Greșelile mămicilor după cezariană: se urcă prea repede la volan

Greselile mamicilor dupa cezariana -  se urca prea repede la volan

Greșelile mămicilor după cezariană: se urcă prea repede la volan

Ai născut de curand prin cezariană și vrei sa iți reiei cât mai repede viața activă? Ei bine... condusul mașinii trebuie să mai aștepte.

Medicii avertizeaza mamicile care au nascut prin cezariana ca nu este recomandat sa conducă o mașina săptămâni întregi după cezariană pentru ca anumite mișcări îi vor provoca dureri și șocuri riscante la locul inciziei.

- vei citi:
Mama nu poate conduce săptămâni întregi după ce a trecut printr-o cezariană
Anumite mișcări pot provoca dureri la locul inciziei
Cezariana este o rana pe uter. Iata cum te vei recupera acasa
Nasterea prin cezariana: necesitate, moda, moft sau dorinta interesata a medicului

Mama nu poate conduce săptămâni întregi după ce a trecut printr-o cezariană.

Este adevarat ca uneori, este greu să fii "arestata" la domiciliu cu un bebe nou-născut. Insa, desi pare ceva fara riscuri - condusul unei masini trebuie sa mai astepte -  spune Dr Tanya Altman,  autor al cartii de succes  Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5 and The Wonder Years  - si membru al Academiei Americane de Pediatrie.

În timp ce mama poate călători ca pasageră când cineva este disponibil să o conducă, ea nu trebuie sa conduca o masina saptămâni întregi după ce a trecut printr-o cezariană. Aceasta este o regulă pe care ar trebui să o respecte mama, atât pentru ea, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Anumite mișcări pot provoca dureri la locul inciziei

Din moment ce mama a suferit o intervenție chirurgicală majoră, anumite mișcări îi vor provoca dureri si socuri la locul inciziei. De exemplu, a fi nevoită să apeși rapid frâna în timp ce conduci poate provoca dureri cumplite la nivelul abdomenului inferior.

Deoarece mințile și corpurile noastre sunt interconectate, mintea mamei va procesa ideea acestei dureri înainte de a apăsa frâna și asta înseamnă că probabil va ezita înainte de a-și mișca piciorul. Acele secunde în care mintea mamei ia decizia dacă merită sau nu să riște durerea poate însemna diferența... în care poate lovi o altă mașină sau un pieton.

Mămicile care merg într-o mașină trebuie, de asemenea, să poarte centura de siguranță. Iar DACA se întâmplă ceva și centura apasă incizia, aceasta poate provoca dureri majore și o posibilă vizită la spital.

Alte greșeli pe care le fac mămicile care au născut prin cezariană

Greșelile mămicilor dupa cezariană: nu oferă timp suficient de recuperare corpului

Greșelile mămicilor după cezariană: Frica de viitoarele sarcini

Greșelile mămicilor după cezariană: învinuirea neintenționată a copilului

Greșelile mămicilor după cezariană: Izolarea nu face bine!

Greșelile mămicilor după cezariană: Renunțarea la alăptarea bebelusului

Cezariana este o rana pe uter. Iata cum te vei recupera acasa si 6 lucruri de care trebuie sa ai grija - sfatul medicului ginecolog

O nastere prin cezariana presupune o incizie prin peretele abdominal si uter pentru a scoate bebelusul - si este posibil să dureze aproximativ șase săptămâni pentru a te recupera dupa o operatie cezariana.

Exista cateva aspecte importante in recuperarea dupa o operatie cezariana la care femeia trebuie sa fie atenta. In plus, e important sa fie cerut ajutor de urgenta daca exista unele semnale ca ceva nu este in regula.

Iata cum te vei recupera acasa dupa cezariana si 6 lucruri de care trebuie sa ai grija -  sfatul medicului ginecolog.

Ad-Extra3:

Sfaturile de la Desprecopii despre cezariana:

1. Inainte de a va hotari cum veti naste, cel mai bine este sa discutati cu medicul si sa aflati care este calea cea mai sigura pentru ca atat bebelusul cat si dumneavoastra sa fiti in deplina siguranta.
2.Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
3.Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

 Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Nasterea prin cezariana: necesitate, moda, moft sau dorinta interesata a medicului

Cum sa nasc? Sa am o nastere naturala (vaginala) sau prin cezariana? Ei bine, e deajuns sa pui aceasta intrebare pe forumul Desprecopii ca incepe lupta verbala. Din motive usor de inteles, mamicile care au nascut prin cezariana se dau de ceasul mortii ca asta e nasterea cea mai usoara, cea mai simpla, cea mai naturala si cea eleganta (?) pe cand mamicile care au deja la activ o nastere naturala se grabesc sa te convinga ca alegerea lor a fost cea mai naturala, ca asa se face legatura cu bebelusul, ca asa vei alapta fara pobleme si nu vei avea nici o durere de cap,

Taberele sunt pe pozitie desi poti observa ca mamicile care au nascut prin cezariana simt nevoia sa insiste ... mai departe

Despre cezariana, mai cititi

Nasterea prin cezariana: 6 intrebari si raspunsuri de la medici
Operatia cezariana si riscurile legate de placenta
Nasterea prin cezariana 
Cate operatii de cezariana poate avea o femeie ? 
Bagajul pentru spital
Sfaturi pentru insotitorul la travaliu
Refacerea dupa o nastere prin cezariana

Aveti grija de dumneavoastra

Pentru unele femei, o operatie cezariana poate fi o surpriza neplacuta, mai ales daca si-au propus o nastere normala, cu cat mai putine medicamente. De fapt, riscul depresiei postpartum este mai mare la femeile care au avut o operatie cezariana neplanificata decat la cele care aveau de gand sa nasca prin cezariana sau la cele care nasc pe cale vaginala. Pentru a fi pregatita, cititi neaparat Starea depresiva postpartum

Forumul despre nasteri

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite
 

autor: Desprecopii -Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII