Malformatiile inimii la copii | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 39 comentarii

  1. Maria
    Mariatrimis la 5/3/2020

    Buna fetita mea are 7 luni si avem 2 gaurele la inimioara am fost la control la jumate de an si nu se vede nimik schimbari de la prima ecografie.pe parcurs o sa se inchida sau opiratie trebuie?

    Raspunde la acest comentariu
  2. mariana cica
    mariana cicatrimis la 16/3/2016

    Buna seara,copilul meu are 16 ani si joaca fotbal.Medicul sportiv i-a spus ca are suflu sistolic de gr 2 si l-a trimis sa faca ecografie cardiaca.La o clinica privata i-a facut ecocardiografie si a spus ca are boala congenitala de cord de aia se aude suflu si mi-a spus dr respectiva sa merg la fundeni la operatir.Vreau sa stiu daca exista vreun risc,deoarece copilul nu oboseste,joaca ambele reprize la meciuri,nu are simptome de boala?Nu stiu ce sa fac daca i se interzice fotbalul,mingea e viata lui mi-e frica sa nu isi faca rau.Unde sa ma duc cu el sa mi se spuna ca e bine sa joace fotbal fara riscuri?MultumescAm uitat sa spun ca i s-a scris pe buletinul ecocardiografic ca are persistenta de canal arterial

    Raspunde la acest comentariu
  3. alina nita
    alina nitatrimis la 26/10/2014

    Buna Lavinia iti multumesc pentru mesaje,mi s,,a spus ca baiatul e mai bine,in rest o hipocalcemie,mai minore,.Au spus ca nu e cazul de interventie de nici un fel ,imi mai trebuie o parere ,clar.Cum putem lua legatura?(baiatul face 13 ani)

    Raspunde la acest comentariu
  4. Lavinia
    Laviniatrimis la 29/9/2014

    Buna Alina! Ce ati rezolvat la Iasi la consult? Ce vi s-a spus?

    Raspunde la acest comentariu
  5. Lavinia
    Laviniatrimis la 2/9/2014

    Parerea mea este ca e extrem de important sa incercati sa nu i se faca o operatie chirurgicala, numai in cazul extrem, adica nemaifiind alta solutie. Sunt riscuri foarte mari in asemenea operatii, plus timpul de refacere. Ce varsta are copilasul tau?Sa va ajute Dumnezeu sa va tratati puiul cat mai usor de suportat pentru el! Daca te pot ajuta cu ceva, iti stau la dispozitie.

    Raspunde la acest comentariu
  6. alina nita
    alina nitatrimis la 21/8/2014

    Draga Lavinia ,ma bucur enorm ca cineva acolo imi intelege nelinistea,noi pe 18 septembrie mergem la consultul deja programat la Iasi ,vedem ce e nou si apoi sa iau legatura cu d.na doctor.Iti multumesc din suflet pentru sfaturi,sincer aveam un diagnostic si atat in rest cautari intrebari..

    Raspunde la acest comentariu
  7. Lavinia
    Laviniatrimis la 19/8/2014

    Si mi-am mai amintit ceva. Pt DSA e nevoie de o umbreluta, iar in cazul coarctatie de aorta tratarea se realizeaza prin dilatare cu stent, dar ma repet du te la dansii la consult. Ei te pot lamuri cel mai bine :) Numai bine!

    Raspunde la acest comentariu
  8. Lavinia
    Laviniatrimis la 19/8/2014

    Alina, problema puiului tau nu este aceeasi cu cea a puiului meu, insa acesti doctori foarte competenti rezolva si probleme de coarctatie de aorta (al meu era diagnosticat cu DSA). In ziua in care a avut loc interventia, am intalnit si ceva asemanator cu cazul tau, deci se poate. Eu iti pot spune lucruri putine pe domeniul medical insa consider ca un consult la dansii ar fi cel mai sanatos, sa vezi daca se poate trata minim invaziv sau nu... Iti doresc muuuulta bafta. Sunt alaturi de tine cu ce se poate. Daca mai ai nelamuriri, poti sa ma intrebi aici. Si astept, bineinteles, un semn de la tine sa imi povestesti cum se desfasoara lucrurile.

    Raspunde la acest comentariu
  9. alina nita
    alina nitatrimis la 12/8/2014

    Multumesc din suflet pentru incurajari ,copilul tau a avut ca diagnostic coarctatie de aorta?

    Raspunde la acest comentariu
  10. Lavinia
    Laviniatrimis la 10/8/2014

    Fetelor, toate care avem puii cu aceste probleme cred ca trecem prin aceleasi etape, singura deosebire fiind durata in care stai sub stres pana cand intalnesti oamenii potriviti sa te ajute. Tot asa prin recomandari am ajuns la dr. Alin Nicolescu spre exemplu, un doctor foarte renumit, caruia nu ii contesta nimeni cunostintele in domeniu, insa pe mine m a dezamagit. Nu vreau sa spun mai multe, nu vreau sa supar sau sa jignesc. Sunt aici sa va spun solutia optima...am auzit de medicina interventionala si cand am aflat ca se poate face si pentru malformatii cardiace am fost foarte multumita si am inceput cautarile. Fiind o tehnica ft noua la noi in tara e foarte important unde faci aceasta interventie. Pentru inceput auzisem de dl. dr. Dan Deleanu ca fiind un superspecialist.M am interesat unde il gasesc si am facut o programare. Zilele mele erau mai senine stiind ca puiul meu nu va fi taiat si traumatizat cu cicatrici toata viata. Mi am pus toata speranta in acest om, dar cand am ajuns acolo am gasit o armata de oameni care toti erau acolo sa ne ajute sa ne raspunda la intrebari. Primul contact a fost cu dna. dr. Silvia Iancovici pentru ecografii: o femeie frumoasa, calda si cu foarte multa rabdare sa ne explice tot sa ne arate ce vede ea pe acele ecografii. Diagnosticul a fost de DSA cu o alta marime decat cea gasita de dr. Nicolescu...dansa ne a inmanat CD urile cu tot ce s a intamplat in cabinet si evident un dosar scris. Apoi a venit ziua interventiei...cu multe emotii ne am indreptat spre locatie. Acolo totul era pregatit, ei ne asteptau...am intrat cu dl dr. Dan Deleanu in cabinet sa mai verifice si dansul tot inainte de interventie. interventia a fost realizata de Dr. DAn Deleanu si prof, Vasilos Thanopoulos, un doctor cu foarte multaa experienta din Grecia. Au urmat aproximativ 2 ore de emotii si stres, insa vazand ca totul a decurs in mod normal ne am linistit. Copila si a revenit foarte repede, iar urmatoarea zi am plecat acasa. De atunci ne intalnim cu dansii pentru control. Fata se simte foarte bine nici nu si a dat seama prin ce a trecut, a acuzat mici dureri la locul punctie dupa interventie dar in rest nimic. Sunt foarte fericita ca am putut sa i ofer copilului meu aceasta sansa si le multumesc acestor oameni minunati care salveaza vieti si le repara, zi dupa zi. Pana la urma s a dovedit a fi o poveste cu un final fericit. Va indemn si pe voi sa incercati un consult la dr. Silvia Iancovici iar apoi veti lua o decizie. Multa bafta si sper ca v am mai transmis un gram de incredere zambet

    Raspunde la acest comentariu
  11. alina nita
    alina nitatrimis la 5/8/2014

    Buna,credeti ca ma poate ajuta cineva cu un sfat? Baiatul meu are12 ani si e diagnosticat cu coarctatie larga de aorta,insuficienta tricuspidiana gr 2,de 5 ani am doar niste bilete de spital ,dna doctor spune ca e in regula. Poate imi da cineva un sfat sau un parinte cu aceasi problema a putut rezolva .Va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  12. Sonia
    Soniatrimis la 31/7/2014

    Si eu am o fetita in varsta de 4 anisori care are malformatie cardiaca, mai exact DSV de 7mm. Cu toate ca am citit mult si cunosc toate variantele de tratement, ma rog operatii sau interventii, ca orice parinte sunt foarte ingrijorata pentru soarta copilului meu si riscurile care le implica orice interventie de genul acesta. Imi este foarte greu sa iau o decizie...vad ca tot mai multi parinti aleg varianta minim invaziva. Cum se desfasoara perioada post operatorie? Poate sa ma ajute cineva cu detalii?

    Raspunde la acest comentariu
  13. VSim
    VSimtrimis la 29/7/2014

    Poate nu sunteti din Bucuresti, insa sanatatea copiilor vostri e mai presus de o distanta... va recomand cu caldura o vizita la dl. dr. Dan Deleanu. Este doctorul care va poate spune exact cu ce probleme va confruntati si va poate ajuta in caz de nevoie prin interventie minim invaziva, fara sa ajungeti la operatii pe cord deschis. Spun asta pentru ca am trait-o pe pielea mea...cu fetita mea diagnosticata de la nastere cu DSA. Am asteptat o minune dumnezeiasca, sa se inchida, insa nu a fost sa fie... Informandu-ne despre tehnicile utilizate in afara tarii am gasit un doctor in Grecia care realizeaza aceste interventii si la noi in tara alaturi de dr. Dan Deleanu. Atunci am zis clar ca aici vreau sa imi tratez fetita. Le multumesc din suflet pentru binele pe care ni l-au facut noua si copilului. Am o fetita minunata care s-a refacut foarte repede si acum se joaca linistita cu alti copii. Mergeti cu incredere la un consult, iar apoi ei va vor sfatui cel mai bine cu ce e de facut. Cu privire la interventie sa nu fiti speriati, fetita mea a stat in interventie 2 ore, iar la 24 de ore am putut merge acasa :) Sunt cea mai fericita mama din acel moment!

    Raspunde la acest comentariu
  14. Olga
    Olgatrimis la 24/7/2014

    Buna Natalia, intr-adevar operatia minim invaziva este o descoperire revolutionara ce minimalizeaza riscurile si ofera confort pacientului. Acest tip de interventie se poate realiza pacientilor cu varste cuprinse intre cateva luni de la nastere( sa zicem 3 luni) pana la oameni in varsta. Baiatul tau la 13 ani se incadreaza perfect pentru realizarea unei interventii. Important este sa alegi foarte bine locul si oamenii care vor efectua aceasta interventie deoarece nu e ceva cu ce doctorii sunt obisnuiti. Aceasta tehnica e utilizata in Romania de prin 2011, insa doctorii interventionisti care fac asta au sau ar trebui sa aiba studii inafara tarii, de asta trebuie sa fii foarte atenta cand alegi.

    Raspunde la acest comentariu
  15. Natalia
    Nataliatrimis la 17/7/2014

    buna. Baiatul meu are 13 ani si i s-a gasit DSV de 43mm. Doctorul care a gasit aceasta problema ne-a spus ca necesita interventie chirurgicala pe cord deschis insa eu nu as vrea sa il supun la asemenea trauma avand in vedere ca e maricel si va constientiza totul. Mai mult de atat durerile postoperatorii am inteles ca sunt ft mari si recuperarea foarte lunga, As dori sa ma ajutati cu informatii despre interventia minim-invaziva, inprimul rand daca la aceasta varsta se mai poate face pt ca am citit pe diverse forumuri cum ca aceasta interventie e facuta bebelusilor. Multumesc

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: