Anexita

Anexita

Anexita

  • Anexita este o boala inflamatorie pelviana care afecteaza patru din cinci femei active din punct de vedere sexual. Se manifesta prin senzartie de tensiune si de arsura locala, durere acuta, febra, tulburari urinare sau tulburari legate de menstruatie.
    In cazul unei anexite, amanarea vizitei la ginecolog poate avea rezultate dramatice pentru fertilitatea si sanatatea femeii.

Ce este anexita ?

Anexita este o boala inflamatorie pelviana care afecteaza patru din cinci femei active din punct de vedere sexual. Se manifesta prin senzartie de tensiune si de arsura locala, durere acuta, febra, tulburari urinare sau tulburari legate de menstruatie.
In cazul unei anexite, amanarea vizitei la ginecolog poate avea rezultate dramatice pentru fertilitatea si sanatatea femeii.

Cauzele anexitei

In multe cazuri, tinerele uita ca prezervativul nu este doar un mijloc de contraceptie, ci si unul foarte important si efectiv de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

In prezent, cele mai multe boli inflamatorii pelviene sunt cauzate de germeni noi de tipul chlamdia: garnerella, richetii, ureaplasma, microplasma - care sunt greu de depistat si mult mai greu de tratat deorece sunt rezistenti la medicamente si au urmari periculoase pentru tinerele femei.

Multe femei care au anexita prefera sa se trateze singure vreme indelungata, cu medicamente cumparate fara avizul medicului. Medicii de la Supereva va avertizeaza ca amanarea vizitei la specialist poate avea rezultate dramatice pentru fertilitatea si sanatatea femeilor.

Complicatiile anexitei

O boala inflamatorie pelviana tratata incorect sau incomplet, poate duce la aderente de pelvis si la stenoze de trompa uterina. In acest caz exista riscul ca pacienta sa nu mai ramana insarcinata - dar si posibilitatea aparitiei unei sarcini extrauterine.

Daca se cronicizeaza, boala devine mult mai greu de tratat si poate genera complicatii. In plus, tratamentul trebuie urmat si de catre partener.

Acutizarea bolii, absecele pelviene, peritonita si instalarea fertilitatii sunt pericole care pot fi evitate daca pacientele respecta recomandarile ginecologilor: repaosul la pat timp de o saptamana, tratamentul cu antibiocite si cu medicamente antiinflamatorii.

In prezent, afectiunile generate de microbii cu transmitere sexuala sunt deseori descoperite de medici la controalele de rutina

Atentie

Contactele sexuale neprotejate cu prezervativ, mai ales in cazul in care partenerul este nou - trebuie evitate.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 Dragoste si sex >>

Output "
"

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. andreea
    andreeatrimis la 21/6/2010

    si eu din pacate am anexita ce este de facut?....va rog astept un raspuns

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII