Prima baita a bebelusului: din fricile mamicilor incepatoare
Pentru mămicile începătoare, prima baie a bebelușului poate fi un eveniment major care necesită curaj și înfrângerea multor frici. 👶🛁 Bebelușii sunt atât de fragili, că deja e înfricoșător să îl luăm în brațe și apoi să îl punem în apă caldă... care poate fi prea fierbinte sau prea rece... și în plus, e alunecos și nu știu cum să îl țin mai bine... Iată cum baia bebelușului face parte din galeria fricilor de mamici.
Odată ce v-ați obișnuit cu baia, aceasta poate deveni un moment distractiv și liniștitor pentru toți, dar există ceva în legătură cu prima baie, care îi face pe proaspeții părinți să se simtă îngrijorați sau chiar îngroziți. Iată mai multe detalii... 🚿✨
in acest articol veti citi mai multe despre:
Mi-e frica sa nu alunece bebelusul din brate!
Prima baita a bebelusului: emotie, frica si acea privire de milioane
Bebelusul e infricosat de baita?
Bebelusii sunt alunecosi cand sunt uzi, iar cadita sau chiuveta sunt suprafete dure. (Alerta de risc!)
Mi-e frică sa nu alunece bebelusul din brate!
Bebelusii sunt alunecosi cand sunt uzi, fara indoiala. Esti gata sa-i faci baita? Mai intai, pregateste tot ce ai avea nevoie, inclusiv prosopul, samponul si hainutele. Apoi, sapuneste si clateste cate o zona a corpului pe rand pentru a-l impiedica sa devina prea alunecos. Incepe de la cap si termina cu piciorusele, tinand intotdeauna o mana pe copil si folosind-o pe celalalta pentru a-l spala.
Cand scoti bebelusul din cada, ridica-l de sub subsuori, apoi aseaza-l imediat pe un prosop si acopera-l. Nu purta bebelusul ud si dezbracat prin camera. Odata ce este infasat, va fi mai usor, dar NU ud.
Prima baiță a bebelușului: emoție, frică și acea privire de milioane
Prima baita a bebelusului este o experienta aparte atat pentru bebelus dar si pentru proaspata si buimacita mamica. Mamica are de infruntat emotie, frica dar si acea privire de milioane a bebelusului. De spaima, de incredere, de iubire. Bulversant ...
Multe mamici sunt timorate in timpul baitei bebelusului. Nu este o sarcina usoara sa manevrezi in apa un copil care se misca si protesteaza, mai ales intr-o perioada cand de-abia va acomodati unul cu celalalt. Si totusi, vei deveni repede stapana pe situatie. Iata ghidul de baita al bebelusului.
Bebelușul e infricoșat de baiță?
Din proprie experienta stiu ca majoritatea mamicilor sunt stresate din cauza baitei bebelusilor. Si ma gandesc ca e ceva absolut firesc, cel putin in primele saptamani, pana cand procesul in sine devine rutina. Frica de baita - o metoda care functioneaza ... mai departe aici
Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute
Absolut necesara pentru igiena si pentru mentinerea sanatatii, baita bebelusului inseamna totusi mai mult decat atat. Experinta mea de mamica a doi copii extrem de diferiti, nu doar prin sex si prin cei 10 ani care ii despart, ci si printr-o sumedenie de trasaturi de personalitate, ma face sa cred ca baita este, dincolo de un obicei cotidian ce tine de igiena, o modalitate de a intensifica atasamentul copilului fata de parinti si o ocazie extraordinara pentru acestia de a se bucura de minunea de a fi parinte. Citeste un ghid practic despre baita bebelusului, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute.
Despre baita si ingrijirea bebelusului merita citit si:
Prima baie a bebelusului meu
Ghid practic despre baita bebelusului, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute.
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?
Cele 5 nevoi esentiale ale unui bebelus
80 de sfaturi si invataturi de la babe
Leziuni cutanate comune la nou-nascuti
Iritatia produsa de scutece
Traditii romanesti: prima scalda sau prima baita
Ce produse cosmetice sa alegem pentru baita bebelusilor?
Alte frici de mămici de nou născuti
Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia
Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului
Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII