo.com. Acum, la 4 luni de la operatie mi s-a spus ca am granulom de fir si nu stiu ce sa fac. E normal sau trebuie sa consult si alt medic?

    Mergi la articol
  15. Articol: Grupele sanguine si Rh-ulscris de: Paula | 6/30/2004

    Sunt inca o proaspata mamica in Canada(am ajuns in urma cu 1 an in aceasta tara) disperata.Sunt gavida in trei luni si ieri am fost la prima ecogarafie.Am 34 de ani si aici se face mare tam-tam de sindromul Down,o mamica daca naste dupa 35 de ani are sanse mai mari sa nasca un copil cu acest sindrom decat o mamica tanara.Deci, aici la 12 saptamani se poate face (daca vrei,nu esti fortata de nimeni) o ecografie mai speciala pt. depistare acestui sindrom,prin urmare am acceptat aceasta ecografie si bine am facut.Eram atat de fericiti ca ne vom putea copilul,dar in loc de a vedea o forma de viata nu am reusit sa vedem decat ceva mic fara nici o farama de viata.Totul este perfect format,sacul,lichidul-numai ca copilul arata ca la 7 saptamani(in loc de 12) si inima nu-i batea de loc.Am avut un avort spontan la 25 de ani (copilul avea in jur de 4 luni,era baiat si avea totul format,chiar si par),intre 27 si 30 de ani am mai facut 3 chiuretaje.Am spus toate astea pt. ca eu si sotul meu suntem incompatibili la Rh-eu am grupa de sange B3 cu Rh negativ si el AB4 cu Rh pozitiv.Tanad cont ca am mai avut un avort spontan(destul de tarziu) si 3 chiuretaje si incompatibilitate de Rh nu trebuia sa mi se faca un vaccin cu anticorpi mai devreme,nu a influentat asta cu nimic la moartea copilului nostru?Doctorii de aici nu-mi pot da nici o explicatie pt. cele intamplate,mi-au spus ca dupa chiuretaj sunt sanse sa aflu mai multe cu toate ca eu nu cred.Nu sunt convinsa ca voi afla ceva,sunt atat de evazivi(doctorii).Ce ma intriga si mai mult este faptul ca mi-au spus sa stau linistita,sa astept sa ma sune cineva si sa-mi comunice ziua chiuretajului.Daca copilul este mort in mine de 5 saptamani,ei asteapta sa mai treaca timpul si copilul sa putrezeasca in mine,este de neimaginat.Imi cer scuze pt. graba mea in exprima dar nu va pot spune deact ca suntem doi oameni speriati,disperati.Va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns daca se poate.Paula

    Mergi la articol
  16. Articol: Nasterea sub apa (Experiente in Romania)scris de: roman anca | 6/30/2004

    Buna!As dori sa aflu daca mai exista vreo clinica in Romania unde se poate naste sub apa.Va multumesc!

    Mergi la articol
  17. Articol: Reportaj din Elvetiascris de: Dana | 6/30/2004

    ..vin la voi ! dupa 15 iulie ! m-ati convins ! :) Un gand bun tuturor si mai ales celor doua doamne care prin descrierile facute si exemplele sugestive aproape ca ne-au teleportat, chiar si numai virtual ,in mijlocul acelor frumuseti !:) Pe curand...

    Mergi la articol
  18. Articol: Nasterea sub apa (Experiente in Romania)scris de: Andreea_si_Doru | 6/29/2004

    Sunt in luna a 6-a si ma tot gandesc de pe la inceputul sarcinii sa nasc in apa. Am tot cautat pe internet, probabil ca nu aveti cum sa ma ajutati. Eu stau in Toronto, Canada, sper ca am sa gasesc posibilitatea de a naste in apa. As vrea sa imi spuneti ce ar trebui sa stiu... contraindicatii, dezavantaje... nu stiu. Cam atat si site-ul e foarte foarte bun. Va pupa, Andreea

    Mergi la articol
  19. Articol: 5 semnale de alarma in timpul sarcinii pe care e bine sa le cunosti din timpscris de: Gros | 6/28/2004

    Sunt a 19-a luna de sarcina si am inceput sa am o scurgere vaginala galbuie,nemirositoare, dar care a provocat usturime si mincarime. Am folosit unguent Clotrimazol si acum nu mai ustura asa de tare. As dori sa aflu daca acesta are vre-un efect negativ asupra sarcini si daca eate normala acesta scurgere. Am facut analiza de urina si nu a iesit infectie urinara. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare.

    Mergi la articol
  20. Articol: TEST: Ce fel de mama esti? - rezultatescris de: cioablalaura | 6/26/2004

    astfel de teste sunt f. folositoare pt.ca iti pot schimba atitudinea vis-a-vis de copil sau macar iti dau de gindit. celor care nu cred in rezultat le recomand o cnsiliere psihologica pt. a se convinge ca au probleme legate de educatia copiilor

    Mergi la articol

Output "
"

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII