Utilizarea telefoanelor mobile poate provoca ADHD copiilor si adolescentilor

Utilizarea telefoanelor mobile poate provoca ADHD copiilor si adolescentilor

Utilizarea telefoanelor mobile poate provoca ADHD copiilor si adolescentilor

Oricine isi petrece timp în jurul adolescenților stie ca ei sunt atașați de telefoanele lor. Iar intrebarea pe care si-o pun parintii este - oare tot acest timp petrecut pe telefon nu le afectează creierul!?

Un studiu realizat de cercetatorii americani sugerează că poate fi așa. Iată mai multe detalii importante...

- vei citi:
Cele mai frecvente simptome ale ADHD
Utilizarea frecventă a mijloacelor digitale pare să crească riscul de apariție a simptomelor de ADHD
ADHD poate avea efecte negative reale asupra unui adolescent
Poate, doar poate, este timpul să îi determinăm pe copii să-și pună telefoanele jos
Hartuirea online copilului: o problema contemporana de parenting

Cele mai frecvente simptome ale ADHD

Cercetătorii de la The Journal of the American Medical Association - JAMA, au studiat obiceiurile de utilizare a mass-mediei digitale pe mai mult de 2.500 de elevi de liceu care nu au prezentat simptome ale tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) la începutul studiului. Cele mai frecvente simptome ale ADHD includ neatenția (a fi ușor distras, a avea dificultăți în organizare sau a-și aminti să facă lucruri), hiperactivitatea (având dificultăți în a sta pe loc) și impulsivitatea (luarea deciziilor fără a gândi prin consecințele posibile).

Cercetătorii au întrebat studenții cât de des s-au implicat în aceste activități media digitale diferite, pe o scară de la „niciodată” la „de multe ori pe zi”. Aceste activități au inclus:

verificarea rețelelor de socializare
mesaje scrise
videoclipuri online
streaming sau descărcare de muzică
verificarea postărilor altor persoane
a comunica online
streaming TV sau filme
jucând jocuri singur sau cu alții
postarea pe social media
partajarea postărilor altor persoane
citind bloguri sau articole online
cumpărături / navigare online
video chat

Utilizarea frecventă a mijloacelor digitale pare să crească riscul de apariție a simptomelor de ADHD

Cercetătorii au contactat adolescenții la intervale regulate de-a lungul a doi ani. Ei au descoperit că 4,6% dintre adolescenții care nu au raportat nicio utilizare de înaltă frecvență a mijloacelor digitale aveau simptome de ADHD la sfârșitul studiului - dar acest număr a sărit la 9,5% la cei care au raportat șapte activități de înaltă frecvență și 10,5% pentru cei care au raportat activitate frecventă în toate. În general, utilizarea frecventă a mijloacelor digitale pare să crească riscul de apariție a simptomelor de ADHD cu aproximativ 10%. Riscul era mai mare pentru băieți decât pentru fete și pentru adolescenții care aveau depresie sau un istoric anterior de a intra des în diverse probleme.

Într-o anumită măsură, acest lucru este de înțeles. Comparativ cu mediile mai „tradiționale”, cum ar fi vizionarea la TV în camera de zi, media digitală are un ritm mai rapid și este mai stimulativă. De asemenea, adolescența este o perioadă în care tinerii își dezvoltă identitatea socială și caută conexiune socială - și dacă a existat vreodată un loc pentru conexiune socială, este vorba de social media.

Este cu siguranță posibil ca media digitală să scoată la suprafață simptome de ADHD la adolescenții care nu au fost diagnosticați anterior - sau că factorii genetici sau de mediu care duc la utilizarea dispozitivelor digitale de înaltă frecvență sunt unele dintre aceleași care duc la ADHD. Este, de asemenea, adevărat că efectul a fost mic și că a avea simptome de ADHD nu înseamnă automt un diagnostic de ADHD.

ADHD poate avea efecte negative reale asupra unui adolescent

Dar este încă un studiu pe care nu ar trebui să-l ignorăm, deoarece ADHD poate avea efecte negative reale asupra unui adolescent. Poate duce la performanțe școlare slabe, care pot avea consecințe pe toată durata vieții. Poate face un adolescent mai probabil să facă lucruri riscante, pe care este mai probabil să le facă oricum doar pentru că este adolescent. Poate duce la abuzuri de substanțe și probleme legale, pe care cu siguranță nu vrem să le vedem.

Ad-Extra3:

Poate, doar poate, este timpul să îi determinăm pe copii să-și pună telefoanele jos

Putem să o facem. Știu că putem. Aceasta va însemna să punem și telefoanele noastre jos, desigur. Dar chiar și niște pași simpli, cum ar fi cinele fără dispozitive media (inclusiv TV) și alte activități fără ecrane, pot face diferența.

Există o lume minunată, iar copiii noștri trebuie să interacționeze cu ea în alte moduri, pe lângă telefoanele lor.

Hartuirea online copilului: o problema contemporana de parenting

Hartuirea online copilului este o realitate de care parintii trebuie sa afla inainte de a fi tarziu. Rautati adaugate la poze, glume proaste care pot strica increderea unui copil, hahaieli de bullying ...

Micile rautati intre copii, finalizate adesea cu conflicte ce nu pot fi depasite decat cu interventia parintilor, a educatorilor sau a unui adult in genere au existat dintotdeauna. Asa cum dintotdeauna au existat copii mai rautaciosi, copii mai timizi, copii cu complexe de superioritate sau de inferioritate, a caror comunicare cu cei din jur necesita adesea interventia unui adult citeste mai departe aici > 

Despre siguranta copiilor pe internet, merita citit si: 

Siguranta copiilor pe Internet
Cum va protejati copiii de pericolele internetului?
Beneficii si limite in relatia copilului cu internetul si tehnologia
Copiii si incarcaturile emotionale ale retelelor sociale
Lectiile si intrebarile unei glume proaste pe Facebook

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

autor: redactor DC - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2020
sursa de informatii Can cell phone use cause ADHD?

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:ADHD

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII