Asteptam cu emotii marea intalnire

Asteptam cu emotii marea intalnire

Asteptam cu emotii marea intalnire

  • Acum 8 ani cand ne-am casatorit eream 2 copii plini de iluzii si planuri de viitor, nu ne doream inca un copil vroiam sa imi termin si eu studiile (facultatea), vroiam sa ne mai maturizam, sa vedem lumea, sa avansam in cariera si abia apoi sa avem un copil.
Acum 8 ani cand ne-am casatorit eream 2 copii plini de iluzii si planuri de viitor, nu ne doream inca un copil vroiam sa imi termin si eu studiile (facultatea), vroiam sa ne mai maturizam, sa vedem lumea, sa avansam in cariera si abia apoi sa avem un copil. Eu aveam un program zilnic draconic, lucram, mergeam zilnic la scoala, plecam dimineata la 7 si veneam seara la 21, aveam ocupate 6 zile din 7.
 
Pentru ca nu era momentul pt bebe am mers la doctor pentru anticonceptionale. Dupa aproximativ 2 ani de la casatorie am terminat facultatea si m-am inscris la masterat dar in acelasi timp am renuntat la AC, am hotarat de comun acord ca este momentul pt bebe.

Am mers din nou la medic pt un control de rutina; in urma unui simplu control (nu ecografie) mi s-a spus ca am uter infantil si ovare polichistice si ca o sa fie greu sa am un copil. Am plans mult si nu intelegeam de ce mi se intampla mie, nu fusesem niciodata gravida sau bolnava.

Verisoara mea m-a convins sa merg la un alt medic si asa am ajuns la dr ion la giulesti. Aici mi s-a spus ca sunt perfect sanatoasa si ca mai intai ar trebui sa isi faca analizele sotul si abia apoi sa mai fac eu o histerosalpingografie, zis si facut. Ii spun sotului, el nu si nu ca in familia lui nu exista cazuri (nici la mine nu existau) am hotarat sa cer ajutorul soacrei care in loc sa ne ajute ii spune baiatului sa schimbam medicul ca stie ea ce sanatos este el; in fine, fac eu HSG, trompele erau permeabile.

Dupa inca 5 luni de rugaminti face si sotul spermograma. Diagnosticul a cazut ca un trasnet: azoospermie. Au urmat luni de negare in care s-a indepartat de mine, s-a inchis in el. Am reusit intr-un final sa-l conving sa repete spermograma la giulesti, de data asta diagnosticul a fost oligoastenoteratospermie, aproape de azoo. In urma analizelor dr ion ne-a trimis la doctorita Moisa care poate fi numita oricum numai OM NU. Cred ca avea o placere bolnavicioasa ca la fiecare intalnire sa ma faca sa plang. De fiecare data, indiferent ca analizele ii ieseau mai bune ea tot la donator ne trimetea.

Va recomandam sa mai cititi si:

Dupa un an (cred ca am fost masochisti ca am rezistat un an) am hotarat sa schimbam medicul si asa am ajuns la polisano sibiu. Acolo am inteles intr-adevar care ne sunt sansele FIV cu ICSI si eventual cu biopsie testiculara ne-au dat o lista de analize pt FIV pt amandoi toate bune si frumoase numai ca sotul (eu nu) a fost depistat cu hepatita B cronica. De la polisano ne-au spus ca putem face fiv, dar ca nu ne vor pastra embrionii pt ca sotul are hep. Timp cateva luni am mers la Matei Bals pt analize pt dosarul de interferon.

Am hotarat sa mergem la o clinica sau spital unde sa ne pastreze embrionii si asa am ajuns la clinica dr Tutunaru. Aici ni sa recomandat sa fac o operatie laparoscopic si histeroscopie. Eu nu intelegam de ce aveam analize bune, doar durereri mari la CM si totusi am hotarat sa merg pe mana dr si bine am facut. Diagnosticul chist endometriozic pe un ovar si leziuni endometriozice pe fundul de sac duglas.

Am facut 3 luni diphirelie si apoi dupa alte 3 luni de menopauza am inceput procedura de fiv cu icsi am facut hiperstimulare am avut peste 30 de foliculi din care au rezultat 19 ovule i-au gasit si sotului 12.

In ziua embriotrasferului am avut 9 embrioni, am transferat 3 si am pastrat 6; s-au prins 2 dar din nefericire unul a incetat in eveolutie si uite asa dupa aproape 6 ani de incercari am ajuns gravida in 35 de sapt sarcina. A fost foarte usoara (pana acum) nu greturi nu alte probleme

Asteptam cu emotii marea intalnire cu bebe Matei.

Cititi povestea si pe forumul desprecopii.com la acest topic: Fertilizarea in vitro - povesti de succes!

autor: membru Desprecopii.com jessamine, Toate drepturile rezervate (c) 2012

Interesant de citit in continuare:

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

  Mai cititi despre fertilitate si infertilitate 

Despre sex si relatia cu partenerul dvs mai cititi:

 Forum recomandat

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Despre Conceperea unui copil sanatos:

Comunitate, Forumuri recomandate

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre psihiologia copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mada
    Madatrimis la 17/8/2017

    Si sotul meu a fost diagnosticat cu azoospermie. Ne dorim copii foarte mult.este aproape un an de cand am aflat diagnsticul.acum incercam sa merg in ungaria sa vedem daca se poate face ceva

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII