Tratamente naturale pentru PMS

Tratamente naturale pentru PMS

Tratamente naturale pentru PMS

  • Femeile trec prin etape unice hormonale pe parcursul vietii, care le afecteaza in mod dramatic vietile, relatiile si organismele. Pubertatea si menstruatia, sarcina, maternitatea, menopauza cat si sfarsitul menstruatiei sunt faze distinct pronuntate si hormonale.

Femeile trec prin etape unice hormonale pe parcursul vietii, care le afecteaza in mod dramatic vietile, relatiile si organismele. Pubertatea si menstruatia, sarcina, maternitatea, menopauza cat si sfarsitul menstruatiei sunt faze distinct pronuntate si hormonale. Industria farmaceutica ofera o gama larga de medicamente pentru fiecare, dar un grup de studii in curs de dezvoltare sugereaza ca suplimentele nutritive ofera alternative sigure, ieftine si naturale la aceste probleme.

PMS - Sindromul premenstrual
PMS afecteaza 30%-40% din femeile cu menstruatie, cu simptome mai pronuntate in jurul varstei de 30-40 de ani. Simptomele comune includ depresie, iritabilitate, anxietate, oboseala, balonare, retentie de apa, sensibilitate la sani si pofte alimentare.
 
Cel mai frecvent, aceste simptome apar in a doua jumatate a ciclului menstrual, atunci cand nivelurile de estrogen si prolactina sunt ridicate. Tratamentul este de multe ori indreptat spre scaderea nivelului de estrogen, in echilibru cu progesteronul circulant.

Dieta si stilul de viata pot influenta foarte mult simptomele PMS. A fost bine demonstrat ca femeile care fac exercitii fizice in mod regulat, consuma alcool si cofeina in cantitati limitate, mananca legume, fructe si peste (cu acizi grasi omega 3), sunt mai putin susceptibile in a suferi de simptome grave PMS.

Suplimentele nutritive, cum ar fi B6 (piridoxina), magneziu, calciu si vitamina E, ajuta la diminuarea simptomelor PMS.
 
B6 promoveaza nivelurile sanatoase ale neurotransmitatorilor si endorfinele, care pot reduce sensibilitatea sanilor, iritabilitatea si retentia de apa. Magneziul a fost legat de reducerea nervozitatii si sensibilitatii la sani.

Calciul poate imbunatati starea de spirit si reduce retentia de apa. Studiile arata ca vitamina E este utila in reducerea simptomelor, cum ar fi poftele, depresia, anxietatea, lipsa de energie si oboseala.

Menopauza
Menopauza apare, de obicei la varste cuprinse intre 40 si 55 de ani. Se poate intampla brusc, la orice varsta, ca urmare a indepartarii chirurgicale a ovarelor. Instalarea menopauzei este insotita de simptome neplacute ca urmare a dezechilibrului hormonal.
 
Doua treimi din femeile americane sufera de bufeuri, mai ales in primii doi ani de la debutul menopauzei. In plus, ele pot experimenta transpiratii nocturne, insomnie, uscaciune vaginala si modificari ale dispozitiei. Dupa menopauza, femeile sunt la un risc crescut de boli de inima si osteoporoza.

Terapia de substitutie hormonala (TSH) a fost in mod traditional un tratament la alegere pentru cele mai multe femei, pentru ameliorarea simptomelor menopauzei.
 
Initial, terapia de substitutie hormonala a fost universal adoptata pana cand s-a descoperit ca a crescut de patru ori sansele de a avea cancer uterin. Ulterior, progesteronul a fost adaugat in estrogen pentru a reduce riscul de cancer.

Combinatia de estrogen / progesteron amelioreaza bufeurile si reduce riscul de osteoporoza. Efectul asupra riscului de boli de inima a fost mai putin clar, si American Heart Association a emis o declaratie in 2001, care a spus ca nu ar trebui sa fie utilizat de femeile cu boli de inima existente, deoarece poate creste de fapt, riscul de atac de cord si accident vascular cerebral.
 
Apoi, o constatare uimitoare a fost anuntata in anul 2002 in care Initiativa de studiu a Sanatatii Femeii a TSH a fost oprita brusc din cauza unui risc crescut de cancer mamar, accident vascular cerebral, cheaguri de sange si atacuri de cord.
 
Din cauza riscurilor si a efectelor adverse ale HRT, multe femei au ales abordari alternative pentru a face fata simptomelor de menopauza, inclusiv schimbari in dieta, exercitii fizice si suplimente nutritive. Pentru multe femei, adaugarea de soia in dieta sau suplimente de soia, ar putea oferi ameliorarea simptomelor. Un studiu recent a constatat o legatura intre consumul de soia si bufeuri.
 
Soia poate oferi beneficii pe termen lung, protejand impotriva pierderii osoase si oferind protectie cardiovasculara. Soia contine fitoestrogeni, care pot fi gasiti si in leguminoase si alimente care contin Lignan, cum ar fi cereale si grane.

Acizii grasi Omega 3 ajuta, de asemenea la atenuarea simptomelor, cum ar fi pielea uscata si asigurarea pe termen lung a efectelor cardiovasculare. Surse ale acestor uleiuri omega 3 sunt somonul, macroul, tonul si sardinele.
 
Suplimente nutritive, cum ar fi acidul folic si vitaminele B, impreuna cu calciul si vitamina D, ofera beneficii pe termen lung la femeile aflate la menopauza.
 
Black Cohosh (Cimicifuga)este o planta ce contine fitoestrogen, care a fost demonstrat ca reduce simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile de caldura, uscaciunea vaginala, transpiratiie nocturne si anxietate.

 Mai cititi:

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei

Ginecologie
Infectiile sistemului urinar
Cistita
Cancerul de san - lucruri de stiut
Cervicita
Candidoza vaginala
Ce sunt secretiile vaginale? specialistul raspunde
Anexita
Boala inflamatorie pelviana
Recuperarea dupa un avort
Cum se trateaza medicamentos Endometrioza
Cum se trateaza chirurgical Endometrioza
Testul Papanicolau
Totul despre Endometrioza
10 Secretele de ginecologie pe care ati vrea sa le stiti

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Terapii naturiste
    Terapii naturistetrimis la 4/7/2012

    Tratament natural pentru SINDROMUL PREMENSTRUAL- Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa, regleaza statusul hormonal la femeie si astfel manifestarile din sindromul premenstrual).- Vital Woman (1-1-0 dupa masa, normalizeaza sinteza de hormoni sexuali feminini; e recomandat la femeile dupa 23 de ani).- White Willow (1-1-1 dupa masa, reduce durerea si inflamatia uterului si ovarelor dinaintea menstruatiei, in acest fel combatand crampele si spasmele premestruale).- Rhodiolin (1-0-1, dupa masa, aduce o stare de buna dispozitie si relaxare in corp, ce permite derularea unei menstruatii normale).

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII