Zahărul și bebelușii - iată ce efecte are și cum îl putem evita

Zaharul si bebelusii - iata ce efecte are si cum il putem evita

Zahărul și bebelușii - iată ce efecte are și cum îl putem evita

Știai că unele mărci de lapte formulă pentru sugari conțin și zahăr - sub forma de lactoza sau fructoza? Iată de ce trebuie să citești etichetele oricăror alimente pe care le cumperi pentru bebelușul tău.

Toți părinții doresc să le ofere copiilor o alimentație sănătoasă și echilibrată, plină de vitamine și minerale esențiale pentru o creștere și o dezvoltare adecvată. Dar sarea și zahărul sunt două astfel de ingrediente care ar trebui evitate cel puțin până la prima aniversare de 1 an a copilului. Cu toate acestea, se pot oferi copilului alimente dulci de la natură, cum ar fi fructele. Când bebelușii sunt hrăniți cu alimente ce conțin zahăr, vor prefera apoi mai puțin alimentele sănătoase, cum ar fi legumele, fructele și laptele simplu.

- vei citi:
De ce zahărul este un dușman pentru bebeluși?
Cum se reduce consumul de zahăr la copii?
Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentatiei Bebelușului

Da, exista zahar si in laptele formula

Desi e greu de crezut, e adevarat. Multe din formulele pentru sugari au, de asemenea, un conținut ridicat de zahăr - sub forma de lactoza, fructoza sau sirop de porumb-1,2.

Un aport atât de mare și continuu de zahăr (începând din copilărie) dă naștere la obezitate infantilă și la alte probleme de sănătate în viitor. Prin urmare, părinții ar trebui să se obișnuiască să verifice întotdeauna eticheta alimentelor înainte de a le cumpăra.

De ce zahărul este un dușman pentru bebeluși?

Zahărul alb nu este altceva decât zahăr rafinat care conține substanțe chimice care pot fi dăunătoare copiilor.
Cercetările au arătat, de asemenea, că aportul de zahăr rafinat poate compromite imunitatea, ceea ce poate duce la un risc crescut de infecții și boli la copii.
Unele studii clinice au arătat, de asemenea, că bebelușii cărora li se administrează alimente bogate în zahăr prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare în viitor.
Prin adăugarea de zahăr la mese, părinții încurajează pofta de dulce, ceea ce poate duce la apariția cariilor dentare atunci când încep să apară primii dinți. Aportul de zahăr poate crește populația de bacterii orale, ceea ce provoacă în continuare deteriorarea dinților.
Studiile au arătat că aportul de zahăr în timpul copilăriei reduce, de asemenea, nivelurile de concentrare în copilărie.

Cum se reduce consumul de zahăr la copii?

Citește cu atenție etichetele produselor alimentare.

Evită strict conservele de fructe, deoarece conținutul de zahăr este mult prea mare.

Evită aportul de sucuri îndulcite cu zahăr și alte băuturi.

Limitează aportul de biscuiți și fursecuri.

Adaugă îndulcitori naturali, cum ar fi pulpa de fructe, în terci sau iaurt.

Limitează strict aportul de alimente procesate precum gemuri, jeleuri, sosuri, sirop de arțar și băuturi răcoritoare. Aceste alimente sunt încărcate cu zahăr și, prin urmare, sunt foarte nesănătoase.

Există multe cereale ce au un conținut ridicat de zahăr și trebuie întotdeauna să optezi pentru cereale simple și apoi să îi adaugi fructe proaspete pentru dulceață.

În mod similar, nu ar trebui să achiziționezi iaurturi aromate din cauza conținutului ridicat de zahăr.

Deși zahărul are un gust super dulce, bun, poate fi la fel de rău ca otrava pentru micuțul tău. Prin urmare, limitează strict aportul de zahăr pentru primele 12 luni. Înlocuiește zahărul rafinat cu alimente care au un gust natural dulce, cum ar fi fructele. După vârsta de 1 an introdu încet zahărul, dar nu vă din asta un obicei. Părinții trebuie să găsească întotdeauna câteva modalități sănătoase de a înlocui zahărul rafinat cu surse naturale.

► Citeste si Nu da zahar bebelusului pentru ca este un aliment daunator

Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste la acest link despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.

 

 Mai Cititi: Etapele de dezvoltare ale bebelusilor si Cresterea si dezvoltarea normala (0-12luni) 

Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentatiei Bebelușului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii - cost 4,99 euro one time)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

 Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

 Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone) 

 Comunitatea Desprecopii - forum despre diversificare si retete pentru bebelusi

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII