Bebelusii adorm mai usor in masină - Iată de ce plimbarile cu masina il adorm pe bebeluș

Bebelusii adorm mai usor in masina - Iata de ce plimbarile cu masina il adorm pe bebelus

Bebelusii adorm mai usor in masină - Iată de ce plimbarile cu masina il adorm pe bebeluș

Potrivit unui studiu recent din Marea Britanie, proaspeții părinți conduc în medie 2127 km pe an pentru a-și adormi bebelusii. Tații au realizat în medie până la 2940 km în studiu, iar jumătate dintre părinții chestionați au recunoscut că și-au plimbat copiii cu mașina pentru a-i face să doarmă cel puțin o dată pe săptămână.

Și funcționează - dar întrebarea este de ce?

- vei citi:
Și funcționează - dar întrebarea este de ce?
Totuși, mașina nu este o garanție sigură pentru somn
Cum putem invata bebelusul sa doarma in zgomot
Despre somnul bebelusului

Și funcționează - dar întrebarea este de ce?

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, părinții conduc în medie 2127 km pe an pentru a-și adormi bebelusii. Tații au realizat în medie până la 2940 km în studiu, iar jumătate dintre părinții chestionați au recunoscut că și-au plimbat copiii cu mașina pentru a-i face să doarmă cel puțin o dată pe săptămână.

Oameniii de știință spun că mișcarea ușoară și oscilantă a mașinii, împreună cu sunetul motorului, le amintește micuților noștri de viața liniștită în uter.  In burta mamicii, bebelusii sunt în mod constant, ușor, legănați, iar o mașină oferă un astfel de nivel de mișcare foarte scăzut - spune unul din autorii studiului - psiholog de dezvoltare. În ceea ce privește motorul masinii, „este zgomotul alb cu care sunt obișnuiți și copiii”.  „Acel tip de sunet înăbușit din uterul mamicii”.

Deși trucul poate funcționa pe termen lun, probabil nu va mai funcționa după un an. Studiile au arătat că trucuri similare (ex: legănatul, ritmul) devin mai puțin eficiente după aproximativ trei luni de viață.

Totuși, mașina nu este o garanție sigură pentru somn

Trebuie să te asiguri că verifici mai întâi celelalte cauze posibile ale plânsului - un bebeluș cu scutecul ud sau flămând nu se va liniști doar pentru că îi reamintești viața in utero. Chiar și atunci, bebelușii și copiii mici pot găsi plimbările cu mașina mai degrabă frustrante decât liniștitoare, deoarece mașina îi separă inerent de îngrijitorii lor. „În unele cazuri, a fi separat de un îngrijitor este de fapt foarte dureros pentru unii copii”, spune studiul. "De fapt, au nevoie de atenția parintelui, iar atingerea/contactul direct reglează de fapt temperatura, ritmul cardiac.”

De asemenea, copiii poate nu vor putea adormi din cauza tehnicii tale de conducere. Este suficient să spunem că uterul nu a implicat foarte multe opriri, porniri și mișcări bruște. Dacă conduci în oraș (sau pur și simplu conduci prost în suburbii) este posibil să descoperi că bebe continuă să țipe... În acel moment, poate fi timpul să te predai - studiile au arătat că plânsul poate distrage atenția șoferilor și pot provoca accidente.

Cassels oferă câteva de soluții pentru aceste probleme. „Există oglinzi acum pe care le poți pune pe bancheta din spate, astfel, dacă bebelușul este orientat spre spate, oglinda este acolo pe tetiera scaunului și se uită la ea”, spune ea. „Nu numai că-ți permite să vezi bebelușul, dar de multe ori te poate vedea și el”. Dacă atât mama, cât și tatăl sunt în mașină, spune studiul, o opțiune mai sigură și mai liniștitoare este ca un părinte să stea în spate cu copilul.

Cum putem invata bebelusul sa doarma in zgomot

Unii bebelusi pot dormi chiar cand mami da cu aspiratorul prin camera, altii se trezesc atunci cand se aude o mica falfaiere de aripa de afara... Unii sunt mai putin afectati de galagie, in timp ce altii pot fi inclinati spre a se trezi chiar si la cele mai mici zgomote. Iata insa niste sfaturi concrete care ar putea sa te ajute sa iti inveti bebelusul sa doarma si in zgomot. 

► Citeste in continuare Cat timp putem lasa un bebelus sa planga? Iata stadiile in functie de varsta bebelusului - sfatul medicului pediatru

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 

Sectiunea Somnul Bebelusului - ghid complet.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2020
sursa originala a stirii aici

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII