Cat timp esti contagios daca ai virusul COVID-19?

Cat timp esti contagios daca ai virusul COVID-19?

Cat timp esti contagios daca ai virusul COVID-19?

Cat timp poate o persoana infectata cu COVID-19 transmite virusul la alte persoane? Acesta este intervalul de timp în care persoana respectiva este extrem de contagioasa.

- vei citi:
După cât timp pacienţii infectaţi cu noul coronavirus pot contamina alte persoane
Dezvoltăm anticorpi în 12 zile de la contractarea virusului
Despre CORONAVIRUS in Romania


După cât timp pacienţii infectaţi cu noul coronavirus pot contamina alte persoane

În epidemiologie, numărul de reproducere de bază al unui virus - denumit alternativ Ro, denotă cantitatea estimată de cazuri generate de un singur purtător într-o populație sensibilă. Determinarea Ro cât mai devreme este un pas important în suprimarea răspândirii unui agent patogen.

S-a stabilit anterior că majoritatea infecțiilor cu coronavirus COVID-19 (SARS-CoV-2) sunt transmise de tineri și grupuri de persoane care călătoresc, iar acum un nou studiu a localizat durata aproximativă a timpului în care subiecții rămân extrem de contagioși.

Cercetatorii au descoperit că pacienţii cu infecţii uşoare pot fi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus prin recoltarea unui exudat faringian la câteva zile şi chiar săptămâni de la contractarea infecţie, în timp ce persoanele purtătoare de virus, dar cu forme uşoare ar putea să nu fie contagioase la chiar 10 zile după ce încep să aibă simptome.

„Aceasta este o contribuție foarte importantă nu doar pentru înțelegerea evoluției bolii clinice Covid-19, cât și a implicației autorităţilor sanitare publice în combarea răspândirii virusului”, a declarat Michael Osterholm, directorul Centrului de Cercetare a Bolilor Infecţioase din cadrul Universităţii din Minnesota, SUA.

Pentru a-și testa ipoteza, cercetători din Berlin și Munchen au încercat să crească virusul din probele de secreție ale 9 participanți infectați. După a opta zi de boală, autorii nu au putut să crească cu succes virusuri SARS-CoV-2 din secrețiile din gât sau spută. Sarcina virală a fost calculată prin fragmente de ARN găsite în urină, sânge, sept și scaun. Testele Covid-19 actuale caută și secțiuni minuscule din ARN-ul virusului

Testarea pozitivă este un bun indicator dacă un pacient este contagios sau nu, dar nu este o măsură impecabilă a potențialului de a infecta pe altcineva.

Răspândirea infecţiei virale a scăzut în intensitate la aproape toți pacienții implicați în studiu (cu excepția a doi) după a cincea zi de la infecție. Cei doi aveau forme mai agresive ale virusului Covid-19, care susține teoria că severitatea prezice în mod fiabil rata de transmitere chiar şi după 10 - 11 zile de la infectare.

Citeste si Pneumonia cauzata de Covid-19 este diferita si mai severa - iata de ce

Această patologie neobișnuită are tactici de supraveghere complicate. Persoanele cu Covid-19 răspândesc de peste 1.000 de ori mai multe infecţii în comparație cu transmiterea observată la pacienții cu SARS. Mai mult decât atât, purtătorii SARS tind să devină treptat mai infecțioși pe măsură ce boala progresează. Asta înseamnă că pacienții cu virusul Covid-19 sunt cel mai contagioși înainte de începerea simptomelor sau în timp ce simptomele sunt extrem de ușoare.

Dezvoltăm anticorpi în 12 zile de la contractarea virusului

Marea majoritate a persoanelor infectate cu SARS-Cov-2 dezvoltă anticorpi în 12 zile de la contractarea virusului, ceea ce exclude necesitatea unei intervenții medicale.

„Studiul de față arată că virusul COVID-19 poate fi prezent adesea ca o boală comună asemănătoare cu răceala. SARS-CoV-2 se poate reproduce activ în tractul respirator superior și poate fi transmis pentru o perioadă îndelungată după încheierea simptomelor”, concluzionează autorii.

coronavirus simptome
CORONAVIRUS - SIMPTOME SI PREVENIRE - INFOGRAFIC

 

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
surse de informatii: theladders.com

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII