5 sfaturi pentru părinții elevilor care fac învățământ la distanță - de la profesorii olandezi

5 sfaturi pentru parintii elevilor care fac invatamant la distanta - de la profesorii olandezi

5 sfaturi pentru părinții elevilor care fac învățământ la distanță - de la profesorii olandezi

În ciuda provocărilor prezentate de pandemia COVID-19, o parte din elevi au totuși posibilitatea de a învăța temporar online. Unele lectii se predau pe Zoom sau pe astfel de platforme si in timp ce modul de comunicare și conexiune este diferit, profesorii și si elevii pot profit la maximum de timpul lor departe de sala de clasă fizică - daca respecta o serie de reguli...

⇒ Iata 5 sfaturi pentru părinții ai căror copii participă la ore online - de la profesorii unei scoli din Olanda.

vei citi:
Ajută-ți copilul să respecte o rutină
Consultă profesorii copilului
Încurajează activitatea fizică a copilului
Rezistă dorinței de a sta la cursuri cu copilul
Ai grijă de tine

In cazul lectiilor care se fac de la distanta - iata Iata 5 sfaturi pentru părinții ai căror copii participă la ore online - de la profesorii unei scoli din Olanda.

1. Ajută-ți copilul să respecte o rutină

Chiar dacă școala (pentru unii) a trecut la un format de învățare online, tratează zilele de școală exact așa cum ai face dacă copilul ar merge la școală ca de obicei. Aceasta include ca el să se trezească la aceeași oră în fiecare zi, să se îmbrace corespunzător și să mănânce un mic dejun sănătos.

2. Consultă profesorii copilului

Profesorii și consilierii sunt de obicei mai mult decât dispuși să discute cu părinții. Verifică dacă copilul are dificultăți în gestionarea platformei de învățare online sau în menținerea sarcinilor. Fii atent la orice comunicări din partea profesorilor.

3. Încurajează activitatea fizică a copilului

Copilul va sta în fața laptop-ului pentru perioade lungi de timp. Încurajează-l să folosească pauzele din timpul zilei pentru a se întinde, a plimba câinele sau a face sărituri - orice mișcare ajută!

Ad-Extra3:

4. Rezistă dorinței de a sta la cursuri cu copilul

Deși poate fi cu siguranță tentant să fii prezent la cursurile copilului, te rugăm să respecți intimitatea acestuia și a celorlalți studenți.

5. Ai grijă de tine

Dacă nu ai grijă de propriile nevoi fizice, emoționale, mentale și spirituale, vei avea mai puțină energie, spațiu și răbdare. Chiar și 10-15 minute din timpul „pentru tine” programat în timpul zilei este benefic.

Este mai important ca niciodată să găsești modalități de a păstra legătura și de a intra în legătură cu ceilalți, fie că este comunitatea locală, școala sau locul de muncă.

Și nu uita: avem puterea de a ieși mai puternici din această experiență, pe măsură ce învățăm să ne adaptăm viețile și rutinele în fața unei provocări neașteptate. 

mama si fiica

10 intrebari pe care sa i le pui copilului cand vine de la scoala

Ca parinte trebuie sa incerci mereu sa afli ce se intampla in sufletul copilului tau. Tocmai de aceea, este extrem de important sa comunici cu copilul tau despre ceea ce se intampla la scoala. Si acest lucru trebuie facut zilnic, de preferat imediat cand se intoarce de la scoala. Iata 10 intrebari pe care sa i le pui copilului cand vine de la scoala... citeste mai departe AICI

3 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii
Cand esti inconjurat doar de 'experti' in parenting: ganduri si morala 

Te asteptam pe forumul de Parenting, unde discutam cam totul despre educatia copiilor nostri.

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII