Prima morfologile și emoțiile până la aflarea sexului - jurnal de sarcină

Prima morfologile si emotiile pana la aflarea sexului - jurnal de sarcina

Prima morfologile și emoțiile până la aflarea sexului - jurnal de sarcină

Astăzi am ales să vă povestesc de prima morfologie de sarcină. Recunosc am auzit tot felul de povești și experiențe trăite la acest control, marea majoritate provenite în urma rezultatelor de la dublu test. Personal sunt o optimistă ce merge pe principiul karmic, ceea ce dai în jurul tău se întoarce înapoi, motiv pentru care am ales liniștea și încrederea ca totul va fi bine.

- vei citi:
Dublul test este o statistică, nu un test de diagnostic
Mânuțele la ochi și picioarele încrucișate
A rămas tot o bubulana de fetiță cu fundiță
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Irina0820 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Dublul test este o statistică, nu un test de diagnostic

Astăzi am ales să vă povestesc de prima morfologie. Recunosc am auzit tot felul de povești și experiențe trăite la acest control, marea majoritate provenite în urma rezultatelor de la dublu test. Personal sunt o optimistă ce merge pe principiul karmic, ceea ce dai în jurul tău se întoarce înapoi, motiv pentru care am ales liniștea și încrederea ca totul va fi bine. Nu vreau să sperii pe nimeni și nici să împărtășesc trăirile altora fără știrea lor, însă, dacă în cazul nefericit în care medicul spune ca rezultatele nu sunt ok vreau să specific pentru liniștea mămicilor ca dublul test este o statistică, nu un test de diagnostic ceea ce înseamnă ca poate sa iasă prost fără să fie și un rezultat ce reflectă realitatea.

 

În România, prima morfologie de sarcină, cunoscută și sub numele de morfologie fetală de prim trimestru sau morfologia de 12 săptămâni, se efectuează de obicei între săptămânile 11 și 14 de sarcină. Această ecografie este extrem de importantă pentru a evalua dezvoltarea timpurie a fătului și pentru a detecta eventuale anomalii congenitale.

Scopul primei morfologii de sarcină:

1. Verificarea viabilității fătului: Se confirmă că sarcina este în dezvoltare normală și că inima fătului bate corespunzător.
2. Determinarea vârstei gestaționale: Se măsoară dimensiunea fătului pentru a stabili cu precizie vârsta sarcinii.
3. Examinarea anatomiei fetale: Se verifică dezvoltarea principalelor structuri anatomice ale fătului, inclusiv capul, corpul, membrele și organele interne.
4. Evaluarea translucenței nucale: Se măsoară grosimea fluidului de la nivelul gâtului fătului, indicator important pentru depistarea unor anomalii cromozomiale precum sindromul Down.
5. Determinarea sarcinii multiple: Se confirmă prezența unuia sau mai multor fetuși în uter. - mai multe informatii despre morfologiile de sarcina aici.

Mânuțele la ochi și picioarele încrucișate

Revenind la prima mea morfologie am ajuns la clinică mai devreme și plină de emoții pentru a-mi vedea puiul. În momentul în care mi-a pus sonda pe burtică am văzut ghemotocul de iubire ce se agita și am rămas surprinsă ca eu nu simțeam nimic, chiar puțin dezamăgită. Doctorul mi-a făcut toate măsurătorile, a consemnat împreună cu asistenta tot ce trebuia și m-a întrebat pe mine și pe soț ce speram să fie. De menționat pentru mămicile la prima sarcină este ca, cel puțin eu, nici la acest consult nu am scăpat de sonda intravaginala, știu ca e neplăcut și poate rușinos pentru unele dar na… e o mențiune importantă cel puțin pentru mine întrucât m-a luat prin surprindere, eu încercam să scap de ea :))). Revenind, după ce ne-am spus fiecare preferințele, soțul își dorea un băiat însă văzuse el la cunoștințe ca fetele seamănă mai mult cu tații, deci era un pic indecis, eu voiam o fetiță să îi caut rochițe și fundițe dar mi-ar fi plăcut și un băiețel pentru ca i-am văzut mai lipicioși, medicul ne spune ca al nostru copil și-a luat somn. Da dragi mămici, dacă la început a stat să măsoare tot și s-a și agitat puțin acum al meu copil a luat poziția pisicuței, mânuțele la ochi și picioarele încrucișate și nu ne mai arata nimic.

A rămas tot o bubulana de fetiță cu fundiță

Medicul a fost foarte răbdător și a stat cu noi până a reușit să vadă ceva cat să ne dea un răspuns. Prin urmare, de la acest control am plecat acasă cu o viitoare fetiță cu fundiță 🎀. Ulterior la controlul de 16 săptămâni a mea fata s-a lăsat din nou greu de surprins, a ales să își țină mâna, în ciuda noastră, între picioare astfel încât să mai adauge puțină incertitudine. A rămas tot o bubulana de fetiță cu fundiță 🤍. Ca și concluzie experiența a fost una plăcută, plină de emoții, totul e bine, a noastră fată e sănătoasă și urmează doar să căutăm fundițe. Sarcină ușoară la toate mămicile, pupici și numai bucurii 😘

Citeste Când se fac morfologiile fetale? Infografic care explică - util graviduțelor

Autor - Irina0820, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Ad-Extra3:

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Descarca aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII