Cum ți-ai dori ca mamă să te poți împărți în două - jurnal de sarcină

Cum ți-ai dori ca mamă să te poți împărți în două - jurnal de sarcină
Cum ți-ai dori ca mamă să te poți împărți în două, o parte să meargă la spital și o parte să rămână acasă lângă ceilalți copilași.
Când toate merg ca pe roate și totul pare a fi perfect, se întâmplă să mai primești și câte o lovitură la care să nu te aștepți.
Eu, adepta pregătirii copiilor din timp pentru tot ce urmează a li se întâmpla sau sa ni se întâmpla, mă trezesc într-o dimineață cu pete de sânge pe lenjeria intimă, în săptămâna 36 de sarcină. Având în vedere că nu am mai experimentat asta în nici una din cele 3 sarcini anterioare, mă panichez inițial, dar încerc să îmi păstrez calmul, mai ales că eram acasă fără soț.
- fragmente din jurnalul de sarcina al unei mamici din Comunitatea DC, Ioone - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Cum ți-ai dori ca mamă să te poți împărți în două
Cum ți-ai dori ca mamă să te poți împărți în două, o parte să meargă la spital și o parte să rămână acasă lângă ceilalți copilași.
Când toate merg ca pe roate și totul pare a fi perfect, se întâmplă să mai primești și câte o lovitură la care să nu te aștepți.
Eu, adepta pregătirii copiilor din timp pentru tot ce urmează a li se întâmpla sau sa ni se întâmpla, mă trezesc într-o dimineață cu pete de sânge pe lenjeria intimă, în săptămâna 36 de sarcină. Având în vedere că nu am mai experimentat asta în nici una din cele 3 sarcini anterioare, mă panichez inițial, dar încerc să îmi păstrez calmul, mai ales că eram acasă fără soț.
Îmi anunț soțul, îi scriu medicului care îmi urmărește sarcina, fac un duș, mă epilez, încep să îmi pregătesc bagajul pentru maternitate, de care până atunci nu avusesem timp.
Fetița, deși mică, și-a păstrat calmul mult mai bine decât mine și încerca să îmi ridice moralul, deși cu greu își stăpânea curiozitatea “mami, ce înseamnă acele pete de sânge? ce se poate întâmpla?”. Tot ea a fost cea care m-a ajutat la pregătirea bagajului și îmi ținea mintea ocupată întrebându-mă la ce folosește una sau alta din cele puse în bagaj.
Mă machiez când eu ar trebui să fug spre spital
Ei bine, ajunge soțul, eu mă machiam 🤭 Mă întreabă dacă sunt normală, mă machiez când eu ar trebui să fug spre spital, trecem peste acest mic inconvenient, între timp, îi explic fugitiv pe unde sunt lucrurile copiilor, ce i-am pregătit în congelator pentru situații de urgență, îmi ia geanta, o pune în mașină pentru orice eventualitate și plecăm cu toții spre maternitate.
În drum spre maternitate au început întrebările copiilor
“Mami, dar cât stai? dar te întorci tot astăzi acasă? cine ne citește povestea diseară și ne cântă cântecele de adormit copiii? cine ne pregătește hăinuțele pentru școală și grădiniță? cine ne pregătește pachețelul? se naște astăzi bebelușul?”. Cu fiecare întrebare a lor, eu mă simțeam tot mai sigură că nu mai am control asupra a nimic din ce mi se întâmplă. Tot acum a apărut și teama aceea de moarte, că odată plecată cine știe dacă îi mai văd sau mă mai văd… Groaznică trăire și groaznice sentimente…
Ajunsă în grija medicilor, sângerarea se oprise și mi se prezintă variantele: “e recomandat să rămâneți în spital pentru controale detaliate, nu aveți membrane rupte, colul e intact, placenta e în regulă. Dar dacă doriți neapărat, vă puteți externa pe propria răspundere”. În acele momente m-am gândit strict la bebelușul din burtică, să fie el bine, cei de acasă sunt pe mâini sigure, în grija tatălui lor. Scopul meu e să mă asigur că și cel din burtică este în siguranță.
Cum se descurcă soțul acasă cu cei 3?
Trec în grabă pe la garderobă, ajung într-un salon, dau niște probe pentru analize și la reîntoarcerea în salon încep mustrările de conștiință: oare am făcut bine că nu am refuzat internarea? Cum se descurcă soțul acasă cu cei 3, având în vedere că nu a mai rămas singur cu ei, habar nu are unde le sunt hăinuțele, habar nu are să le facă ceva de mâncare, nu știe să îi prindă părul fetiței etc.
Mă cuprinde un plâns înfundat (ca să nu dau explicații mai departe), cu sughițuri însă și simt încă o dată (pentru a 3a oară în viață), cât de bine ar fi să ne putem împărți în 2, o parte să rămână acasă cu copilul/copiii când mergi la maternitate să naști sau când pur și simplu ajungi în spital pentru o astfel de problemă.
Problema mea mai mare era că nu am pregătit copilașii pentru o asemenea “despărțire”, mereu spunându-le de cele câteva zile pe care le voi petrece în spital când le voi aduce pe lume frățiorul.
În minte îmi veneau numai chipurile lor nedumerite și teama lor de necunoscut, atunci când eu le răspundeam cu “nu știu, dar vă țin la curent” la mai toate întrebările și curiozitățile lor…
În curând va mai urma o separare, sper de această dată să fie cu răspunsuri mai sigure, o situație mai clară și un rezultat pe măsura așteptărilor: venirea pe lume a bebelușului.
Autor - Ioone, o mamica de la Desprecopii - publicat aici
Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA
► Citeste si Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni... in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Raluca Elena, o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2025
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII