Beneficiile melasei
- Melasa prevede carbohidrati asimilati, o crestere a energiei si fier. Melasa a fost importata in Statele Unite din Insulele Caraibe, inca din timpul colonistilor. De fapt, a fost cel mai popular indulcitor folosit pana in secolul al 19-lea, deoarece a fost mult mai accesibila decat zaharul rafinat, care a fost foarte scump la acea vreme
Melasa prevede carbohidrati asimilati, o crestere a energiei si fier. Melasa a fost importata in Statele Unite din Insulele Caraibe, inca din timpul colonistilor. De fapt, a fost cel mai popular indulcitor folosit pana in secolul al 19-lea, deoarece a fost mult mai accesibila decat zaharul rafinat, care a fost foarte scump la acea vreme.
Cum se face melasa?
Nuielele de zahar sunt recoltate iar masinile sunt folosite pentru a presa sucul din trestia de zahar. Radacinile trestiei de zahar ajung 15 de metri adancime si variaza de la 6,5 la 19 metri. Acest suc se fierbe, apoi se toarna in masini centrifuge pentru a extrage cristale de zahar lichid.
Melasa a castigat in popularitate in mijlocul secolului 20, odata cu aparitia miscarii produselor alimentare de sanatate. Astazi, cei mai mari producatori de melasa sunt India, Brazilia, Taiwan, Thailanda, Filipine si Statele Unite ale Americii.
Pe langa furnizarea carbohidratilor asimilati rapid, melasa poate creste energia, ajuta la refacerea nivelurilor de fier, in special pentru femeile aflate la menstruatie. Fierul este o componenta integranta a hemoglobinei, care transporta oxigenul de la plamani la toate celulele corpului, si este, de asemenea, o parte din sistemele enzimatice cheie pentru producerea de energie si metabolism. Daca esti gravida sau alaptezi, nevoile tale de fier sunt mari. Copiii si adolescentii in crestere, de asemenea, au nevoie de supplimenet de fier.
Melasa ar trebui sa fie stocata intr-un recipient inchis etans in frigider sau intr-un loc rece, uscat. Recipientele inchise, pot fi pastrate timp de aproximativ un an, in timp ce recipientele deschise p timp de aproximativ sase luni.
Beneficiile melasei
Melasa este un indulcitor bun pentru noi. Spre deosebire de zaharul alb rafinat si siropul de porumb, care sunt deposedate de aproape toate substantele nutritive, cu exceptia carbohidratilor simpli, sau indulcitorii artificiali, cum ar fi zaharina sau aspartam, care nu numai ca nu ofera elemente nutritive utile, dar a fost demonstrat ca provoaca probleme de sanatate la persoanele sensibile, melasa este un indulcitor sanatos care contine cantitati semnificative de diverse minerale.
Cateva idei rapide de servire a melasei
- Adauga
melasa in fasole pentru un gust robust
- Melasa da un gust minunat
distinctiv prajiturilor si dulciurilor in genral
- Unge carnea de pui
sau de curcan cu melasa pentru o culoare si un gust bogat
- melasa
poate inlocui zaharul cu succes
Forumuri recomandate la Supereva
Despre sanatatea familiei mai cititi
Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)
- Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
- Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani
- 10 aditivi alimentari care trebuie evitati
- Sapunul poate afecta sanatatea copiilor?!
- Copiii, victimele poluarii mediului
- Efectele directe ale poluarii mediului asupra sanatatii
- Despre parabeni si controversele despre parabeni
- Creierul copiilor este cel mai afectat de metale si pesticide
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII