Motiv de ceartă între părinți: A avea grijă de un copil nu e un job, de ce ai nevoie de atât de mult somn?
Venirea pe lume a unui pui de om într-o căsnicie de altfel agreabilă, îi poate solicita chiar și pe cei mai răbdători și înțelegeri dintre parteneri. Epuizarea, îngrijorarea, diferențele în tehnicile de creștere a copiilor și așteptările nesatisfăcute sunt factori de stres obișnuiți pentru proaspeții părinți. În timp ce cuplurile au fost probabil avertizate că stilul lor de viață se va schimba dramatic odată ce copilul sosește, mulți nu sunt pregătiți pentru gradul de schimbare care vine odată cu "gradul" de părinte.
Părinții care au un somn scurt și întrerupt au, de asemenea, mai multe șanse să se simtă dezamăgiți în timpul zilei și să aibă probleme cu rezolvarea problemelor și să fie prezenți în acest moment.
Vei citi:
De ce dormi mult mai mult decat mine?
Sfat pentru a pune capat disputei
Faceti din somn o prioritate - pentru amandoi
A creste un copil nu este un job
De ce dormi mult mai mult decat mine?
De ce apare: Bebelusii vor tine parintii treji toata noaptea, indiferent de situatie. Dar daca o mama care alapteaza sta spate in spate cu un tata ce sforaie, apar resentimentele. În acelasi timp, o mama foaret obosita va cere partenerului sa aiba grija de cel mic cat timp se odihneste putin - iar partenerul (in unele cauzi) poate fi neintelegator, pe motiv ca a creste un copil nu este un serviciu, nu e o treaba atat de dificila, de ce sa aiba nevoie de odihna? El nu vine de la servici obosit dupa o zi lunga de munca?
Noii parinti se confrunta cu atat de multe schimbari, iar lipsa somnului poate exacerba chiar si cel mai usor dezacord. Este important ca partenerii sa-si ia timp pentru a recunoaste schimbarea uriasa cu care se confrunta si pentru a-si hrani relatia impreuna cu noul pui.
Discutati din timp despre roluri si responsabilitati si asigurati-va ca impartirea sarcinilor este corecta pentru ambii. Oferiti-va timp reciproc pentru a va reconecta si a va reincarca cu prietenii si luati-va timp pentru ingrijire personala, chiar daca aveti doar cateva minute pe ici si pe colo. Sprijinul din partea altora poate, de asemenea, atenua stresul in primele luni.
Sfat pentru a pune capat disputei
Deseneaza un program care sa aloce povara si responsabilitatea egala intre parinti. Amandoi aveti nevoie de odihna, deci pregatiti-va un program din timp.
Acceptati sa faceti din somn o prioritate - pentru amandoi
Cineva trebuie sa se trezeasca cu copilul dimineata. Și un partener ar putea crede ca, pentru ca s-a trezit noaptea, are dreptul sa doarma. Celalalt ar putea crede ca, deoarece a lucrat o saptamana, ar trebui sa fie cel care sa doarma tarziu. Dar, intr-adevar, ar trebui sa vi se permita amandurora asta. Asa ca faceti un pact pentru a fi generosi unul cu celalalt – si pentru a face din somn o prioritate pentru amandoi. Asta poate insemna sa sari peste meciul saptamanal de fotbal cu prietenii sau sa nu abordezi imediat chiuveta plina cu vase si sa dormi in schimb.
Unele cupluri planuiesc din timp un program de somn pentru o saptamana intreaga, dar un plan pe termen lung ar putea fi prea dificil de respectat. În schimb, concentrati-va doar pe urmatoarele 24 de ore - cum puteti imparti turele pentru a va asigura ca amandoi va odihniti putin?
Ad-Extra3:
Cand unul dintre soti crede ca a creste un copil nu este un job
A fi proaspat parinte inseamna a face fata cheltuielilor in crestere si, poate implica, de asemenea, o scadere abrupta a veniturilor. Daca unul dintre soti nu aduce bani in casa, cel care lucreaza poate nutri resentimente.
Sfat pentru a pune capat disputei
Treburile casnice sunt tot o munca. Și sunt departe de a fi usoare. Sa stai acasa cu un copil este cu siguranta o munca grea – fara pauze de masa, timp pentru discutii la o cafea sau chiar sansa de a folosi baia. De asemenea, lipsa interactiunii cu adultii toata ziua, poate avea un impact.
Citeste si Ce faci cand ea (mămica) preferă somnul in locul sexului?
Alte motive de cearta intre parinti:
De ce se cearta părintii unui bebeluș și de ce dusul gunoiului poate deveni motiv de divorț
Tati nu vrea bebelusul in dormitor, dar mami il vrea! Ce facem?
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII