FIERUL in alimentatia zilnica a copilului tau si riscul anemiei

FIERUL in alimentatia zilnica a copilului tau si riscul anemiei

FIERUL in alimentatia zilnica a copilului tau si riscul anemiei

Lipsa fierului in alimentatia copilului poate afecta dezvoltarea lui si poate duce la anemie. Fierul este un nutrient esential pentru cresterea si dezvoltarea copilului tau. Fierul ajuta oxigenul sa circule de la plamani in restul corpului si ajuta muschii sa foloseasca oxigenul.

Iata ce trebuie sa stii despre anemie, absorbtia fierului in organism si o lista de alimente bogate in fier pentru copilasi.

- veti citi:
Fierul in alimentatia zilnica a copilului tau
Anemia: 4 secrete despre absorbtia fierului pe care trebuie sa le stii
Bebelusii alaptati au nevoie de un supliment de fier?
22 Alimente bogate in fier pentru bebelusi si copii
5 informatii esentiale despre fier si sanatate

Fierul in alimentatia zilnica a copilului tau

Lipsa fierului in alimentatia copilului poate afecta dezvoltarea lui si poate duce la anemie. Fierul este un nutrient esential pentru cresterea si dezvoltarea copilului tau. Fierul ajuta oxigenul sa circule de la plamani in restul corpului si ajuta muschii sa foloseasca oxigenul. Fierul ajuta organismul sa produca eficient energia, fara de care organele si sistemele corpului nu ar functiona la parametri normali.

O alimentatie saraca in fier poate duce la anemie feripriva in randul copiilor. Specialistii avertizeaza ca unul din patru scolari sufera de anemie, ceea ce trebuie sa ne ingrijoreze si sa ne determine sa fim mai atenti la nevoile nutritionale ale copiilor. Un copil de varsta scolara (7-14 ani) are nevoie de 8-10 mg de fier in fiecare zi. Primele semne ca cel mic sufera de carenta de fier sunt oboseala, scaderea performantelor scolare si a activitatii zilnice, scaderea imunitatii, devenind sensibil la infectii.

De aceea este esential sa ii asiguri necesarul zilnic de fier, care impreuna cu celelalte elemente nutritionale: carbohidrati, proteine, vitamine, fibre, va contribui la o dezvoltare fizica si cognitiva armonioasa si la cresterea capacitii de concentrare.

Anemia: 4 secrete despre absorbtia fierului pe care trebuie sa le stii

Anemia feriprivă este cea mai frecventă cauză a anemiei. Simptomele sunt legate de scăderea generală a numărului de celule roşii şi/sau a nivelului de hemoglobină.

Chiar si oamenii care sunt constienti de corpul lor si care fac alegeri sanatoase cu mancarea si bauturile, se pot afla intr-o stare anemica din cauza deficitului de fier. Din cand in cand, simpla cunoastere a alimentelor bogate in fier s-ar putea sa nu fie suficienta pentru a preveni aparitia anemiei. Prin intelegerea obiceiurilor care sprijina si a celor care ar putea inhiba aparitia anemiei, absorbtia de fier este necesara pentru a echilibra starea anemica datorata deficitului de fier citeste in continuare aici >

Bebelusii alaptati au nevoie de un supliment de fier?

Intreaba o mamica pe forumul Desprecopii...Medicul meu pediatru mi-a spus ca bebelusii alaptati au nevoie de fier suplimentar si ca ar trebui sa inceapa sa consume cereale fortificate de la varsta de 6 luni, altfel vor deveni anemici. I-am spus ca alaptez, iar el mi-a spus ca cei mici au nevoie de fier „in mod special atunci cand sunt alaptati la san.” Imi iau in mod regulat vitaminele prenatale si simt ca al meu copil obtine cele mai bune substante nutritive posibile din laptele matern. Copilul meu este departe de a fi subnutrit ...citeste in continuare aici >

Ad-Extra3:

22 Alimente bogate in fier pentru bebelusi si copii

Copiii cu varste cuprinse intre 0 si 6 luni au nevoie de 0,27 mg fier pe zi, la 7-12 luni au nevoie de 11 mg pe zi, 7 mg pe zi la 1-3 ani, 10 mg pe zi la 4-8 ani si asa mai departe.  Iata 22 de alimente bogate in fier care pot face parte din alimentatia bebelusului de peste 6 luni.

5 informatii esentiale despre fier si sanatate

Anemia in sarcina: simptome si ce e de facut
Suplimentele de fier in timpul sarcinii: cand sunt necesare, cat si de ce
Anemia feripriva la copil
Trebuie sa consum vitamine prenatale pe durata alaptarii?
20 de beneficii ale semintelor de susan

autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII