Alăptarea in timpul puseelor de creștere ale bebelușului - mami, stim că e mai greu dar iți oferim aceste sfaturi specifice
Un puseu de creștere este o perioadă în care bebelușul crește 'ca din apă'. Dacă te-ai confruntat deja cu situații în care nu reușești să te odihnești sau să faci altceva în afara de a-ți hrăni bebelușul, atunci cu siguranță aceste perioade, în care sugarul pare să transforme alăptatul într-un fel de bufet all-you-can-eat disponibil 24/7, ți se vor părea și mai obositoare.
→ Cum ar trebui să decurgă totuși alăptarea în timpul puseelor de creștere ale bebelușului? Iată sfatul de la Desprecopii:
- despre cum alaptam in perioada unui puseu de crestere al bebelusului, veti citi
Ce este un puseu de crestere la bebelus?
Cum alaptam in perioadele de puseu de crestere (crestere galopanta)?
Despre alaptare si etapele alaptarii versus nevoile bebelusului
Despre cum creste bebelusul
Ghid de alaptare
Ce este un puseu de crestere la bebelus?
Un puseu de crestere - este o perioada in care bebelusul creste 'ca din apa' ...
Ti se intampla ca bebelusul tau sa planga de foame mai des si sa iti dea impresia ca nu se mai satura? Nu te ingrijora! Este posibil ca puiul tau sa treaca pur si simplu printr-un puseu de crestere, adica o etapa in care creste cu o viteza mai mare decat in alte etape.
► Citeste
Puseul de crestere al bebelusului
Semne ca bebelusul are un puseu de crestere
Cum alaptam in perioadele de puseu de crestere (crestere galopanta)?
Daca deja te-ai confruntat cu faptul ca nu reusesti sa te odihnesti sau sa faci si altceva in afara de a-ti hrani bebelusul, atunci cu siguranta aceste perioade, in care sugarul are tendinta sa transforme alaptatul intr-un fel de bufet all-you-can-eat 24/7, ti se vor parea si mai obositoare.
Asigura-te ca bei multa apa , pentru a fi hidratata, cere ajutorul partenerului sau al prietenilor in ceea ce priveste treburile casnice si pregateste-te psihic sa faci fata provocarii din cele cateva zile cat dureaza fenomenul. Un DVD poate fi de ajutor, pentru a face timpul sa treaca mai usor.
Indiferent de ceea ce faci, important este sa nu renunti la alaptat in aceste momente. Cand bebelusul pare mai flamand si mai agitat ca de obicei, tendinta mamei este sa creada ca nu-i ajunge laptele si de aceea exista impulsul de a renunta la alaptat in favoarea introducerii laptelui praf. De fapt, aceasta pofta de mancare exagerata este temporara si are, printre altele, rolul de a stimula lactatia, astfel incat sa poti tine pasul cu cerintele bebelusului..
de citit si: Etapele de dezvoltare ale bebelusului
Despre alaptare si etapele alaptarii versus nevoile bebelusului:
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare
In mod normal nu exista motive de ingrijorare, dar pentru a te asigura ca totul se petrece in parametri normali, fii atenta la doua aspecte: scutecele si greutatea. Daca scutecul trebuie schimbat de 5 - 6 ori pe zi si, in acelasi timp, bebelusului nu-i mai vine foarte bine camasuta care cu doua zile in urma ii era perfecta, atunci totul este in regula. A mai crescut un pic. In curand foamea i se va potoli si totul va reveni la normal... pana la urmatoarea perioada de crestere galopanta. :)
Infografic al celor 10 puseuri de crestere ale bebelusului
Majoritatea bebelusilor trec prin mai multe pusee de crestere in primele lor 12 luni. Daca esti o mamica la primul bebelus, e bine sa stii despre aceste puseuri de crestere pentru a sti de ce vrea sa pape mai mult. Dar ce este un puseu de crestere, cat poate dura si care este mai bun mod in care parintii pot face fata acestei perioade mai dificile?
Din experienta mai multor mamici de la Desprecopii - iata un grafic care prezinta cele 10 puseuri de crestere ale bebelusului.
Ad-Extra3:
Despre cum creste bebelusul, mai cititi:
Ghid de alaptare
Ei bine DA - Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
articol arpbat de Medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Foarte adevarat ! Si eu inca o alaptez pe fetita mea raisa care are 18 luni si am trecut usor peste tot . E un copil fericit si sanatos
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII