Silueta dupa naștere: cum și cand putem să o recăpătăm în mod realist

Silueta dupa nastere -  cum si cand putem sa o recapatam

Silueta dupa naștere: cum și cand putem să o recăpătăm în mod realist

Cum pot reveni la kilogramele dinaintea sarcinii?  - se intreba tinerele mamici dupa nasterea bebelusului? Revenirea la formele de dinainte de sarcina este ceea ce asteapta proaspetele mamici cu multa nerabdare. Dar pentru asta e nevoie de rabdare. Nu uita ca ti-au trebuit aproape 40 de saptamani pentru a lua in greutate pe timpul sarcinii,de aceea va fi nevoie de ceva timp si pentru a pierde acest surplus de greutate. Nu te pregati ca imediat dupa nastere sa sari in perechea favorita de jeans.

Iată când poți incepe primele exerciții fizice și câteva sfaturi care te vor ajuta să iți îndeplinești planul - in mod realist.

- veti citi:
Cum pot reveni la kilogramele dinaintea sarcinii?
La 6 saptamani dupa nastere poti incepe un program de exercitii fizice
Ai nevoie de rabdare
Gata cu burtica de sarcina: 321 start pentru sport si nutritie
Despre revenirea la silueta anterioara sarcinii
Abdomen plat: 4 metode care functioneaza:
Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca:

Cum pot reveni la kilogramele dinaintea sarcinii?

Cum pot reveni la kilogramele dinaintea sarcinii?  - se intreba tinerele mamici dupa nasterea bebelusului? Revenirea la formele de dinainte de sarcina este ceea ce asteapta proaspetele mamici cu multa nerabdare. Dar pentru asta e nevoie de rabdare. Nu uita ca ti-au trebuit aproape 40 de saptamani pentru a lua in greutate pe timpul sarcinii,de aceea va fi nevoie de ceva timp si pentru a pierde acest surplus de greutate.Nu te pregati ca imediat dupa nastere sa sari in perechea favorita de jeans.

La 6 saptamani dupa nastere poti incepe un program de exercitii fizice

In aceasta perioada vei avea foarte mare nevoie de energie pentru a te reface,de aceea un program de exercitii fizice trebuie facut cu mare grija si in nici un caz nu trebuie inceput inainte de primul control post-partum(dupa nastere) -in general dupa 6 saptamani de la nastere. (cand bebelusul are 6 saptamani)

Totusi,daca ai nascut natural, poti incerca cateva miscari care sa solicite muschii abdominali si cei pelvieni chiar a doua zi dupa nastere. Aceasta va ajuta foarte mult si la retragerea uterului.

In primele 6 saptamani te poti plimba zilnic, timp de o ora pentru a activa circulatia sangelui si sa faci cateva miscari simple.In timp ce mergi ,tine-ti spatele drept si lasa-ti mainile pe langa corp. Fa incalzirea timp de 5-10 minute:alearga pe loc,roteste-ti umerii si apoi bratele inainte si inapoi de cateva ori.

Dupa ce primesti acordul doctorului, poti incepe un program complet de exercitii.Incepe prin plimbari lungi timp de 50-60 de minute de 4-5 ori pe saptamana. Bineinteles,il poti lua si pe bebe cu tine in carucior.
Cu un nou-nascut pin preajma, poate fi greu sa-ti gasesti timp pentru exercitii, dar nu imposibil, daca faci din asta o prioritate.

Incearca sa imparti un program de exercitii de 30 de minute in trei parti de cate 10 minute pe parcursul unei zile,in cazul in care nu ai suficient timp. Si asigura-te ca exercitiile iti fac placere, astfel incat programul sa nu devina o corvoada.

Daca nu iti permiti sa te duci la o sala, iti poti cumpara o caseta video sau poti urmari un program de aerobic la televizor(ai grija ca miscarile sa nu fie prea complicate sau sa te suprasolicite).
Inainte de a incepe sa exersezi,asigura-te ca bebe este bine infipt in scaunelul lui sau in patut si nu exista nici un pericol. Indeparteaza orice obiect care i-ar putea face rau sau ar putea fi inghitit.

Ai nevoie de rabdare

Ai foarte multa rabdare. Mai devreme sau mai tarziu vei reveni la forma ta obisnuita.Nu dispera si tine minte cateva lucruri foarte importante:

Sa te cantaresti doar o data pe saptamana pentru a evita sa crezi ca slabesti prea putin si prea incet.

Imediat ce primesti acordul doctorului,poti incepe un program de aerobic.Exercitiile ce solicita mai multe grupe de muschi (inotul,mersul pe bicicleta,joggingul)si maresc ritmul cardiac nu sunt recomandate.

Incepe sa exersezi progresiv,crescand intensitatea si durata exercitiilor in timp.Daca vei exersa prea curand si prea mult imediat dupa nastere,secretiile vaginale(lohiile) pot fi abundente sau sa-si schimbe culoarea (roz)-semn ca trebuie sa micsorezi ritmul.

Daca alaptezi, exerseaza dupa ce-ti golesti sanii. Pentru confortul tau, poarta un sutien de sustinere.

Nu incepe o cura de slabire acum,pentru ca nu este momentul potrivit. Daca alaptezi ai nevoie de 500 de calorii pe zi in plus fata de cat aveai nevoie inainte de a ramane insarcinata si inca 65 de grame de proteine.

Desi, in primele luni dupa nastere producerea laptelui se face din provizia de grasimi acumulate in timpul sarcinii,daca nu te vei hrani corect te vei simti obosita si fara vlaga.

Tot ce ai nevoie acum este rabdarea,caci va trebui ceva timp pana sa-ti regasesti forma de dinainte de sarcina.

Ad-Extra3:

Gata cu burtica de sarcina: 321 start pentru sport si nutritie

Burtica dupa sarcina si kilogramele in plus sunt o urma pe care mamicile proaspete vor sa o indeparteze cat mai repede.

Ramona Braganza, un trainer de fitness de la Hollywood, este creatoarea programului  321, gata cu burtica de sarcina!. Planul ei a castigat popularitate datorita sustinerii pe care i-au acordat-o multe celebritati de la Hollywood - planul il gasesti aici.

 Despre revenirea la silueta anterioara sarcinii, cititi :

Cum si cand ne recapatam silueta 
Tinerele mamici, silueta si vedetele
La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice?

Abdomen plat: 4 metode care functioneaza:

Dieta de 7 zile pentru un abdomen plat
Secretul pentru a pierde in greutatate si legatura cu Eu-ul ascuns din spatele oglinzii
Masajul remodeleaza abdomenul proaspetelor mamici
10 activitati pentru un abdomen plat

Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: redactor AZ - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 32:

  1. Diana
    Dianatrimis la 17/9/2012

    Fetelor pe mine azi ma externeaza din spital am nascut prin cezariana o fetita minunata de 3 .600, nu va faceti griji de silueta si oferiti copilului d tot ce e mai bun in timpul sarcinii dativa cu multa crema p burtica de cate ori este nevoie eu am folosit ulei d argan este ft bun. Si eu am fost stresata cu silueta da este o prostie corpul sufera deformari 9 luni nu? Deci atat ne trebuie sa revenim la normal oricum cand iti ti copilu in brate numai conteaza nimica:) nu va fie frica ca trece repede siMerita tot efortu din lume va puuup si succes

    Raspunde la acest comentariu
  2. mirela
    mirelatrimis la 23/2/2012

    la cat timp se baga ceaiul la bebelusi ?si ce cantitate are voie?

    Raspunde la acest comentariu
  3. LILI
    LILItrimis la 17/2/2012

    eu am nascut, am luat 22 de kg, dupa nestere a 2 a zi am dat jos 10, in tp sarcini in fiecare seara m am masat cu ulei de masline ( ulei original, facut in italia la o ferma, nu cel de pe piata, care a suferit transformari ), dupa nastere tot mi au aparut vergeturi, inca ma mai masez cu ulei de masline. asa ca indiferent cu ce crema te masezi vergeturile apar, datorita bebelusului care creste in burtik noastra si care forteaza pielea, iar celulita datorita lipsei de miscare, a dietei.....asa ca curaj, merita orice schimbare corporala pt un ingeras. va pup si curaj

    Raspunde la acest comentariu
  4. crina
    crinatrimis la 9/12/2011

    eu sant insarcinata in luna a saptea si knd am ramas gravida aveam pana in 60kg akum am 70kg....si sunt totusi u n pic...ce zic un pic,k sunt un picut mai mult speriata de cat ma voi ingrasa,mi se spune ki normal sa te ingrasi in timpul sarcini si esi mai si normal sa te ingrasi mai mult in ultimile 2luni de sarcina,de acea am o intrebare cat ma voi mai ingrasa???????????cel putin contez pe cele 10kg care mi see spune si sunt asigurata k le voi da jos obligatori dupa nastere,,,,???nu????

    Raspunde la acest comentariu
  5. stefania
    stefaniatrimis la 1/2/2011

    eu pe timpul nasterii m-am ingrasat 7 kg pe care in dimineata urmatoare dupa nastere nu le mai aveam. deci eram la fel ca inainte sa raman insarcinata.problema mea a venit dupa. fetita mea are 7 luni si eu am 8kg mai mult decat atunci cand am nascut-o. asta da dilema

    Raspunde la acest comentariu
  6. Mariana
    Marianatrimis la 3/6/2010

    Pt vergeturi esti indicat ca pe toata durata sarcinii sa folosesti o crema.Nu stiu daca in Romania sunt dar in USA sunt creme speciale care trebuie folosite pe durata sarcinii pt a nu avea vergeturi.Sunt ffff bune.Eu sunt insarcinata in 38 de sapt si de la 3-4 luni am inceput sa o fol zilnic facand un masaaj in timp ce ma uitam la tv sau ori de cate ori imi aduceam aminte.Chiar sunt bune.Nu am nici un semn pana in acest moment si nici nu cred ca voi avea.Cred ca conteaza fol oricarei creme care ajuta piele sa devina elastica...

    Raspunde la acest comentariu
  7. adela
    adelatrimis la 28/4/2010

    Eu sunt insarcinata,in opt luni, cu gemeni, si pana acum m-am ingrasat 30 de kilograme.Vergeturile sunt cea mai mare problema pentru ca nu pot fi tratate cu succes decat din faza incipienta,adica proaspete. Etse foarte bun uleiul de masline masat pe locul afectat sau utilizat in masti cu fructe,argila, vitaminele A si E, aplicat de cel putin 3 ori pe saptamana ( nu face rau nici zilnic), iar de 2 ori pe saptamana un gomaj cu o crema sau zat de cafea sau porumb,etc. Pt celulita cea mai eficienta solutie este masajul anticelulitic.

    Raspunde la acest comentariu
  8. corina
    corinatrimis la 7/12/2009

    am 28 de ani si sunt o mamica fericita am doua fetite minunate ,cea mare are 10 ani iar cea mica are 3 luni si jumatate.in timpul sarcinii am acumulat 20kg ,dupa nastere am dat 5kg, in timpul alaptarii am pus la loc cele 5 kg .spuneti mi va rog ce as putea face sa mai pierd din kg in plus .am incercat sa tin o dieta cu lamaie dupa care am observat ca fetita mea a inceput sa se simta rau si era foarte agitata ,

    Raspunde la acest comentariu
  9. paula
    paulatrimis la 25/6/2007

    dragi mamici, nu cred ca trebuie sa tineti cura, eu sunt o persoana predispusa la ingrasare inainte de sarcina aveam 58 kg la 1,70(greutate care ma chinuiam sa o mentin cu dieta permanenta) iar dupa ce am nascut aveam 85 kg. Acum cand fetita mea are 7 luni am deja 59 kg fara sa tin vreo cura.

    Raspunde la acest comentariu
  10. alina
    alina trimis la 2/7/2006

    toata lumea vorbeste ca trebuie sa mananci bine,sa poti alapta!dar nimeni nu spune si ce trebuie sa mananci,sa-ti fie si tie bine,dar si bebelusului.fetita mea are dureri de burtica si doctorita mi-a spus sa mananc numai fiert.nici macar fruste sau salata nu am voie!dar eu nu am vazut nicaieri sa scrie asa ceva!am anscut acum trei saptamani si deja am dat jos 11 kg.ca nu am sa slabesc nu-mi fac probleme.problema este vergeturile oribile care sunt si nu stiu daca vor disparea.sau cand vor disparea?

    Raspunde la acest comentariu
  11. Maria-Cristina Flor
    Maria-Cristina Flortrimis la 16/8/2005

    Dragi mamici, nu fiti disperate,optimismul este cea mai buna cura de slabire!!! eu, cand am ramas insarcinta cu primul copil aveam 52kg, 26ani, 1,64m, acum, am 31ani, 62kg si 2copii superbi: un baietel de 4ani si-o fetita de 1an si 4luni. Cand ii privesc, surplusul de kg mi se pare irelevant. si eu m-am ingrasat f. mult in timpul sarcinilor si am slabit doar dupa ce am incetat alaptatul, pe baietel l-am alaptat pana la 1an, pe fetita 1an si 3luni. Nu tineti cure drastice, mai ales daca alaptati, mancati fructe dimineata, in loc de mic dejun (niciodata fructe, dupa masa!),beti apa plata si mai ales nu combinati alimente nepotrivite. stiti si voi!!! Odihniti-va, plimbati-va copiii,bucurati-va de bucuria lor, nu va lasati prada depresiilor! aveti grija de psihicul vostru, fiti vesele si aveti incredere-n voi!!! e cea mai buna dieta!!!! Numai BINE!!! Cris

    Raspunde la acest comentariu
  12. alexandru lenuta
    alexandru lenutatrimis la 12/8/2005

    am 38 de ani,am nascut o fetita.inainte de nastere aveam 58 de kg la 1,65m iar dupa nastere am ramas cu greutatea de 75kg!alaptez si as dori sa ajung la greutatea initiala va rog sa imi dati un program pentru a slabi shi inacelasi timp sa pot shi sa alaptez!va multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  13. irina emilia
    irina emiliatrimis la 18/7/2005

    Buna la toate mamicile si la toti bebeii!! Eu inainte de sarcina aveam 61-63kg (am o inaltime de 1,73m), inainte de a naste ajunsesem la 91kg, la nastere am dat jos 10kg, iar in urmatoarele 3luni am mai pus 5kg. Acum dupa 4 luni de la nastere am 86kg si sunt DISPERATA, ca nu pot sa slabesc macar 10kg, desi alaptez, ma plimb cel putin o ora pe zi, mananc multe fructe, beau apa plata cu lamaie, evit dulciurile car-mi plac enorm. Va rog dati-mi un sfat, un regim pe care sa-l pot tine, nu mai spun de celulita si vergeturile cu care m-am procopsit, ajutati-ma sa slabesc, va rog mult de tot.

    Raspunde la acest comentariu
  14. TATY
    TATYtrimis la 2/4/2005

    Salut,eu inainte ce sa fiu insarcinata am facut 1 an exercitii pentru abdomen si am avut 55kg inainte de nastere am avut 75kg si acum dupa 1luna de la nastere am 56kg si tot este datorita exercitiilor pentru abdomen care le fac si acum si mult FITNES

    Raspunde la acest comentariu
  15. rodica elena
    rodica elenatrimis la 13/2/2005

    eu m-am ingrasat 20kg.am slabit 7kg in primele 3zile apoi inca 5kg in urmatoarele 12 zile. am alaptat 4 luni si nu am mai slabit deloc.voi tine cura cu supa de varza. chestia cu alaptatul si slabitul cred ca tine de matabolismul fiecaruia.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII