Murături sau covrigei cu mustar? Ce anume il face pe bebelușului tău atat de pofticios in timpul sarcinii?

Muraturi sau covrigei cu mustar? Ce anume il face pe bebelusului tau atat de pofticios in timpul sarcinii?

Murături sau covrigei cu mustar? Ce anume il face pe bebelușului tău atat de pofticios in timpul sarcinii?

De la mustar cu gem și prăjitură lipicioasă până la litri de lapte batut - multe femei tânjesc la anumite alimente în timpul sarcinii. Unele mai putin nutritive. De unde provin acele nevoi de sarcină? Și există vreun rău în a ceda?

85% dintre femei experimentează o dorință incontrolabilă pentru un anumit produs în timpul sarcinii. Numim aceasta dorinte  - pofte. O poftă de mâncare este diferită de o chef. Nu înseamnă atât de mult că devorezi borcane cu murături, de exemplu, este în principal o poftă foarte puternică pentru acea mâncare. Încă nu este clar de ce femeile însărcinate pot pofti atât de mult anumite alimente.

Murături sau covrigi cu mustar? ce anume il face pe bebelușului tău atat de pofticios in timpul sarcinii?

„În timpul sarcinii apar multe schimbări în organism. Echilibrul tău hormonal este în continuă schimbare. Sistemul tău imunitar se schimbă, există mai multă presiune asupra stomacului tău, emoțiile pot juca un rol mai mare și simțul mirosului și al gustului cresc. Acestea sunt toate lucrurile care poate avea o influență asupra comportamentului dumneavoastră alimentar și a preferințelor gustative”, spune Ralph Moorman, expert în nutriție și hormoni și autor al cărții The Hormone Factor .

Deoarece atâția factori joacă un rol, cauza poftei este greu de investigat.  Nu putem indica o anumită substanță și să spunem: aceasta este ceea ce provoacă pofta de murături, gogosi sau suc de portocale.

Varietatea alimentatiei este foarte importantă in perioada sarcinii

Pofta poate fi atât pentru alimente sănătoase, cât și pentru alimente nesănătoase. Ce se întâmplă dacă ai în mod constant poftă de alimente nesănătoase și cedezi la ele? „Acest lucru este inițial rău pentru propria ta sănătate”, explică autorul american. „Creezi un risc crescut de diabet gestațional. Dar are și un efect negativ asupra sănătății copilului tău. De exemplu, diabetul gestațional poate duce la un copil cu o greutate crescută la naștere”.

Un stil de viață nesănătos crește și riscul de obezitate și diabet de tip 2 la copilul tău mai târziu în viață. Și, prin urmare, dacă flora ta intestinală este dezechilibrată, copilul tău va avea și o bază mai săracă în domeniul bacteriilor intestinale. Aceasta la rândul său. are un impact negativ asupra sistemului imunitar.

Autoarea adauga: In perioada sarcinii, iți construiești literalmente un copil în burtă. Puni o bază de sănătate pentru tot restul vieții copilului tău. Anumite deficiențe din dieta ta pot avea un efect negativ. efect asupra structurii osoase, creșterii și dezvoltării creierului copilului Acesta este unul dintre motivele pentru care este importantă reducerea riscului de deficiențe.

Alimentatia sănătoasă în timpul sarcinii înseamnă să mănânci conform regulii de cinci.

Mâncarea sănătoasă în timpul sarcinii conform "regulii de cinci" înseamnă să incluzi în fiecare zi cinci grupuri de alimente esențiale care să asigure nutriția optimă pentru tine și bebelușul tău. Aceasta include:

1. Fructe și legume - pentru vitamine, minerale și fibre.

2. Cereale integrale - pentru energie și fibre.

3. Proteine slabe - cum ar fi carne de pui, pește sau leguminoase, pentru dezvoltarea fătului.

4. Produse lactate - pentru calciu și vitamina D.

5. Grăsimi sănătoase - cum ar fi uleiul de măsline și avocado, pentru sănătatea cardiovasculară.

Această abordare asigură un echilibru nutritiv care sprijină sănătatea mamei și dezvoltarea corectă a bebelușului. Și nu uitați de suplimentele de acid folic și vitamina D - spune nutritionista americana.

Ad-Extra3:

Gândește-te la alternative sănătoase la gustarea ta preferată

Asadar, sfatul sa renunti la poftele alimentare nesanatoase - este intelept. Potrivit specialistei americane, este în primul rând o idee bună să-ți începi sarcina în formă și sănătoasa. „Dacă mănânci sănătos, vei avea mai puține fluctuatii ale nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru va reduce, de asemenea, nevoia de alimente cu zahăr.

Si totusi ai pofte nesănătoase? Asigură-te că mănânci întotdeauna suficientă mâncare sănătoasă, astfel încât pur și simplu să îți fie mai puțin foame și să nu cedezi gustărilor proaste”, ne sfătuiește autoarea.  „Asigură-te, de asemenea, că nu ții în casă gustările nesănătoase la vedere sau deloc. Atunci este mai puțin probabil să fii tentată.

Fa intelegeri cu tine....

Groenenberg vă sfătuiește, de asemenea, să faceți unele înțelegeri. „Când suferi de multe ori din cauza acelui dorință de mâncare nesănătoasă? Este, de exemplu, seara în fața televizorului? Fii de acord cu tine că vei avea un fruct. Sau mănânci din plictiseală? Asigură-te că ai ceva de făcut, de exemplu, o plimbare, gândește-te și la variante sau alternative mai sănătoase ale gustărilor tale preferate și adu-le în casă.

Ambii experți vor să sublinieze că este în regulă să cedezi poftelor tale din când în când. Groenenberg: „Abordați o abordare relaxată și nu vă simțiți vinovat dacă mâncați ocazional ceva nesănătos”. Moorman: „Totul ține de echilibru”.

Vouă ce v-a lipsit în timpul sarcinii? Așteptăm comentariile voastre la postarea de pe Instagram.

Despre poftele in sarcina, mai citeste

Cand nevasta pofteste castraveti murati cu inghetata de vanilie
Greturi, dar numai la prima sarcina?
Poftele mamicilor de Hollywood

Despre alimentatia in timpul sarcinii, merita sa citesti

Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Sarcina si homeopatia
Sarcina si consumul de ananas
Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii
Vitamina A si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii
Sarcina si suplimentele de vitamine prenatale

Socializeaza cu alte mamici ca tine

Nu trebuie neaparat sa faci asta in mod evident, cautand cursuri speciale de socializare. Important este ca atunci cand intri in contact cu o alta viitoare mamica sa impartasesti totul cât se poate de sincer, de la trairi intense la bucuria de a visa la copilul pe care in curand il vor tine in brate...

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Sarcina pe Saptamani

Sarcina pe saptamani este calatoria catre cel mai important moment al unei femei: acela de a deveni mama. Bine ati venit la aceasta descriere unica in 40 de episoade!

De-a lungul calatoriei de 40 de saptamani (sarcina pe saptamani), Desprecopii.com iti va fi prieten, suport moral si sfatuitor. Sarcina este un timp special si minutat al vietii dumneavoastra. In fiecare episod veti citi si vedea cum se dezvolta o mare iubire. Cea dintre dumneavoastra si copilasul care va veni pe lume peste 40 de saptamani. La finalul Odiseei, va dorim un copil sanatos si norocos, din Generatia Desprecopii.com! 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2025)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII