3 motive pentru care trebuie să ne protejăm copiii de țânțari și cum facem asta natural

3 motive pentru care trebuie sa ne protejam copiii de tantari si cum facem asta natural

3 motive pentru care trebuie să ne protejăm copiii de țânțari și cum facem asta natural

Țânțarii sunt atrași de oameni datorită mirosurilor puternice (de exemplu săpunurile parfumate, mâncarea sau mirosul pielii), hainele închise la culoare sau din contră, cu culori îndrăznețe și temperatura caldă a corpului. Este insa important să facem tot ce putem pentru a-i ține la distanță, nu numai pentru că înțepăturile lor provoacă mâncărime, ci și pentru că uneori pot transmite boli grave, cum ar fi virusul West Nile, Zika sau malaria.

Virusul West Nile (VWN) poate infecta oameni, pasari, tantari, cai si alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin intepatura de tantar. Peste 110 specii de pasari pot fi infectate cu virusul West Nile.

Rival Protect spray repellent este un produs biocid ce ofera protectie instanta impotriva insectelor cu efect pana la 4 ore importiva tantarilor (inclusiv  tantari purtatori de virus West Nile).

veti citi
Motivul nr. 1: țânțarii transmit boli grave
Motivul nr. 2: mâncărimi fără sfârșit
Motivul nr. 3: distrugerea petrecerilor în aer liber
Alegerea unui produs anti-țânțari
Care sunt cei mai buni repelenți naturali împotriva țânțarilor?
Protecție instantă împotriva insectelor cu Rival Protect spray repellent

3 motive pentru care trebuie să ne protejăm de țânțari

Motivul nr. 1: țânțarii transmit boli grave

Primul și probabil cel mai important motiv pentru care trebuie să de protejăm de țânțari este că pot transmite boli precum malaria, zika, febra galbenă, dengue și chikungunya. Aceste boli sunt purtate de țânțari și ucid mai mulți oameni decât orice altă specie vie de pe pământ. Potrivit Gates Notes, este vorba de peste 700.000 de oameni pe an - țânțarul devenind astfel cel mai mortal animal de pe planeta Pământ!

Stiai ca primul caz de infectare cu virusul West Nile, transmis de țânțari, din acest an în România a fost confirmat la o femeie de 48 de ani din județul Olt? Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent si în Bucureşti, conform unor date transmise autorităţilor sanitare, dar şi municipalităţii, fiind solicitată luarea de măsuri urgente preponderent în zona centrală, dar şi în alte zone verzi.

Virusul West Nile poate provoca boli grave, chiar mortale, iar ca infecţia să se răspândească la om este suficientă o singură înţepătură a unui ţânţar infectat. Urmarea? Sistemul nervos al persoanei înţepate se inflamează - mai exact meningele, învelişul creierului. Dacă primeşte tratament în timp util, persoana infectată nu va rămâne cu sechele, dar în caz contrar, se poate ajunge la deces.

Cei mai vulnerabili sunt bătrânii. Boala debutează cu simptomele unei gripe (febră, durere intensă de cap), iar în cazurile severe apar chiar și simptome neurologice (vărsături, erupții cutanate, fotofobie, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară). 

Motivul nr. 2: mâncărimi fără sfârșit

Următorul motiv este mâncărimea nesfârșită, acea senzație insuportabilă de prurit. Cu fiecare înțepătură de țânțar, corpul semnalează un răspuns histaminic care determină mâncărimea și umflarea zonei înțepate. Și dintr-un motiv necunoscut... cu cât scarpini mai mult, cu atât mâncărimea este mai puternică - și poate dura zile!

Dacă ești printre puținii norocoși, reacția corpului tău la înțepătura de țânțar va trece în timp. Dar pentru noi ceilalți (majoritatea cu grupa sanguină 0) înțepăturile vor fi mereu problematice.

Motivul nr. 3: distrugerea petrecerilor în aer liber

Vara este perioada grătarelor, petrecerilor și întâlnirilor în aer liber, dar atunci când țânțarii sunt prin preajmă, pot transforma rapid un eveniment social distractiv într-o experiență groaznică. Așadar, înainte de a planifica următoarea petrecere în aer liber, asigură-te că faci pașii corespunzători pentru a te pregăti atât pe tine cât și pe oaspeți.

Alegerea unui produs anti-țânțari

Un repelent nu ucide țânțarii. Repelenții acționează prin a ne face mai puțin atrăgători pentru țânțari, astfel încât este mai puțin probabil să ne înțepe.

Atunci când decizi ce tip de repelent să utilizezi, ar trebui să iei în considerare:

cât timp vei fi afară;
câți țânțari sunt în zona ta;
riscul de boli transmise de țânțarii din zona unde locuiești;
ceea ce pui pe piele.

Multe repelente convenționale împotriva țânțarilor au ca substanțe active DEET sau picaridina. Dar există mai mulți repelenți naturali împotriva țânțarilor care pot fi, de asemenea, eficienți. Dacă locuiești într-o zonă în care țânțarii sunt mai mult o neplăcere ușoară, repelenții pe bază de plante pot fi o alternativă bună la repelenții convenționali.

Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) spune că repelenții de țânțari care conțin DEET sau picaridină sunt siguri pentru adulți și copii, atunci când sunt utilizați corect. Dar există și alte opțiuni care sunt considerate naturale, deoarece sunt derivate din materiale naturale, cum ar fi plantele.

Care sunt cei mai buni repelenți naturali împotriva țânțarilor?

Unele repelente naturale pe care ai putea dori să le iei în considerare includ:

♦ Geraniolul (care se găsește în citronella, lemongrass și ulei de trandafir) este un component de origine naturală fiind prezent în uleiurile esențiale ale unor specii vegetale precum Cymbopogon citratus, Rosa sp. (trandafir) și Geranium sp. (mușcată). Geraniolul are un miros caracteristic floral asemănător trandafirului și este utilizat pe scară largă pentru componentă să florală în parfumuri, cosmetice și aromaterapie.

♦ Uleiul de ricin a fost folosit ca un remediu natural împotriva insectelor încă din antichitatea greacă. Pentru a profita de proprietățile sale repelente naturale, amestecă-l cu un alt ulei esențial. Toarnă amestecul într-o sticlă cu spray și aplică pe piele. Alternativ, ai putea cumpăra un repelent care conține ulei de ricin, precum Rival Protect spray repellent.

Protecție instantă împotriva insectelor cu Rival Protect spray repellent

Rival Protect spray repellent este un produs biocid ce oferă protecție instantă împotriva insectelor cu efect până la 4 ore împortiva țânțarilor (inclusiv  țânțari purtători de virus West Nile).

BENEFICII:

Delicat cu pielea;
Nu conține DEET;
Fără coloranți sau conservanți;
100 ml = 1000 de pufuri;
Parfum plăcut și proaspăt de flori de lămâie.

COMPOZIȚIE:

Geraniol 1% și excipienți: ulei de lămâie, glicerol, alcool etilic, Coceth-7, PPG-1-PEG-9 lauril glicol eter, ulei de ricin hidrogenat PEG-40, apă purificată. Mai multe informatii aici.

Deoarece antenele sunt principalele locuri unde sunt situați receptori care detectează stimuli aerieni (chimici și fizici), pe baza acestor stimuli, țânțarii sunt ghidați spre hrană. Geraniolul blochează funcțiile de ghidare a țânțarilor și ulterior aceștia nu pot localiza gazda.
Deși este un component natural și izolat din plante, geraniolul este de 3 ori mai potent decât alte substanțe chimice cu activitate repelentă.

MOD DE ADMINISTRARE:

Produsul este destinat utilizării externe.
Se recomandă administrarea Rival Protect spray repellent la copii sub 12 ani de către adult.

Pulverizați Rival Protect spray repellent, de la o distanță de 10-15 cm, într-o cantitate suficientă pe pielea predispusă la înțepături. Se recomandă reutilizarea la nevoie. Mai departe Mai departe

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII