Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: Iată cum trebuie să te imbraci pentru o recuperare rapidă

Greselile mamicilor dupa nasterea bebelusului -  Iata cum trebuie sa te imbraci pentru o recuperare rapida

Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: Iată cum trebuie să te imbraci pentru o recuperare rapidă

După naștere, corpul unei femei trece printr-o perioadă critică în care se recuperează intens după sarcină și naștere.

Felul cum te imbraci este important acum. De fapt, a păstra caldă zona de la degetele de la picioare până la talie este cu adevărat ceea ce trebuie să faci. Conform medicinei chineze, acesta este momentul cel mai vulnerabil al femeii pentru o infecție. Ea este foarte vulnerabilă după ce a născut și trebuie să se asigure că exteriorul este protejat, astfel încât să nu fie ținta virusurilor și bacteriilor.

- vei citi:
Ceea ce porți are un impact asupra recuperării tale după naștere
Adesea, oamenilor le este cald dar au picioarele reci!
Alte greseli pe care le fac unele mamici dupa nasterea bebelusului, care le impiedica recuperarea
Greutatile unei mamici incepatoare

Dupa nastere, corpul femeii trebuie sa isi recapete echilibrul biologic

In China exista o practică frumoasă atunci când vine vorba de îngrijirea postpartum a unei femei - care datează de mai bine de 2.000 de ani. Se numește zuo yuezi, care se traduce prin „a sta o lună”. Și este doar atât: o lună de ședere. Regulile acestei traditii cer ca in aceasta perioada sa nu faci altceva decât să te odihnești, să te ingrijesti calm de bebeluș, să mănânci alimente sănătoase și să-ți revii după sarcinile sarcinii și ale maternității.

Scopul zuò yuèzi este de a restabili echilibrul, o temă comună în multe practici chinezești. În această perioadă de ședere pe lună, mămicilor noi li se cere să rămână în interior, să evite baia, să evire sa manance carne cruda și să spună nu la orice rece  - cu o atentie mare asupra felului in care iti protejezi corpul de frig.

Ceea ce porți are un impact asupra recuperării tale după naștere

Imaginează-ți un munte acoperit de zăpadă ... există zăpadă în partea de sus, dar în jos, în vale, este mai cald și acolo observi că totul este mai verde și nu este zăpadă. Pe măsură ce începi să urci pe munte, observi că devine mai frig. Acesta este modul în care corpul tău ar trebui să fie, cald în partea de jos și rece în partea de sus.

Deci, timp de 30 de zile dupa nasterea bebelusului - mamicilor se recomanda acoperirea zonei renale și a abdomenului inferior pentru ca este extrem de important acum - acest lucru. 

De fapt, a păstra caldă zona de la degetele de la picioare până la talie este cu adevărat ceea ce trebuie să faci. Conform medicinei chineze, acesta este momentul cel mai vulnerabil al femeii pentru o infecție. Ea este foarte vulnerabilă după ce a născut și trebuie să se asigure că exteriorul este protejat, astfel încât să nu fie ținta virusurilor și bacteriilor.

Adesea, oamenilor le este cald dar au picioarele reci!

Asigurându-te că ai picioarele, abdomenul și partea inferioară a spatelui calde, va ajuta la recuperarea după naștere și va reduce șansele de a se răci. Când lucrurile sunt reci, există mai puțin sânge prezent și ai nevoie de sânge pentru a te vindeca. Asigurarea unui flux bun de sânge va ajuta corpul să ajungă mai ușor și mai repede la forma sa inițială.

Ad-Extra3:

Alte greseli pe care le fac unele mamici dupa nasterea bebelusului, care le impiedica recuperarea

Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: cum trebuie să fie alimentația și mișcarea

Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: Iată de ce este important să continui sa iei suplimente speciale

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

 Despre greutatile unei mamici incepatoare, merita citit si:

Suprizele unei mămici incepătoare: cănd ordinea și timpul se modifică

Suprizele unei mămici incepătoare: cănd ordinea și timpul se modifică

Și iată... acel moment a venit. Ți-ai ținut bebelușul iubit în brațe pentru prima oară și ai atins al nouălea cer al fericirii. Ei, și acum ce…

Mamicilina, medicamentul minune

Mamicilina, medicamentul minune

Ca tanara mamica, descoperi brusc tot felul de reclame noi pentru ochiul si urechea ta la tv sau pe Desprecopii cu tot felul de medicamente impotriva febrei bebelusului, impotriva primelor dureri…

Abuzul emotional și violența domestică după nașterea unui copil. De la vorbe la gesturi amare - confesiuni triste

Abuzul emotional și violența domestică după nașterea unui copil. De la vorbe la gesturi amare - confesiuni triste

Ideal vorbind, toată lumea se așteaptă ca un copil să aducă fericire părinților și să le transforme viața într-o oază de bucurie. Și,…


Fricile unei mamici incepatoare

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia

Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului

Prima baita a bebelusului: sau una din fricile mamicilor incepatoare

Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului

Frica unei mamici: de ce ma tem ca relatia mea cu partenerul nu va mai fi niciodata la fel

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021
referinte
The Magic Of A Month Of Rest: How A Chinese Tradition Can Help Postpartum Mothers Today
https://www.mother.ly

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII