Cand are nevoie un copil de suplimente de vitamine? Sfatul medicului pediatru

Cand are nevoie un copil de suplimente de vitamine? Sfatul medicului pediatru

Cand are nevoie un copil de suplimente de vitamine? Sfatul medicului pediatru

Are nevoie copilul de suplimente de vitamine dacă nu este un mancăcios?

Dacă un copil are o alimentatie completă si echilibrată - conform piramidei alimentare recomandate, copilul nu are nevoie de vitamine suplimentare. Dar daca alimentatia sa nu acopera toate elementele nutritive, este posibil ca, micutul sa creasca si sa se dezvolte normal datorita caloriilor ingerate. Insa,  s-ar putea ca echilibrul nutritional de care organismul sau are nevoie sa nu fie realizat. Deci, ce fel de vitamine trebuie sa-I dau copilului meu? Si in ce cantitate?

- despre nevoia de vitamine a copilului, veti citi:
Are nevoie copilul meu de suplimente de vitamine daca este un mancacios?
Ce fel de vitamine trebuie sa-I dau copilului meu?
Ar trebui sa-I dau copilului meu mai mult de o pastila cu multivitamine pe zi daca a avut o perioada proasta in ceea ce priveste alimentatia?
Care este necesarul zilnic de calciu al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?
Care este necesarul zilnic de fier al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?
Care este necesarul zilnic de zinc al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?
Care este necesarul zilnic de vitamina D al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?
Care este necesarul zilnic de vitamina A al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?
Cum imi pot ajuta copilul sa primeasca mai multa vitamina C?
Dictionarul vitaminelor
Tot despre vitamine

Cand copilul nu prea mananca - e nevoie sa ii dam vitamine?

In jurul varstei de 2 anisori, se intampla un lucru nostim atunci cand copilul tau se transforma din bebelus intr-un mic omulet. Devine mult mai pretentios in legatura cu mancarea sa. Cand era bebelus, era fericit sa infulece o mare varietate din hrana care ii era oferita. Micul omulet insa, va incepe sa culeaga cu propriile manute din mancare numai alimentele care ii incap in gurita, avand tendinta sa transforme masuta intr-un camp de bataie, asta pentru a-si manifesta independenta. Deci, ce se va intampla in final?

Nu va mai manca o varietate mare de alimente sau va evita anumite alimente care nu-I plac. Daca va regasiti copilul in tabloul descris mai sus, probabil ca acesta are nevoie de suplimente de vitamine. 

Are nevoie copilul meu de suplimente de vitamine daca este un mancacios?

Este posibil ca, copilul dvs. sa creasca si sa se dezvolte datorita caloriilor ingerate, dar s-ar putea ca echilibrul nutritional de care organismul sau are nevoie sa nu fie realizat.

piramida alimente
foto: Piramida alimentară recomandată

Copilul mananca toate alimentele recomandate pentru o nutritie sanatoasa?

Priviti piramida alimentelor si comparati-o cu alimentatia copilului dvs. Mananca el oare tot ceea ce trebuie din toate categoriile de alimente? Chiar daca refuza sa manance alimentele dintr-o singura categorie, nu-I faceti nici un rau daca ii veti da multivitamine. Astfel, va veti asigura ca primeste tot ceea ce are nevoie, afirma Debby Demory-Luce, dietetician la Departamentul pentru Agricultura si Studii Agricole din SUA si profesor de pediatrie la Colegiul de medicina Baylor.

Copilul dumneavoastra poate creste foarte bine numai pe baza caloriilor din alimente, dar poate ca, numai din acestea, nu-si va asigura necesarul de elemente nutritive de care organismul sau are nevoie.

Administrarea dozei zilnice de multivitamine pentru copii, nu va determina niciodata “supradozarea” unei vitamine anume, chiar daca copilul si-a asigurat necesarul din vitamina respectiva prin intermediul alimentelor consumate in acea zi.

Ad-Extra3:

Ce fel de vitamine trebuie sa-I dau copilului meu?

Orice fel de multivitamine (care se mesteca sau sub forma de siropuri), daca insa copilul dvs. nu are nevoie de unele speciale. De exemplu, daca nu bea lapte sau nu mananca produse lactate, cautati multivitamine cu suplimente de calciu in ele. (Nota: aceste vitamine contin de obicei numai 15-20% din necesarul de calciu zilnic, asa ca, copilul dvs. va trebui sa-si completeze necesarul de calciu din alte surse, cum ar fi sucuri de citrice sau cereale imbogatite cu calciu ).

Atentie:  Cititi cu mare atentie prospectul si asigurati-va ca multivitaminele alese nu contin fier – exceptand cazul in care copilul dvs. este anemic sau medicul v-a recomandat sa-I dati fier. Asta deoarece o supradoza de fier poate fi fatala pentru copilul dvs. Este un mare risc pentru ca multi copii fac confuzie intre vitaminele pentru copii ( cu gust bun si moi) si bomboane, astfel ca se pot servi din acestea de cateva ori pe zi. Asa ca, puneti medicamentele intr-un loc in care ei nu pot avea acces! Medicul dietetician Demory-Luce, mama a doi copii, a invatat aceasta trecand printr-o experienta neplacuta: “ Copilul cel mic, a luat cutia cu multivitamine, I-a deschis capacul, si a mancat 10 pastile inainte sa-mi dau seama. Din fericire, multivitaminele nu contineau fier”. Acum, ea tine pastilele incuiate intr-un dulapior. (Daca mananca prea multe multivitamine fara fier, nu I se intampla nimic rau copilului, dar este de preferat sa indepartati “dusmanul” din calea lui).

Ar trebui sa-I dau copilului meu mai mult de o pastila cu multivitamine pe zi daca a avut o perioada proasta in ceea ce priveste alimentatia?

Nu! Nu exista nici un motiv sa-I mariti doza zilnica recomandata ( de obicei, o pastiluta pe zi). Aceasta doza asigura necesarul de 100% pentru multe din vitaminele si mineralele de care are nevoie. Unii oameni cred ca  “putin” este bun, dar “mult” este grozav, spune Demory-Luce. Este un mod foarte gresit de a gandi.

Nu numai ca-I puteti face rau copilului, dandu-I prea mult fier, dar supradozarea unor vitamine poate impiedica absorbtia altora . Indiferent de cat de mult va veti stradui sa-I asigurati masa zilnica cu tot ceea ce are nevoie, in cele mai multe cazuri, copilul dvs. nu-si va asigura necesarul recomandat de alimente, din piramida alimentelor..

De exemplu, daca ii veti da copilului dvs. prea mult calciu, prin intermediul vitaminelor si al laptelui pe care il consuma, acest lucru va impiedica absorbtia fierului de catre organism, din alimentele pe care le consuma.

Va trebui sa-I dati copilului dvs. suplimente de multivitamine in perioada copilariei si a adolescentei. Continuati sa-I oferiti o mare varietate de alimente, dar faceti-va viata mai usoara amandurora si da-ti-I suplimente cu multivitamine.

Cum isi poate asigura copilul dvs. necesarul zilnic nutritional:

Care este necesarul zilnic de calciu al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?

⇒ Copiii cu varsta intre 1-3 ani,  au nevoie de 500 miligrame de calciu zilnic.

⇒ Copiii cu varsta intre 4-8 ani au nevoie de 800 miligrame pe zi.

⇒ Copiii cu varsta intre 9-13 ani au nevoie de 1300 miligrame pe zi.

Calciu este cheia pentru oase sanatoase si puternice, de acum si pana cand copilul dvs. va deveni adolescent sau chiar la maturitate. Unii experti sustin ca, calciul lipseste din dieta multor copii, mai ales de cand acesti incep sa consume alte bauturi cum ar fi sucurile acidulate si sintetice.

Iata cateva surse de calciu:

⇒ o ceasca cu iaurt contine 380 mg

⇒ o ceasca cu lapte  - simplu sau cu ciocolata – contine aproximativ 300 mg

⇒ o ceasca cu suc de portocale sau mere imbogatit cu calciu contine intre 300 si 350 mg

⇒ o felie de branza are intre 202-272 mg

⇒ o ceasca cu lapte de soia imbogatit cu calciu are 257 mg

⇒ o felie de cascaval  (mozzarella) contine 183 mg

⇒ o jumatate de ceasca de macaroane cu branza contine 181 mg

⇒ o jumatate de ceasca de inghetata contine intre 75 mg

⇒ o jumatate de ceasca de budinca contine 150 mg

⇒ o bucata de pizza cu branza contine 117 mg

⇒ 2 biscuiti graham contin 100 mg

⇒ 2 smochine contin in jur de 49 mg

Care este necesarul zilnic de fier al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 ani au nevoie de 10 mg de fier zilnic. Fetele intre 11 si 14 ani au nevoie de 15 mg; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 12 mg zilnic. Fierul este foarte important pentru dezvoltarea creierului. Organismul uman asimileaza cu usurinta fierul din produsele animale , cum ar fi carnea de vita. Dar asimilarea fierului din vegetale, cum ar fi spanacul sau cerealele se face mai greu. Pentru a-l ajuta, incercati ca dupa ce consumati aceste alimente, sa consumati si unele bogate in vitamina C, cum ar fi portocale, capsuni, ardei, papaya, broccoli, grapefruit, rosii, mango si cartofi.

Cititi cu atentie eticheta alimentelor. Daca se specifica faptul ca o portie asigura 100% din necesarul zilnic recomandat de fier, asta inseamna 18 mg. , care reprezinta doza zilnica necesara pentru un adult.

Iata cateva surse de fier:

⇒ o jumatate de ceasca de cereale imbogatite contine 18 mg.

⇒ o jumatate de ceasca de faina de ovaz imbogatita contine 6 mg.

⇒ o jumatate de ceasca de spanac fiert contine 3 mg.

⇒ o bucata de carne de marimea unui pachet de carti de joc contine 2 mg.

⇒ un hamburrger de marime medie contine 2 mg.

⇒ jumatate de piept de pui contine aproximativ 1 mg.

⇒ un ou mare contine 6 mg.

Care este necesarul zilnic de zinc al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 ani au nevoie de 10 mg de zinc zilnic. Fetele intre 9 si 14 ani au nevoie de 12 mg; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 15 mg zilnic. Copiii care nu primesc suficient zinc, pot prezenta stagnari in crestere.

Iata cateva surse de zinc:

⇒ o bucata de carne de marimea unui pachet de carti de joc contine intre 4 si 6 mg

⇒ un hamburrger de marime medie contine 4 mg.

⇒ o jumatate de ceasca de fasole fiarta contine 2 mg.

⇒ un sfert de ceasca de nuci contine 1 mg.

⇒ un sandwich cu ton contine 8 mg.

⇒ o lingura cu unt de arahide contine 5 mg.

⇒ o lingura cu seminte de floarea soarelui contine 5 mg.

⇒ un galbenus de ou contine 4 mg.

Care este necesarul zilnic de vitamina D al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 13 ani au nevoie de 200 UI (unitati internationale), sau echivalentul a 5 mg. zilnic. Vitamina D este numita si vitamina soarelui deoarece organismul uman o produce atunci cand pielea este expusa razelor soarelui. Dar copilul dvs. are nevoie zilnic de 200 UI din vitamina D, din surse alimentare, mai ales iarna. Vitamina D ajuta organismul in absorbtia mineralelor, cum ar fi calciul.

Iata cateva surse de vitamina A:

⇒ o felie de somon de dimensiunea unui pachet de carti de joc contine 155 UI

⇒ o ceasca cu lapte (gras, partial degresat sau degresat) contine 98 UI

⇒ un galbenus de ou contine 90 UI

⇒ o felie de branza contine 69 UI

⇒ o lingurita cu margarina contine 34 UI

Care este necesarul zilnic de vitamina A al copilului meu,  si care sunt cele mai bune surse?

Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 400 micrograme de vitamina A zilnic. Copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani au nevoie de 500 micrograme zilnic. Copiii cu varsta intre 7 si 10 ani au nevoie de 700 micrograme zilnic. Fetele cu varsta intre  si 14 ani au nevoie de 800 micrograme zilnic; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 1000 micrograme zilnic. Vitamina A protejaza organismul impotriva infectiilor si chiar reduce riscul aparitiei cancerului sau al altor boli.

Aceasta vitamina este un catalizator implicat in maturizarea celulelor si a tesuturilor, in mod particular asigura sanatatea parului, unghiilor si pielii copilului dvs. Iar zvonurile legate de morcovi si alte alimente bogate in vitamina A, sunt adevarate : sunt esentiale pentru niste ochi sanatosi. In prezent, copilul dvs. isi poate asigura necesarul de vitamina A prin consumul de morcovi, toate legumele si fructele colorate in galben si portocaliu. 6 miligrame de betacaroten – care se gaseste intr-un morcov mare – sunt convertite in 2000 micrograme de vitamina A in organism. (In timp ce prea multa vitamina A din produse de origine animala, cum ar fi ficatul, poate determina probleme de sanatate, este aproape imposibil sa supradozati vitamina A prin consumul de legume si fructe – de aceea nu va ingrijorati daca copilul dvs. mananca “prea multi” morcovi).

Iata cateva surse de vitamina A:

⇒ un morcov de dimensiune medie contine cca 2000 mcg.

⇒ O jumatate de ardei capia contine 339 mcg

⇒ O jumatate de ceasca de cereale imbogatite contine intre 141 (Cheerios) si 250 mcg (Total)

⇒ O ceasca de lapte imbogatit contine 139 mcg.

⇒ Un ou contine cca 84 mcg.

⇒ O jumatate de ardei verde contine cca 37 mcg.

⇒ O felie de somon de dimensiunea unui pachet de carti de joc contine 11 mcg.

Cum imi pot ajuta copilul sa primeasca mai multa vitamina C?

Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 15 mg. de vitamina C zilnic. Copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani au nevoie de 25 mg. zilnic. Copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani au nevoie de 45 mg. zilnic. Vitamina C ajuta la formarea celulelor rosii ale sangelui, la dezvoltarea oaselor si tesuturilor. De asemenea ajuta la intarirea gingiei si intareste vasele de sange, reducand invinetirea in cazul cazaturilor sau ranilor. Vitamina C ajuta la cicatrizarea ranilor, intarind sistemul imunitar si totodata previne aparitia infectiilor.

Nu in cele din urma, ajuta la producerea de colagen de catre organism, catalizeaza absorbtia fierului din alimente, mai ales din legume. Aceasta vitamina se gaseste in foarte multe alimente, de aceea deficienta ei este foarte rara.

Iata cateva surse de vitamina C:

⇒ o jumatate de ardei capia contine 142 mg.

⇒ o ceasca cu suc de portocale contine cca 100 mg

⇒ o jumatate de papaya contine 94 mg.

⇒ o portocala de dimensiune medie contine 70 mg

⇒ o jumatate de ceasca cu broccoli contine 62 mg.

⇒ 5 capsuni intregi contin 51 mg.

⇒ o jumatate de grapefruit contine 47 mg.

⇒ un mango contine 16 mg.

⇒ o jumatate de rosie contine 12 mg.

⇒ o jumatate de ceasca cu spanac contine 9 mg.

⇒ o jumatate de cartof copt contine 8 mg.

Dictionarul vitaminelor

Vitaminele naturale sint substante organice care se gasesc doar in compozitia plantelor si animalelor. Cu citeva exceptii, corpul uman nu poate produce sau sintetiza vitaminele. Ele trebuie sa se gaseasca deci in hrana sau in suplimentele dietetice.

Vitaminele sunt esentiale pentru functionarea normala a organismului uman - fiind necesare pentru crestere, vitaliate, si stare generala de sanatare. Iata mai jos un dictionar al vitaminelor naturale ce va sint la indemana. Cunoscind rolul fiecareia precum si locul in care o gasiti, noi va incurajam sa re-evaluati alimentatia zilnica a familiei dvs citeste mai departe aici >.  

Vitaminele si multivitaminele, bani aruncati pe fereastra

Trei studii au descoperit ca suplimentele alimentare - vitaminele si toate multivitaminele - nu ajuta la prelungirea duratei de viata si nici in combaterea bolilor de inima sau a pierderii memoriei.

Aceste studii au remarcat ca multivitaminele zilnice nu ajuta la cresterea in medie a nivelului de sanatate, sfatuind oamenii sa se opreasca din a le consuma ... mai departe

Tot despre vitamine mai poti sti:

5 Vitamine si antioxidanti pentru sanatatea tenului
Vrei sa fii mamica? De ce sunt importante multivitaminele prenatale
13 nutrienti care ajuta la prevenirea bolilor de inima
Acidul folic: importanta si rol inainte de conceptia copilului

 autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2023


referinte: WebMD, Journal of Pediatrics - New York  

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 21:

  1. Ft80ro
    Ft80rotrimis la 18/1/2017

    Am un băiețel de 2anisi 6luni nu vrea sa pape decât păsat piureuri cu carne de pui vita și vicaciori nu vrea legume in supa sau găluște sau supa goala iaurtul doar cu biscuiți și banana in branzica la fel cu banana și îl mai păcălesc cu oua de prepeliță blenduit totul nu vrea solid nimic refuză și când îl forțez și ii bag in guriță vomita banana este singurul aliment și biscuiți pe care îi mai accepta câteodată ce pot sa fac am incercat de la 8luni să-i dau solid plâng mă consum foarte tare și am făcut o depresie destul de urâtă din acest motiv mă poate ajuta cineva cu o idee poate mie mi-a mai scăpatunele lucruri

    Raspunde la acest comentariu
  2. maria
    mariatrimis la 6/1/2015

    Inlocuitor de fier

    Raspunde la acest comentariu
  3. luciana stoica
    luciana stoicatrimis la 15/4/2014

    In cautare permanenta de ce este mai bun pentru puiul meu, am descoperit luna aceasta noile vitamine de la LazyTown. Cel mic pur si simplu le adora si imi cere in fiecare zi sa ii dau "superputere " :) A luat si in greutate, iar de ceva timp nu mai refuza legumele la masa. Spartacus este supereroul lui preferat, iar cand sunt aceste desene la televizor pot sa imi vad de treburi linistita, nimic nu misca in casa! Sunt 4 produse in gama, noi le-am testat pe cele cu vitamina C. In perioada aceasta, cand variatiile de temperatura sunt atat de mari, prichindelul meu racea mereu, anul acesta nu am mai "experimentat " raceala de primavara. Cat despre pofta de mancare, ne intelegem din ce in ce mai bine. Cred ca ajuta si vitaminele, dar si ideea de a deveni supererou :) Le recomand!

    Raspunde la acest comentariu
  4. denisa
    denisatrimis la 9/4/2012

    nu cred nimic din asta

    Raspunde la acest comentariu
  5. manuela
    manuelatrimis la 12/3/2012

    buna eu am o fetita de sase luni jumate si nu mannca laptele sub nici o forma nu stiu ce sa ma mai fac.am fost la numerosi medici si tot nimic mau spus ca este sanaroas dar imi refuza laptele si in ultima saptamana nu mananca nici mancare datim un sfat varog foarte frumos

    Raspunde la acest comentariu
  6. alina
    alinatrimis la 13/1/2012

    fetita mea are 2 ani si 3 luni, refuza de mica mancarea, mai nou a facut pneumonie acuta interstitala si refuza orice sirop,asa ca am ajuns sa facem inj doar cu gentamicina.vroiam sa stiu daca pot sa ii pun siropul de tuse in lapte sau suplimente sa ii dau, cum pot sa i le dau?am fost la multi dr care i-au fact anaalize, dar nu vor sa inteleaga ca ea refuza de mik orice.

    Raspunde la acest comentariu
  7. Parinte
    Parintetrimis la 12/1/2012

    Daca alimentatia ar contine tot necesarul de vitamine si nutrienti, nu ar fi nevoie consumul de multivitamine, in cazul societatii asa ziz moderne in care traim alimentele crescute fortat si rapid nu contin nici 30 de procente din necesar. In acest caz multivitaminele ar fi necesare. Cat despre numarul lor ...... faceti-va analize si vedeti cate va lipsesc. Incercati sa le supliniti pe cale naturala nu artificiala. Atentie la carne: ea va ofera nutrientii pe care ia extras animalul conform necesitatilor lui nu ale dumneavoastra oamenii, plus ca prelucrarea carnii este un energofag care mai mult consuma decat ofera! Atentie in special la carnurile grele: porc, vaca, curcan, vanat etc. Cea mai

    Raspunde la acest comentariu
  8. ade
    adetrimis la 22/12/2011

    fetelor si eu am un baietel de 4 anisori si ma chinuiam cu el cu mancarea dar timp de o luna iam dat multivitaminesi minerale dupa care iam dat cate o pastiluta de vitamina c si mult suculet de fructe a inceput sa manance mai bine asta sa intamplat pe la 3 anisori jumate acum are 4 ani si 18kg 400g

    Raspunde la acest comentariu
  9. Liana
    Lianatrimis la 7/6/2010

    aceleasi probleme le-am avut si eu cu fetita mea, nu avea eloc pofta de mancare si ar manca doar prostii. Medicul meu mi-a recomandat o combinatie de vitamine, Bcomplex plus magneziu de la fiterman, si acum suntem in incercari. nu pot sa spun ca este extrordinar, pentru ca suntem acum in

    Raspunde la acest comentariu
  10. happy mommy
    happy mommytrimis la 11/2/2010

    Dupa o serie de discutii cu multi medici am ajuns si eu la concluzia ca suplimentele nutritive sunt f importante pentru copii, deoarece au multe saruri, minerale, etc pe care nu au cum sa le ia din alimente. Eu ii dau niste suplimente nutritive pentru copii Nutrilite, de la Amway si vreau sa va spun ca nu a racit nici macar o data la gradinita sau la scoala, si are deja 12 ani, asta pe cand colegii lui erau mai mereu raciti in sezonul rece. Acum mai am un strumf mai mic si ii dau si lui de asemenea, si le-am mai recomandat si parintilor colegilor lui de gradi sa le dea copiilor, si aproape nu mai sunt probleme deloc in grupa lui. Si reprezentanta Amway de la care imi comand eu produsele mi le ofera cu discount de 20-30%, asa ca daca doriti si voi puteti comanda la afacerea.amway@ymail.com ( e adresa ei de

    Raspunde la acest comentariu
  11. alina manole
    alina manoletrimis la 4/2/2010

    draga cristina nu ii mai da copilasului tau atatea vitamine caci corpul lui se obisnuieste cu suplimentul de vitamine si minerale si din aceasta cauza nu iti mai mananca-s-a obisnuit corpul cu ele.mai bine incearca cu niste picaturi de vitamina c simpla ca sa i se faca fomitasi eu am o fetita de 3 aanisori si atunci cand ii vin piticii 2zile cu vitamina c si am reolvat

    Raspunde la acest comentariu
  12. maya
    mayatrimis la 12/11/2009

    Incearca remediile homeopatice,dau rezultatee in timp..dupa 6 luni pe putin dar sunt ff bune

    Raspunde la acest comentariu
  13. cristina
    cristinatrimis la 13/4/2009

    Am si eu un baiat de 3 ani.Ma chinui cu mancarea si eu.cred ca de la 1 an ii tot dau vitamine dar nici un rezultat.e scandal mare cand vine ora de masa.la 3 ani abia trece de 11kg.tine mancarea in gura si nu vrea sa o mestece.e chin mare cu el.

    Raspunde la acest comentariu
  14. vivianna
    viviannatrimis la 6/2/2009

    Va multumesc,f util,stiam cite ceva,dar niciodata nu e de ajuns..de invatat, mai ales cind se vorbeste despre sanatatea copiilor.Baiatul meu are 8ani,sint 2ani de cind ii dau multivitamine(1),sa stiti ca eu nu am mai avut probleme de sanatate cu el...stiti cum e la scoala..toti bolnavi...al meu a scapat mereu de gripe ,doar raceli usoare!!!Sint f multumita!!!Sanatate la toti!!!

    Raspunde la acest comentariu
  15. Diana Dusu
    Diana Dusutrimis la 5/11/2007

    Excelent! Ma bucur ca v-am descoperit! Astazii am intrat pentru prima oara pe acest site, dar probabil voi petrece ore multe pe viitor!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII