Corsetul sau centura postpartum: despre rol, cât timp trebuie purtat și cum trebuie ales

Corsetul sau centura postpartum -  despre rol, cat timp trebuie purtat si cum trebuie ales

Corsetul sau centura postpartum: despre rol, cât timp trebuie purtat și cum trebuie ales

Este corsetul postpartum un produs util in procesul de recuperare de dupa pasterea bebelusului? Te întrebi dacă este sigur de utilizat după naștere? Cât timp ar trebui să-l porți pentru a fi eficient? Găsești toate răspunsurile în acest articol.

- vei citi:
Un produs umil, dar de încredere numit corset postpartum
Ce este corsetul postpartum și care sunt beneficiile sale?
Este sigur de utilizat corestul postpartum?
Cât timp poți purta un corset postpartum?
Ce să cauți la o centură/corset postpartum?

Un produs umil, dar de încredere numit corset postpartum

După ce naști, să te simți din nou „ca cea de dinaninte” poate fi dificil. Unele mame sunt încântate că pot mânca din nou orice își doresc, în timp ce alte mame sunt fericite să meargă în sfârșit fără să se clatine ca o rățușca.

În timp ce călătoria de recuperare postpartum a fiecărei mame este diferită, majoritatea au de obicei un scop comun - să-și recapete corpul de dinainte de sarcină. Și multe au găsit un mare sprijin într-un produs umil, dar de încredere numit corset postpartum.

Ce este corsetul postpartum și care sunt beneficiile sale?

Corsetul postpartum cunoscut sub numele de centura postpartum, este conceput pentru a fi purtat după o naștere vaginală sau prin cezariană. Acesta comprimă în principal burta și reduce umflarea postpartum. Corsetul susține și mușchii abdominali, care de obicei se separă din cauza întinderii uterului în timpul sarcinii.

De asemenea, ajută mușchii, uterul și a alte organe să revină la dimensiunile și pozițiile dinaintea sarcinii.



AICI gasesti cea mai variata gama de centuri postnatale

Pe lângă oferirea de sprijin în recuperarea postpartum, un corset ajută la reducerea durerilor de spate, la îmbunătățirea posturii și multe altele.

Este deosebit de util pentru mamele care suferă de diastază rectală. Această afecțiune apare atunci când mușchii trunchiului stâng și drept sunt separați de-a lungul mijlocului. Deși problema se rezolvă de obicei în termen de două luni, un corset postpartum accelerează recuperarea.

Potrivit unui studiu din 2019, un brâu sau un corset postpartum s-a dovedit a fi eficient în minimizarea durerii pentru femeile care au trecut printr-o cezariană. Acest lucru se datorează faptului că reduce presiunea asupra inciziei. Un alt studiu din 2017 a menționat, de asemenea, că a contribuit la diminuarea sângerărilor și a disconfortului în rândul femeilor care au trecut printr-o cezariană.

Este sigur de utilizat corestul postpartum?

În general, corsetele postpartum sunt sigure de utilizat imediat după naștere. Asta dacă nu ai avut nicio complicație în timpul sarcinii sau al nașterii. Însă noi recomandăm consultarea medicului înainte de a începe purtarea unuia.

Ad-Extra3:

Cât timp poți purta un corset postpartum?

Majoritatea experților sugerează să îl porți până la 12 ore în fiecare zi sau atât timp cât este confortabil. Nu uita: corsetele postpartum nu sunt concepute pentru a schimba silueta sau forma. Ca atare, purtarea sa prea strânsă sau pentru prea mult timp nu poate provoca decât alte disconforturi, mai degrabă decât să te ajute la recuperare.

Ce să cauți la o centură/corset postpartum?

Dacă ești în căutarea unui corset postpartum, există câteva lucruri de luat în considerare: confort, ușurință în utilizare, construcție și preț. Atunci când alegi un corset postpartum, fii atentș la materialele utilizate. Pe cât posibil, alege țesături moi, întinse și respirabile.

Un corset sau brâu ușor de utilizat și de reglat este, de asemenea, minunat, deoarece atunci vei putea alege compresia cu care te simți confortabil. AICI gasesti cea mai variata gama de centuri postnatale

Citeste si Nu am stiut ca recuperarea dupa nastere este cu mult mai grea decat travaliul - confesiuni de mamica

Să ai grijă de tine nu este egoist, ci un lucru „egoist înțelept"

Este necesar să te asiguri că îți rămâne suficientă energie pentru bebelușului tău și familia ta. Înțelegem cât de greu poate fi în primele zile să faci orice pentru tine. Totuși, știm, de asemenea, că, dacă îți iei puțin timp numai pentru tine, va face o diferență uriașă pentru toți - merită!

► Citeste si Centura postpartum: 8 intrebări și răspunsuri

Greseli pe care le fac unele mamici dupa nasterea bebelusului, care le impiedica recuperarea

Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: cum trebuie să fie alimentația și mișcarea

Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: Iată de ce este important să continui sa iei suplimente speciale

Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: Iată cum trebuie să te imbraci pentru o recuperare rapidă

Dupa nasterea bebelusului: 4 mituri de care se izbeste fiecare mamica

De-a lungul Odiseei Sarcinii, viitoarea mamica viseaza cu ardoare momentul magic in care isi va tine bebelusul in brate. La acea zi frumoasa care pare inconjurata de nori roz de fericire...

Dupa nastere insa, norisorul cel roz incepe sa se dizolve. Alaptarea, noptile nedormite, colicii si plansul bebelusului ... sunt lucruri atat de reale care o aduc brusc cu picioarele pe pamant. Si totusi, si in aceasta perioada groaznic de terestra exista mituri care se desumfla ca niste baloane.

Iata, cu simpatie si intelegere, despre miturile cu care te intalnesti dupa nasterea copilului tau.


Cum scapam de kilogramele in plus, dupa nastere

Nu, nu sunteti singura mamica care doreste sa scape de kilogramele in plus de dupa sarcina.

Ati dori sa reveniti la o forma fizica mai buna. Si la kilogramele dinaintea sarcinii. In luna ianuarie numarul abonamentelor la salile de fitness si gimnastica explodeaza, bicicletele medicinale sunt scoase la lumina de sub mormanele de obiecte casnice, iar jogger-ii pot fi vazuti pe alei cu echipamente sportive nou-noute.

Dar daca sunteti o mama ocupata, trecerea brusca la exercitii fizice regulate poate fi dificila – oricat de motivata ati fi. A gasi timp pentru asa ceva poate fi cea mai mare provocare. Iata sfatul de la Desprecopii.com :)

Despre revenirea dupa nastere, mai citeste:

Rectocelul si nasterea
Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza
Cum prevenim incontinenta urinara dupa nastere ?
Abdomenul plat, o provocare pentru mamici?
Recuperarea dupa cezariana: lucrurile pe care nu ti le spune nimeni
La 3 luni de la nastere: trierea hainelor de gravida
Remedii homeopate folosite dupa nastere
Durerea epiziotomiei si activitatea sexuala dupa nastere
4 strategii pentru mame obosite
6 greseli ale mamicilor in ce priveste somnul lor 

Acum faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor

In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.

Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor inteligente de pe Desprecopii.com. Clubul in care ati intrat este cel al parintilor si are o multime de mebri. Bine ai venit!

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII