Cum s-au imbolnavit ambii mei copii cu rotavirus - povestea Ancai

Cum s-au imbolnavit ambii mei copii cu rotavirus - povestea Ancai

Cum s-au imbolnavit ambii mei copii cu rotavirus - povestea Ancai

Anca are doi copii, un baietel si o fetita, care intotdeauna au fost sanatosi, rezistenti si plini de viata. Oricat de zdraveni ii stia, unul dintre ei tot s-a imbolnavit de rotavirus si la cateva ore dupa, l-a contaminat si pe celalalt.

Cum s-au imbolnavit ambii mei copii cu rotavirus - povestea Ancai

Anca are doi copii, un baietel si o fetita, care intotdeauna au fost sanatosi, rezistenti si plini de viata. Oricat de zdraveni ii stia, unul dintre ei tot s-a imbolnavit de rotavirus si la cateva ore dupa, l-a contaminat si pe celalalt. I-ar fi protejat, dar nu stia cum si nici ca e un virus foarte contagios. Anca s-a speriat teribil cand i-a vazut ca deodata erau foarte lipsiti de vlaga si a fugit la spital cu amandoi imediat, unde a aflat ca trebuie sa se interneze alaturi de ei câteva zile. Isi aminteste cum s-a chinuit sa tina nemiscate perfuziile, care erau legate de cele doua patuturi si ca a fost singura experienta deosebita cu o boala, prin care au trecut copiii ei.

Infecția cu rotavirus este o afecțiune intestinală cauzată de un virus care afectează în principal copiii mici. Rotavirusul este una dintre cele mai frecvente cauze de gastroenterită severă la copii, determinând simptome precum diaree severă, vărsături, febră și deshidratare. Este transmis prin contactul cu picături respiratorii sau prin contact direct cu persoane infectate sau obiecte contaminate. Infecția cu rotavirus poate fi periculoasă, mai ales pentru copiii foarte mici sau pentru cei cu un sistem imunitar slăbit. Vaccinul împotriva rotavirusului este disponibil și este recomandat pentru prevenirea acestei infecții la copii - sursa: Desprecopii.com

Testimonialele au fost realizate in cadrul campaniei Societatii Romane de Pediatrie,  Sa protejam impreuna copilaria.

► Citeste in continuare Infecția cu ROTAVIRUS la bebeluși: simtome, prevenire și tratament - sfatul medicului

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII