Putem susține funcționarea normală a sistemului imunitar cu vitamina C+Zn+D3 - sfaturi utile la început de iarnă

Putem sustine functionarea normala a sistemului imunitar cu vitamina C+Zn+D3 - sfaturi utile la inceput de iarna

Putem susține funcționarea normală a sistemului imunitar cu vitamina C+Zn+D3 - sfaturi utile la început de iarnă

O serie de nutrienți joacă roluri extrem de importante în menținerea integrității și funcției sistemului imunitar, avand roluri determinante pentru răspunsul sistemului imunitar. Dintre aceste elemente, zincul și vitaminele C și D se remarcă prin funcții imunomodulatoare și pentru roluri în menținerea barierelor fizice ale țesuturilor.

Numeroase studii au dovedit că există o legătură directă între nutriție și imunitate. Dar când vine vorba de coronavirus (SARS-CoV-2), oamenii de știință încă nu au un răspuns definitiv cu privire la faptul dacă anumite vitamine și minerale pot ajuta la prevenirea unei infecții sau dacă o pot face mai puțin severă. Iata cum  contribuie Vitamina C, D3 și zincul la funcționarea normală a sistemului imunitar.

-Vei citi:
Cum îți poți consolida sistemul imunitar?
Modalități sănătoase de a consolida sistemul imunitar
Infecțiile virale cresc cererea de micronutrienți
Vitamina C, D3 și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Cum îți poți consolida sistemul imunitar?

În general, sistemul imunitar face o treabă remarcabilă în a te apăra împotriva microorganismelor care cauzează boli. Dar uneori eșuează: un virus te invadează cu succes și te îmbolnăvește. Este posibil să intervii în acest proces și să-ți întărești sistemul imunitar? Iei anumite vitamine? Faci alte schimbări în stilul de viață în speranța de a produce un răspuns imunitar aproape perfect?

În timpul sezonului rece, oamenii caută adesea alimente speciale sau suplimente de vitamine care întăresc imunitatea. Vitamina C și alimente precum citricele, supa de pui și ceaiul cu miere sunt exemple populare, foarte utilizate. Cu toate acestea, designul sistemului nostru imunitar este complex și influențat de un echilibru ideal al mai multor factori, nu doar de alimentație. Cu toate acestea, o alimentație echilibrată constând dintr-o gamă largă de vitamine și minerale, combinată cu factori de stil de viață sănătoși, cum ar fi somnul adecvat și exercițiile fizice, stimulează cel mai eficient organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

Numeroase studii au dovedit că există o legătură directă între nutriție și imunitate. Dar când vine vorba de coronavirus (SARS-CoV-2), oamenii de știință încă nu au un răspuns definitiv cu privire la faptul dacă anumite vitamine și minerale pot ajuta la prevenirea unei infecții sau dacă o pot face mai puțin severă.

Pandemia de coronavirus evidențiază importanța utilizării substanțelor nutritive esențiale, în special a celor cu efecte imunomodulatoare care susțin imunitatea în cazul infecțiilor virale.

Și asta pentru că acest virus (și implicit boala cauzată de Covid-19) - sunt fenomene noi, despre care cercetătorii învață constant câte ceva", spune Walter Willett, MD, profesor de epidemiologie și nutriție la Școala de Sănătate Publică Harvard din Statele Unite. Nu se știe ce ar putea preveni sau vindeca COVID-19. Cu toate acestea, „nu este imposibil” ca vitaminele și mineralele esențiale să ofere unele beneficii, susține cercetătorul american.1

Pandemia de coronavirus evidențiază importanța utilizării substanțelor nutritive esențiale, în special a celor cu efecte imunomodulatoare care susțin imunitatea în cazul infecțiilor virale.

Modalități sănătoase de a consolida sistemul imunitar

Prima ta linie de apărare este să alegi un stil de viață sănătos. Respectarea regulilor generale de sănătate este cel mai bun pas pe care îl poți face. Fiecare parte a corpului, inclusiv sistemul imunitar, funcționează mai bine atunci când este protejat de atacurile mediului și este susținut de strategii de viață sănătoase, cum ar fi acestea:

 Nu fuma.
 Consumă multe fructe și legume.
 Fă sport regulat.
 Menține o greutate sănătoasă.
 Dacă bei alcool, bea cu moderație.
 Dormi suficient.
 Ia măsuri pentru a evita contractarea virusurilor, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor.
 Încearcă să minimizezi stresul.
 Fii la curent cu toate vaccinurile recomandate. Vaccinurile îți pregătesc sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor înainte ca acestea să se instaleze în corpul tău.

Infecțiile virale cresc cererea de micronutrienți

Nutriția este un factor determinant pentru menținerea homeostaziei și sănătatea diferitelor organe și sisteme fiziologice ale unui organism, inclusiv a funcției imune.

Nutriția inadecvată este considerată un factor care contribuie la apariția infecției virale din cauza contribuției sale la slăbiciunea sistemului imunitar,
care crește rata infecțiilor și riscul de mortalitate și morbiditate. Mai mult, infecțiile virale cresc cererea de micronutrienți, cum ar fi vitamina A, B, C, D, zinc și seleniu.

Fă-ți UPGRADE la Imunitate cu Vitamina C 1000 + Zn 25 + D3 4000, comprimate filmate

Vitamina C, D3 și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Deficitul de vitamina C a fost asociat cu o creștere a frecvenței și duratei răcelilor. Carența acestei vitamine favorizează dezvoltarea infecțiilor de orice tip, iar sistemul imunitar slăbit poate agrava orice infecție. Pericolul este mai mare la persoanele mai în vârstă, în cazul cărora această slăbire este mai accentuată. Cunoscută și ca acid ascorbic, vitamina C are mai multe roluri în organism, însă cel mai important este în întărirea sistemului imunitar.

Vitamina C nu poate fi însă sintetizată sau stocată de organismul uman. În acest sens, necesarul de vitamina C va fi asigurat printr-o alimentație adecvată și cu ajutorul suplimentelor nutritive. Vitamina C ajută așadar la funcționarea optimă a sistemului imun, reducerea oboselii și extenuării, îmbunătățirea absorbției fierului, funcționarea normală a metabolismului și protejarea organismului împotriva stresului oxidativ.

Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, ajută la menținerea oaselor, a dinților și a funcției musculare în condiții normale. Forma activă a vitaminei D stimulează celulele sistemului imunitar să lupte împotriva microbilor. Prin urmare, vitamina D poate influența răspunsul sistemului imunitar în fața diverșilor factori de mediu. Mai mult, studiile arată că vitamina D intensifică funcțiile sistemului imunitar de până la 5 ori. 2

Zincul este un mare aliat al sistemului imunitar. Acesta acționează asupra numeroaselor procese metabolice din corpul nostru, contribuind la un efect benefic asupra sănătății. Funcționează prin consolidarea sistemului imunitar, determinându-ne organismul să reacționeze corect atunci când trebuie să se apere împotriva unei infecții. Dacă nivelurile noastre de zinc sunt sub cele recomandate, sistemul nostru imunitar nu va putea răspunde optim la o infecție. Zincul este, de asemenea, un puternic antioxidant ce reglează nivelul de vitamina A, este important în dezvoltarea creierului și protejează celulele de stresul oxidativ cauzat de efectele nocive ale radicalilor liberi. Organismul are nevoie de zinc pentru a activă celulele T, adică limfocitele folosite de sistemul imunitar. Aceste celule nu numai că sunt responsabile pentru reglarea răspunsului imun, însă totodată atacă și celulele infectate, protejând astfel organismul.

Studiile arată că zincul reduce cu 57% necesitatea utilizării de produse antibiotic și cu 56% incidența episoadelor de răceală. 3

Imunitate la puterea 3 cu Vitamina C+Zn+D3 comprimate filmate - un complex de vitamine și zinc cu acțiune sinergică în susținerea sistemului imunitar.

Complexul de vitamine Vitamina C+Zn+D3 comprimate filmate conţine:

 Vitamina C - 1000 mg (1250% DZR/VNR*)
 Zinc - 25 mg (250% DZR/VNR*)
 Vitamina D3 - 100 µg (4000 UI) (2000% DZR/VNR*)
*
Valoarea nutriţională de referinţă conform Reg. 1169/2011

Imunitate la puterea 3 cu Vitamina C+Zn+D3 comprimate filmate - un complex de vitamine și zinc cu acțiune sinergică în susținerea sistemului imunitar

Citeste si - Poate vitamina D ajuta in lupta contra coronavirusului Covid-19?

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Medicala Desprecopii.

Autor: Desprecopii.com
Material realizat cu sfaturile dnei Stefana Zamfir, medic pediatru
Realizat cu sprijinul Fiterman Pharma. Toate drepturile rezervate (c) 2021

Referinte

1. https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/hsph-forum-vitamin-d/

2. (Ginde AA, Mansbach JM, Camargo CĂ., Jr. Association Between serum 25 – hydroxivitamin D level and upper respiratory tract infection în The Third Național Health and Nutrition Examination Surbey. Arch Intern Med. 2009; 169 384-90).

3. (Vakili R. et al. Iranian Journal of Pediatrics. Dec. 2009, Vol. 19)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII