Greșelile mămicilor dupa cezariană: să nu știi ce e depresia postpartum este periculos

Greselile mamicilor dupa cezariana -  sa nu stii ce e depresia postpartum este periculos

Greșelile mămicilor dupa cezariană: să nu știi ce e depresia postpartum este periculos

Adevărul trebuie spus foarte ferm: mămicile care tocmai au avut o cezariană trec printr-o gamă de emoții unice.

• Este un sentiment complex de vinovăție si sentimente de eșec la care se adaugă un ingredient special - lipsa sentimentului imediat de legatură specială cu bebelusul - cel puțin in primele săptămani (spre deosebire de femeile care trec prin naștere vaginala). Aceste lucruri pot fi o bombă cu ceas in ceea ce privește depresia postpartum...

- vei citi:
Mamele care au avut printr-o cezariană experimentează emoții unice
Una din opt femei suferă de depresie postpartum
Mama trebuie să le spună celor din jur și să caute ajutor cât mai curând posibil
12 subterfugii pentru proaspetele mamici

Mamele care au avut o cezariană experimentează emoții unice

Vinovăția si sentimentele de eșec sunt frecvente la mamicile care tocmai au avut o nastere prin cezariana - si de aceea, in lipsa unei legături imediate cu bebe după naștere  - pot crea probleme cu atașamentul. Mama poate crede că toate aceste sentimente provin din cauza cezarienei și că vor dispărea în timp - spune dr. Malavika Prabhu, specialist în medicină materno-fetală la New York-Presbyterian Hospital si profesor emerit la Universitatea Cornell- SUA - pe site-ul WebMD.

Acest sentiment complex nu trece asa de usor. Si e periculos sa presupunem asa. Constientizarea depresiei postpartum este o abordare corecta. Întâmplări nefericite - adica diverse tragedii - mame care s-au sinucis la cateva saptamani sau luni dupa nastere  - fac ca statisticile despre femeile care suferă de depresie postpartum să fie sumbre.

Una din opt femei suferă de depresie postpartum

Statisticile arată că una din opt femei suferă de depresie postpartum după naștere, iar  rata este mai mare la cele care au nascut prin cezariana.

Citeste Starea depresivă postpartum - de ce trebuie tratată cu seriozitate de ambii părinți

Mama trebuie să le spună celor din jur și să caute ajutor cât mai curând posibil

Dacă o mamă se confruntă cu sentimente negre pe care nu le poate depăși, nu ar trebui să presupună că acestea se datorează strict cezarienei. Sigur, femeile care au avut o cezariană pot avea mai multe probleme emoționale după naștere, dar sentimentele pot proveni din cauza depresiei postpartum, iar mama are nevoie de ajutor pentru asta.

Indiferent de modul în care o mamă își dă naștere copilului, depresia postpartum nu o ocolește, iar mama trebuie să le spună celor din jur și să caute ajutor cât mai curând posibil.

Citeste Depresia postnatala a fost cosmarul din care cu greu m-am trezit - confesiunile unei mamici

Suportul, ajutorul si intelegerea sotului/partenerului sunt esentiale !

Din pacate. depresia postnatala e o conditie inca ignorata in Romania. Unele tinere mamici nu sunt constiete ca sufera de depresie postnatala si de aceea, suportul sotului si a restului familiei sunt esentiale in recunoasterea semnelor si simptomelor depresiei post natale. Citeste pe larg, un articol si mai complet despre despresia post-natala: Starea depresiva postpartum

Niste sfaturi de la Desprecopii pentru tanara mamica:

Implica-te in activitatile familiei si concentreaza-ti atentia si toata dragostea catre puiul tau. In acest moment ai devenit cer si soare pentru un sufletel care te iubeste mai mult ca orice. Copilul tau are nevoie de tine acum si in multii ani care vor veni. Fii alaturi de el si fii puternica.

Alapteaza-l cu drag, pune-l in carucior si mergi la plimbare cu el. Citeste aici totul despre alaptare.

Fii alaturi de celelalte mamici din aceeasi generatie de la Desprecopii.com si impartasiti-va toate nelinsitile si nelamurilrile din viata unei tinere mamici. Vino de urgenta la Primele 365 zile  

Alte greseli pe care le fac mamicile care au nascut prin cezariana

Greșelile mămicilor dupa cezariană: nu oferă timp suficient de recuperare corpului

Acum faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor

In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.

Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor inteligente de pe Desprecopii.com. Clubul in care ati intrat este cel al parintilor si are o multime de mebri. Bine ai venit!

12 subterfugii pentru proaspetele mamici

 

Felicitari! Esti mamica! Ai intrat în lumea celor permanent obositi, uimiti si in criza de timp. Si totusi, nu uita de tine! A venit momentul sa fii creativa si sa gasesti trucuri pentru a reusi sa faci fata cu brio noii provocari. Iata deci cum poti sa minti, sa trisezi, sa mananci semipreparate si sa traiesti linistita alaturi de bebelusul tau.

Asta in conditiile in care, nasterea unui copil te lasa o vreme fara vlaga si la dispozitia toanelor inexplicabile, cauzate de brambureala hormonala, ceva similar cu iubirea cea mai devastatoare pe care ai cunoscut-o vreodata...Citeste 12 idei care te pot ajuta in primele saptamani dupa nastere

Despre revenirea dupa nastere, mai citeste:

Rectocelul si nasterea
O imagine pozitiva despre sine dupa nastere
Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza
Cum prevenim incontinenta urinara dupa nastere ?
Abdomenul plat, o provocare pentru mamici?
Recuperarea dupa cezariana: lucrurile pe care nu ti le spune nimeni
La 3 luni de la nastere: trierea hainelor de gravida
Remedii homeopate folosite dupa nastere
Durerea epiziotomiei si activitatea sexuala dupa nastere
4 strategii pentru mame obosite
6 greseli ale mamicilor in ce priveste somnul lor
Tinerele mamici, silueta si vedetele
Visand la somnul cel odihnitor de altadata
Viata sexuala inainte si dupa nastere
Cum si cand ne recapatam silueta  

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII