Tratarea bebelusilor cu antibiotice ii poate face obezi

Tratarea bebelusilor cu antibiotice ii poate face obezi

Tratarea bebelusilor cu antibiotice ii poate face obezi

  • Copiii mai mici de 6 luni tratati cu antibiotice au cu 22% mai multe sanse sa devina supraponderali pana la varsta de trei ani, acest risc marindu-se pe masura ce ei cresc.

Antibioticele date bebelusilor ii pot face obezi

Copiii mai mici de 6 luni tratati cu antibiotice au cu 22% mai multe sanse sa devina supraponderali pana la varsta de 3ani , acest risc marindu-se pe masura ce ei cresc.

Un studiu a peste 11.000 de copii britanici a descoperit ca acesti copii au un indice de masa (BMI) mai mare decat altii de varsta lor. Pana la varsta de 3 ani, 22% dintre ei au mai multe sanse de a fi supraponderali.

Mai cititi si: Obezitatea la copil

Copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 luni care au fost tratati cu antibiotice, nu au prezentat o diferenta de masa corporala semnificativa fata de cei care nu au luat antibiotice in acea perioada.

Prof. Leonardo T. de la Universitatea din New York, SUA, a declarat: "Noi consideram de obicei obezitatea o epidemie care se datoreaza unei diete nesanatoase si lipsa exercitiilor fizice, dar ceea ce acest studiu sugereaza, e mult mai complicat. Microbii din intestinele noastre pot juca un rol critic in modul in care absorbim caloriile, si, expunerea la antibiotice, in special la inceputul vietii, poate ucide unele bacterii sanatoase care influenteaza modul in care absorbim nutrientii in corpurile noastre, si care ne-ar ajuta sa ramanem slabi." Cititi neaparat: Abuzul de antibiotice

Studiul a constatat ca acei copiii tratati cu antibiotice de la nastere pana la varsta de 5 luni aveau o greutate mai mare decat cea normala pentru inaltimea lor . Cei cu varste cuprinse intre 10 si 20 de luni prezentau cresteri mici in greutate dupa ce s-a luat in calcul impactul dietei, activitatilor fizice si obezitatea parintilor.

In ultimii ani a existat o preocupare crescanda cu privire la utilizarea excesiva a antibioticelor , in special la copii. Studiile preliminare implica obezitatea, bolile inflamatorii intestinale, astmul si alte afectiuni, cu modificarile a trilioane de celule microbiene din corpul nostru - cunoscute sub numele de microbiome - care sunt mai numeroase decat celulele noastre de zece ori.

Mai cititi Folosirea antibioticelor la copii creste riscul de astm si Astmul la copil. Cele mai bune 5 antibiotice naturale

Acesta este inca un domeniu in faza incipienta si nimeni nu a dovedit deocamdata ca modificarea compozitiei bacteriilor in organism duce la afectiuni. Acesta este primul studiu care a analizat asocierea dintre utilizarea de antibiotice si IMC, incepand din copilarie.

Un studiu anterior a identificat o legatura intre utilizarea de antibiotice in copilaria timpurie si obezitate , la varsta de sapte ani, dar a fost in imposibilitatea de a examina posibilele efecte ale utilizarii antibioticelor mai tarziu.

Ei au examinat, de asemenea, masa corporala sau greutatea la cinci perioade diferite de timp - sase saptamani, 10 luni, 20 luni, 38 luni si sapte ani. Utilizarea de antibiotice s-a dovedit a avea efect doar la bebelusii foarte mici.

Desi copiii expusi la antibiotice de la 15 pana la 23 luni au avut un indice corporal oarecum mai mare pentru varsta si sexul lor, pana la 7 ani nu a existat nici o crestere semnificativa a acestora, nefiind supraponderali sau obezi.

De multi ani incoace, fermierii stiu ca antibioticele ajuta la cresterea in greutate a vacilor. In timp, vom avea nevoie de mai multe cercetari pentru a confirma constatarile noastre; Acest studiu, atent realizat, sugereaza ca antibioticele influenteaza cresterea in greutate la om - si, in special, la copii.

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Va recomandam sa mai cititi despre obezitate:

Despre antibiotice mai aflati ca:

Primul anisor pe luni

Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII