Răul de mișcare la copii: simptome, cauze și prevenire - sfatul medicului cu VIDEO

Răul de mișcare la copii: simptome, cauze și prevenire - sfatul medicului cu VIDEO | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Raul de miscare este una din neplacerile vacantei.

Chiar daca nu te afecteaza pe termen lung, raul de miscare este foarte neplacut, cu atat mai mult cand afecteaza copiii.
Doamna Dr. Roxana Hristianovici, Medic specialist pediatru, ne spune mai multe despre acest subiect:

Cum apare raul de masina? 

Simptomele se declanseaza atunci cand creierul primeste informatii contradictorii de la urechea interna, ochi si receptorii proprioceptivi de la nivelul sisitemului articular si musclar. Atunci cand un copil sau adult calatoreste cu masina, asezat pe bancheta din spate, neputand sa vada pe fereastra, sau atunci cand un copil citeste o carte, sau sta cu ochii pe tableta sau telefon, desi urechea interna percepe miscarea masinii si transmite aceasta informatie, creierului, ochii si restul corpului nu transmit la randul lor aceleasi date.

Prin urmare creierul primeste informatii contradictorii de tip: ne miscam / nu, nu ne miscam, stam pe loc.

Raul de miscare se manifesta prin urmatoarele simptome:

• Varsaturi
• Dureri de cap (migrene)
• Transpiratii reci si paloare
• Salivare excesiva
• Oboseala
• Ameteli

Cum putem preveni raul de miscare la copil?

Incurajati-va copilul sa priveasca lucrurile din afara masinii, lucruri aflate in departare - mai degraba decat sa se concentreze pe carti, jocuri sau filme. De asemenea, incercati sa programati deplasarile cu masina la ora de somn a copilului. In somn, creierul nu mai este atat de alert la semnalele primite si raul de miscare este diminuat.

Planificati cu atentie mesele. Nu oferiti copilului alimente picante, grase sau o masa copioasa imediat inainte sau in timpul calatoriei cu masina. Daca traseul va fi scurt, atunci sariti complet peste gustare/masa. In cazul in care calatoria va fi lunga sau copilul trebuie sa manance, dati-i o mica gustare usoara ianinte de plecare - cum ar fi biscuitii uscati si apa (evitati dulcele si bauturile carbogazoase).

Asigurati ventilatia aerului. O ventilatie adecvata a aerului ar putea ajuta la prevenirea raului de masina. Incercati sa evitati odorizantele de masina si nu fumati in masina.

Distragerea atentiei. Daca copilul este predispus la raul de masina, incercati sa-l distrageti in timpul calatoriilor, vorbind, ascultand muzica sau cantand melodii.

Cauta produse anti rau de miscare in farmacie

Pe langa masurile pe care le-am discutat deja, putem totusi sa apelam si la produse antiemetice pentru copii care sa ajute la prevenirea raului de masina.

Cand alegem astfel de produse, este important sa alegem produse care au ingrediente cat mai naturale, cu cat mai putin zahar, care sa fie usor de administrat copilului intr-o cantitate cat mai mica.

Desprecopii.com 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII