Alăptarea la cerere: tot ce trebuie să știi pentru un bebe fericit - sfatul medicului pediatru
Ce înseamnă alăptarea la cerere? - întreabă unele gravide pe forumul Desprecopii.
Ei bine, iată informații utile despre alăptarea la cerere a bebelușului - o metodă modernă de alimentație a bebelușului - care, se spune, îl poate face pe bebe să se simtă satisfăcut și fericit :) Alăptarea la cerere înseamnă să oferi bebelușului să pape atunci când cere. Stomăcelul unui bebeluș este foarte mic, laptele matern se digeră foarte repede, așa că bebelușul are nevoie să pape des ca să crească mare și frumos.
Iată ce trebuie să știi despre alăptarea la cerere și de ce este mai bună decât alăptarea la program. Fii cu ochii pe bebelușul tău și nu pe ceas :)
- veti citi:
Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stie o mamica
E adevarat ca alaptarea la cerere il face pe bebe fericit?
Mami, vreau sa pap ca sa ma fac mare
Deci e mai bine sa il hranesc pe bebe la cerere decat la program?
Alaptarea la cerere a bebelusului se pare ca il face mai fericit
Cum putem sti ca bebe vrea sa pape?
Nu lua in seama toate comentariile depasite
Alaptare la cerere sau la program? Parerea mamicilor de la Desprecopii
Forumul de suport pentru ALAPTARE
Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stie o mamica
Ce inseamna alaptarea la cerere? - intreaba unele gravidute pe forumul Desprecopii? Ei bine, iata informatii utile despre alaptarea la cerere a bebelusului - o metoda moderna de alimentatie a bebelusului - care, se spune, il poate face be bebe satisfacut si fericit :)
E foarte simplu, alaptarea la cerere inseamna ca bebelusului i se serveste sanul atunci cand i se face foame. Bebelusul nu se poate exprima prin plans iar foamea este cea mai frecventa (si chinuitoare) problema pe care o are - asa ca el cere lapticul de la sanul mamei printr-un semnal sonor: plange.
E adevarat ca alaptarea la cerere il face pe bebe fericit?
Da, se poate spune că alăptarea la cerere contribuie la fericirea bebelușului. Acest mod de alăptare permite bebelușului să se hrănească atunci când simte nevoia, ceea ce poate duce la o mai bună satisfacție și confort pentru el. De asemenea, alăptarea la cerere ajută la stabilirea unei legături mai strânse între mamă și copil și poate reduce stresul și agitația asociate cu programarea strictă a meselor. Cu toate acestea, este important de menționat că fiecare bebeluș este diferit - alăptarea la cerere poate funcționa bine pentru unii bebeluși, în timp ce alții ar putea beneficia de un program mai structurat - spune dna medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii.
Mami, vreau sa pap ca sa ma fac mare
Asadar, daca tocmai a mancat si plange dupa 20 de minute, ei bine - e simplu: bebelusului i s-a facut fomita si cel mai bine ar fi sa ii dai de mancare. Trebuie sa stii ca bebelusii nu mananca din plictiseala - ei chiar mananca pentru ca au de facut ceva foarte important: au de crescut si au nevoie de lapte. Iar stomacelul unui nou nascut este asa de mic ... ca in poza de mai jos.
Ad-Extra3:
Deci e mai bine sa il hranesc pe bebe la cerere decat la program?
Generatiile anterioare de mamici isi hraneau bebelusii la program - de obicei o data la trei-patru ore. Daca plangeau intre orele de masa, bebelusii erau mangaiati dar nu li se oferea de mancare decat cand se facea timpul pentru masa. Aceasta teorie sustine ca atat bebelusul cat si mamica beneficiaza de o rutina predicitibila.
Desi acest lucru are si beneficii, in prezent, alaptarea la cerere face parte din teoriile moderne de crestere a bebelusului. Aceasta teorie sustina ca bebelusul trebuie sa primeasca hrana ori de cate ori cere, in acest fel creste cu sentimentul ca primeste ce isi doreste exact la timpul potrivit. Asadar, creste mai sigur pe el si mai fericit.
Alaptarea la cerere a bebelusului se pare ca il face mai fericit
Teoria moderna de crestere a bebelusului sustine ca desi rutina baitei, a pusului la somn sau a masajului sunt benefice bebelusului, alaptarea trebuie facuta atunci cand bebelusul o cere - deci alaptarea la cerere.
Cum putem sti ca bebe vrea sa pape?
Inainte de a-si exprima vocal foamea (prin plans) bebelusul incepe sa se foiasca, cauta in somn sanul, isi misca buzele si poate chiar face botic de supt in somn. Aceste semne sunt idicatii foarte sigure ca vrea sa pape. Odata ce incepe sa planga, bebelusul este foarte flamand desi in prima instanta, daca primeste sanul s-ar putea sa il refuze. Desigur ar putea fi cazul ca e deranjat de scutecul ud sau de colici insa - mai mult ca sigur ar putea sa fie flamand si sa isi doreasca sa PAPE.
Nu lua in seama toate comentariile depasite gen: iar ii dai de mancare?
Pentru bunici, vecine, coafeze sau rude ... care se pricep la orice, alaptarea la cerere a bebelusului tau poate fi greu de inteles. Faptul ca tu iti pui la san bebele o data la jumatate de ora, le poate face sa iti spuna? dar tu chiar ii dai de mancare tot timpul?
Ei bine, vremurile s-au schimbat, si daca chiar vrei sa le explici le poti explica faptul ca laptele matern se digera foarte repede iar bebelusii au nevoie de mancare des pentru ca stomacelul lor este foarte mic.
Poti sa le spui ca bebelusul trebuie sa manance des acum dar asta nu se va intampla pentru totdeauna :) sau ca Medicul mi-a recomandat sa o/il alaptez de cate ori ii e foame.
Alaptare la cerere sau la program? Parerea mamicilor de la Desprecopii
Alaptarea: la cerere? sau la program?Alaptarea: la cerere? sau la program?
Bebe alaptat cu program, sau la cerere?
Forumul de suport pentru ALAPTARE
Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.
Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.
Asociatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pina la varsta de 6 luni - dar recomanda alaptatul pina la varsta de 2 ani (fiind combinat desigur cu alte alimente solide - de la varsta de 6 luni).
Intre varsta de 9 luni si cea de 12 luni, bebelusul va fi tot mai putin interesat de alaptatul la san. La 12 luni, bebelusul a ajuns deja la varsta la care isi poate satisface foamea si cu alte surse de hrana :).
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare
Forumurile de ajutor ale mamicilor care alapteaza
Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Articol realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2023
referinte: Academia Americana de Pediatrie Academia Americana de Pediatrie https://www.aap.org
Baby411.com
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII