În săptămâna 28 am dat piept în piept cu diabetul gestational - jurnal de sarcină

In saptamana 28 am dat piept in piept cu diabetul gestational - jurnal de sarcina

În săptămâna 28 am dat piept în piept cu diabetul gestational - jurnal de sarcină

Testul de toleranță la glucoză aduce cu el noi aventuri. Între săptămâna 24 și săptămâna 27 se efectuează un test numit toleranță la glucoză, care constă în consumul a două pahare de apă cu 75 de grame de glucoză. Acesta este realizat pentru a verifica dacă pancreasul mamei secretă suficientă insulină pentru a menține glicemiile sub valorile normale.

- vei citi:
Recoltarea analizelor si bautul glucozei
Se pare ca aveam diabet gestational
Ce nu am voie sa mananc in diabetul gestational
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Binecuvantarea - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Recoltarea analizelor si bautul glucozei

Zis si facut, ma programez la o clinica privata, mai exact pentru 18 aprilie, ma duc acolo, problema era ca aceasta clinica nu avea niciun pliculet de glucoza, astfel m-am dus sa caut la farmacie minunatul pliculet de glucoza. Am fost la 4 farmacii pana am gasit glucoza, ma intorc la clinica pentru a-mi recolta sangele. Ma inteapa prima oara apoi ma pune sa beau ambele pahare ce contineau glucoza, apoi recoltarea s-a facut la 1 h dupa, respectiv 2h. Gustul dulce al acestei solutii a facut-o pe fiica mea sa topaie in burtica, semn ca dulcele isi face efectul. Am stat la clinica in jur de 3 ore apoi eram in asteptarea rezultatelor, care trebuiau sa fie descrescatoare, la 1 h pana in 140 iar la 2h pana 120.

Se pare ca aveam diabet gestational

Trec cele 3 zile si vin si rezultatele care indicau o crestere a glicemiilor si care m-au dat un pic peste cap, astfel imi aratau ca am un diabet gestational. Programarea la doctor este ps 26 aprilie, merg la dansu iar acesta ma trimite ulterior la nutritionist pentru a-mi recomanda un regim alimentar.

Diabetul gestațional este un tip de diabet care se dezvoltă în timpul sarcinii. Acesta afectează modul în care organismul procesează zahărul (glucoza) din sânge, ceea ce poate duce la niveluri ridicate de glucoză în sânge. Diabetul gestațional apare, de obicei, în a doua jumătate a sarcinii și poate afecta atât starea de sănătate a mamei, cât și a fătului.

Cauza exactă a diabetului gestațional nu este complet înțeleasă, dar se crede că este legată de schimbările hormonale și creșterea în greutate asociate cu sarcina, care pot afecta modul în care insulina (hormonul responsabil pentru reglarea nivelului de glucoză din sânge) funcționează în organism.

De obicei, diabetul gestațional poate fi controlat prin dietă și exerciții fizice, dar uneori pot fi necesare medicamente sau insulină pentru a menține nivelurile de glucoză în limitele normale. Este important să fie gestionat adecvat pentru a preveni complicațiile pentru mamă și făt, cum ar fi nașterea prematură, bebeluși cu greutate mare la naștere și creșterea riscului de dezvoltare a diabetului tip 2 pentru mama în viitor - citeste totul despre diabetul gestional aici.

Ce nu am voie sa mananc in diabetul gestational

Zis si facut, ma programez si la nutritionist, acesta imi spune ca trebuie sa tin regim alimentar, gen sa nu mai mananc paine alba, dulciuri si alte chestii ce creste glicemia, imi da un glucometrubcu care sa testez zilnic, de 3 ori pe zi, odata dimineata, la 1h dupa masa, respectiv 2 h. Am tinut acest regim, incercam totusi sa mai ma rasfat 1 data pe saptamana, sambata. E greut sa nu poti degusta o ciocolata sau o inghetata dar doamne ajuta ca exista dulciuri pe baza de indulcitori din stevie ce-ti mai alina cat de cat pofta de dulce si-ti tine sub control glicemia. Dar uite ca un astfel de regim iti tine sub control greutatea, astfel pana-n prezent la 36 saptamani am aceasi greutatea iar bebe este destul de grasut pentru varsta lui, 3100 kg.

Singurul dezavantaj al acestei analize este ca te poti deprima gandindu-te daca bebe poate face vreun diabet sau tu, ca si mama, ramai cu diabet. Dar fiind gravida trebuie sa stau linistita si sa mi respect regimul pentru beneficiul copilului. Din ce m-am documentat, bebelusul iese cu o cantitate mult prea mare din cauza zaharului. Analiza aceasta o sa trebuiasca sa o repet la 10 saptamani dupa ce nasc. Atunci voi vedea daca raman sau nu cu acest minunat diabet. Pentru sanatatea si respectul pentru bebelina am urmat sfaturile medicului si sunt in saptamana 36, inca putin si vom trece si peste asta.❤❤

Cititi mai multe despre: Diabetul gestațional: 14 intrebări esențiale și răspunsurile medicului

Autor - Binecuvantarea, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Ad-Extra3:

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Descarca aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII